Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Πώς στηρίζετε το ΓΝ Άρτας, κύριοι της κυβέρνησης; Παίρνοντας τα μισά έσοδά του;

 


Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και αγωνιστική υποδοχή της Γκάγκα και λοιπών αρχών, στο ΓΝ Άρτας,

Σήμερα έρχεται στο Νοσοκομείο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Καρβέλης και ο βουλευτής Άρτας και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιος.

Σαν ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και 3μελής των γιατρών του Νοσοκομείου καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι στην πύλη του Νοσοκομείου. Καταθέτουμε τα αιτήματά μας και λέμε δημόσια τα εξής:

1. Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και εφημερεύει καθημερινά, για μια ακόμη χρονιά κινείται στα ίδια επίπεδα που κινείται τα 10 τελευταία χρόνια και προφανώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Δεν συζητάμε για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός λειτουργίας κινείται στα 8 εκ. ευρώ ανά έτος την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο βεβαιώνει διπλάσια έσοδα στους ασφαλιστικούς φορείς., δηλαδή προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες πολίτες και εφημερεύει καθημερινά. Και η οικονομική στήριξη του πού είναι κύριοι της κυβέρνησης; Στο να του παίρνεται τα μισά από τα έσοδα του;;; Σε ποιο άλλο Νοσοκομείο γίνονται αυτά;;;

Τιμής ένεκεν

 

Σε διάφορα σημεία της συνέντευξής του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ, Πάιατ, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τον τρόπο που συνεργάστηκε και με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για τη μεγάλη «πρόοδο» που έκαναν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ειδικά μετά το 2017 και τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον ...«διαβολικά καλό» Ντ Τραμπ. Λέει λοιπόν ο Πάιατ, κάνοντας μια ανασκόπηση της θητείας του, ότι «χρειάστηκε σκληρή δουλειά και από τις δύο πλευρές για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Είχα το προνόμιο να έχω εξαιρετικούς Ελληνες συνομιλητές και είμαι πολύ ευγνώμων για την πρόσβαση, το σεβασμό και τη συλλογικότητα που επέδειξαν καθώς είναι όλοι τους πολύ διαφορετικοί (...) Θα πω επίσης ότι δεν υπάρχει κανείς που θα υπέθετε τον Ιανουάριο του 2017 ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο δυνατά και θετικά όσο εξελίχθηκαν τα επόμενα τέσσερα χρόνια και είμαι πολύ περήφανος για αυτό». Χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρέσβης «στάζει μέλι» για τη συνεργασία που είχε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις στη θητεία του, ξεχωρίζοντας ως ορόσημο το 2017, όταν οριστικοποιήθηκε ο «στρατηγικός διάλογος» Ελλάδας - ΗΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο. Γι' αυτό ο Πάιατ αισθάνεται την ανάγκη «τιμής ένεκεν» να πει και δυο καλά λόγια για τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι οι «συμπάθειες» που έχει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι διαχρονικές και ότι κρατιούνται «ζεστές» για κάθε μελλοντική αξιοποίηση.

Στο «κέντρο»...

 

 

«Στο κέντρο της Ιστορίας όσον αφορά τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής και διατλαντικής απάντησης». Εκεί βρίσκεται η Ελλάδα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, κατά τον απερχόμενο πρέσβη και σε λίγο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πάιατ, ο οποίος με συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες φροντίζει να αποτυπώνει το «απύθμενο» βάθος της εμπλοκής, όπως και τον ρόλο που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Οτι ο λαός μας μπαίνει «στο κέντρο» των σχεδιασμών που κάνουν τη χώρα θύτη άλλων λαών και τον ίδιο θύμα και «στο κέντρο του στόχου» των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, για να διεκδικήσει η αστική τάξη ένα κομμάτι από τη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής «λείας».

ΕΝΕΔΕΠ - COSCO Ξεπεσμός: Οι εφοπλιστές διακινούν ανακοίνωση του σωματείου της εργοδοσίας για καταστολή της απεργίας

 

«Ισχυροποιούμε το δικό μας αντιπροσωπευτικό σωματείο και συνεχίζουμε δυνατά»

 

 

«Μαζί όλοι μια γροθιά, ισχυροποιούμε το Σωματείο μας, το δικό μας αντιπροσωπευτικό σωματείο. Συνεχίζουμε δυνατά, μαζικά, αγωνιστικά, συσπειρωμένα» τονίζει  το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ σε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «ντροπή» και «ξεπεσμό» του εργοδοτικού "σωματείου" ΣΕΕΔΠ διότι η διεθνής ένωση των εφοπλιστών διακινεί  την ανακοίνωση του που ζητάει την καταστολή της απεργίας στην COSCO. 

Η ανακοίνωση της ΕΝΕΔΕΠ:

«Η Ντροπή ντροπή δεν έχει και ο ξεπεσμός πάτο δεν βρίσκει για τα "εργατικά στελέχη" του σωματείου της εργοδοσίας.

Ποιους ενοχλεί η δράση ενάντια στην εμπλοκή και την αντιλαϊκή πολιτική;

 

Το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα «συνακροάσεων» - υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό, που σημειώθηκε στις 26-4-2022, εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που επί ημερών του ξεκίνησε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, για να καταντήσει πλέον ενδημικό. Εκθέτει και αποκαλύπτει όλες τις κρατικές αρχές, αστυνομικές, εισαγγελικές, την «ανεξάρτητη» Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, που τόσα χρόνια μετά δεν έχουν δώσει απαντήσεις στα κομβικά και συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητήματα που έχει θέσει το ΚΚΕ. Οι όποιες ενέργειες έγιναν κατά καιρούς ήταν «για τα μάτια του κόσμου» και κάτω από παρεμβάσεις και αποκαλύψεις του ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή. Το αποτέλεσμα είναι, 5 ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα «συνακροάσεων», να μην έχουν αποκαλυφθεί οι υπαίτιοι και να μην έχουν αποδοθεί ευθύνες.

Το νέο αυτό κρούσμα έρχεται σε μία περίοδο που οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Πέραν των πρόσφατων δημοσιευμάτων για τα λογισμικά παρακολούθησης που αξιοποιεί η ΕΥΠ, όπως σε βάρος δημοσιογράφου, θυμίζουμε ενδεικτικά πως 6 μήνες πριν είχαν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για παρακολουθήσεις και καταγραφή δεδομένων απλών πολιτών για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις, σε βάρος ακόμα και παιδιών. Αυτή η «χιονοστιβάδα» και η συγκυρία στην οποία καταγράφεται δεν είναι καθόλου τυχαίες.

Ο ΝΑΤΟικός «πασιφισμός», η σοσιαλδημοκρατία και το οπορτουνιστικό ρεύμα

 

  Πηγή: Associated Press

 

Του Λουκά Αναστασόπουλου*

Μετά από δύο μήνες που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, είναι πλέον κοινός τόπος ακόμα και ανάμεσα στα αστικά επιτελεία ότι βρισκόμαστε σε μια νέα σελίδα στο φρικτό έργο της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Μια νέα φάση που θα πληρώσουν οι λαοί είτε ζώντας άμεσα τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου είτε μέσα από τη διαρκή επίθεση που θα δέχονται στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών και στην ικανότητά τους για επιβίωση.

Την ίδια στιγμή, στο έδαφος μιας υπαρκτής αντιπαράθεσης ιδιαίτερα στο εσωτερικό της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, στήνεται ένα πλαστό δίλημμα για τους λαούς.

Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι υποστηρικτές της ανοιχτής κλιμάκωσης των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ή ακόμα και με την άμεση πολεμική συμμετοχή του ευρωατλαντικού στρατοπέδου. Ηταν οι ίδιοι εξάλλου που υποστήριζαν σε προηγούμενη φάση την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, την ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και την «περικύκλωση» της Ρωσίας.