Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Συμφωνούν

 

«Η πρόταση είναι μία! Εργοστάσια σήμερα, συμφωνούμε όλοι», έλεγε πριν από μερικές μέρες ο Γ. Ιωακειμίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα «εργοστάσια» που λέει είναι αυτά για την καύση των σκουπιδιών, δηλαδή το επόμενο βήμα στην εγκληματική πολιτική κράτους και κυβερνήσεων σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Εκατομμύρια ευρώ περιμένουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που κάνουν μπίζνες με τα απορρίμματα, σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού. Ο Ιωακειμίδης μάλιστα εντοπίζει τη «διαφορά» του με τον Χαρδαλιά της ΝΔ μόνο στα ...χρονοδιαγράμματα: Σε μια 3ετία λέει ο Χαρδαλιάς, σε 5 χρόνια εκτιμά ο Ιωακειμίδης ότι θα είναι έτοιμα τα «εργοστάσια» που όλοι συμφωνούν, εκτός βέβαια από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εκβιάζουν μάλιστα τον λαό, παρουσιάζοντας την καύση σαν μονόδρομο για να μην πλημμυρίσει με σκουπίδι η Αττική, αφού η χωματερή της Φυλής έχει πια εξαντλήσει τα ήδη ξεχειλωμένα όριά της. «Ενα το κρατούμενο» λοιπόν για τους υποψηφίους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η καύση των σκουπιδιών, με εξασφαλισμένα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και εγγυημένο καρκίνο για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα της Αττικής. Με αυτά θα έχει να αναμετρηθεί ο λαός την «επόμενη μέρα». Μοναδικό αντίπαλο δέος και σ' αυτό το έγκλημα, ο αγώνας και η διεκδίκηση, που με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να βάλει εμπόδια και να φέρει στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες, για να πάρει ανάσα ο λαός, αντί να πνίγεται στον θάλαμο αερίων που του ετοιμάζουν.

Άλλος ένας λόγος να τους μαυρίσω...


 

Σήμερα το μεσημέρι χτύπησε το κινητό μου και η αναγνώριση κλήσης έβγαλε έναν άγνωστο αριθμό κινητού. Η κυρία στην άλλη άκρη της γραμμής, αφού σιγουρεύτηκε ότι μιλάει με εκείνον που έπρεπε, με ενημέρωσε ότι με καλεί “από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας”. Η απορία μου για τον λόγο της κλήσης δεν κράτησε πολύ, αφού αμέσως συνέχισε λέγοντας ότι με παίρνει “εκ μέρους του κ. Μεϊμάρη” για να στηρίξω “έναν δικό του άνθρωπο που κατεβαίνει στις Περιφερειακές εκλογές με τον κ. Χαρδαλιά”.

Μετά το τέλος της σύντομης συνομιλίας μας, αναζήτησα στο διαδίκτυο να βρω ποιος είναι αυτός ο κύριος Μεϊμάρης και βρήκα ότι είναι ο διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, στην οποία είχα νοσηλευτεί για ένα θέμα υγείας πριν από περίπου 2 χρόνια.

Προκύπτουν, λοιπόν, ορισμένα ερωτήματα:

ΚΚΕ: Κριτήριο ψήφου η καταδίκη της ακραίας εγκληματικής πολιτικής και όσων την εκφράζουν

 

ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


 

Κριτήριο ψήφου η καταδίκη της ακραίας εγκληματικής πολιτικής και όσων την εκφράζουν σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες καταστροφές από τις πλημμύρες σε Θεσσαλία και Βόρεια Εύβοια.

Αναλυτικά:

«Οι νέες καταστροφές, οι πλημμυρισμένες πόλεις και χωριά, ακόμα και νοσοκομεία, οι άνθρωποι που βρίσκονται ξανά εγκλωβισμένοι πριν προλάβουν να επουλώσουν τις πληγές τους από την προηγούμενη κακοκαιρία, "πνίγουν" στις λάσπες την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί "ακραίων καιρικών φαινομένων" που συμβαίνουν "μια φορά στα χίλια χρόνια". Ακραία εγκληματική είναι μόνο η πολιτική τους, η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων και άλλων μέτρων πρόληψης και η εγκατάλειψη των πληγέντων στη μοίρα τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μαζί με την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα και της αλληλεγγύης, πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η καταδίκη αυτής της πολιτικής και όσων την εκφράζουν, ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμους και Περιφέρειες».

 

902gr

Ψηφίζουμε για όλα

 

Από τις καταστροφές που προκάλεσε η νέα κακοκαιρία σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας
Από τις καταστροφές που προκάλεσε η νέα κακοκαιρία σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

 

Στη λάσπη που σκέπασε τα καμένα της Β. Εύβοιας, θάφτηκαν χτες τα κυβερνητικά παραμύθια και τα σχέδια - κοροϊδία της «Επιτροπής Μπένου» για την «ανασυγκρότηση» και την «προστασία» της περιοχής.

Τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που διεκδικεί εδώ και δυο χρόνια ο λαός δεν έγιναν ποτέ και η νέα μεγάλη καταστροφή αποτυπώνει τις συνέπειες. Το ίδιο δράμα και στην πνιγμένη Θεσσαλία, όπου ειδικά ο Βόλος δοκιμάστηκε με πολύ λιγότερη βροχή απ' αυτήν που έπεσε στις 6 Σεπτέμβρη.

Αλλά και στην Αττική, μια ολιγόλεπτη και αναμενόμενη βροχή μετέτρεψε ξανά χτες το Λεκανοπέδιο σε παγίδα κινδύνων και τεράστιας ταλαιπωρίας για τον λαό. Δρόμοι πλημμύρισαν, ρέματα φούσκωσαν επικίνδυνα, σχολεία έβαλαν νερά, κεντρικές λεωφόροι φράκαραν, οικογένειες έχασαν την μπάλα με το «λειτουργούν - δεν λειτουργούν» τα σχολεία.

Απόφαση – πρόκληση από την περιφερειακή αρχή Αττικής: 23.000 ευρώ σε εταιρεία για υπηρεσίες καθαριότητας τριών βδομάδων!

 


23.182,54€ για απασχόληση 2 καθαριστριών για 3 βδομάδες, όταν τις καθαρίστριες η εταιρεία αυτή όπως και η πλειοψηφία του κλάδου τις πληρώνει στην καλύτερη των περιπτώσεων με τον κατώτατο μισθό των 780 ευρώ τον μήνα μεικτά!

Το ποσό των 23.182 ευρώ αποφάσισε να δώσει η περιφερειακή αρχή Αττικής σε ιδιωτική εταιρεία ώστε να απασχολήσει 2 καθαρίστριες για 3 βδομάδες σε εργασίες καθαρισμού ισόγειου χώρου που θα χρησιμοποιείται το διάστημα αυτό για δραστηριότητες σχετικές με τις τοπικές εκλογές. Η απόφαση έχει ημερομηνία 22 Σεπτέμβρη και αναφέρει ότι «ο χρόνος παροχής υπηρεσιών για τον χώρο στο κτίριο της Λ. Συγγρού 80-88 είναι από την υπογραφή της Σύμβασης έως και 17/10/2023, από 8 π.μ. έως και 9 μ.μ. καθημερινά»!

Τα παραπάνω αποκαλύπτει και καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος σχολιάζει ότι δίνονται 23 χιλιάδες ευρώ ενώ «τις καθαρίστριες η εταιρεία αυτή, όπως και η πλειοψηφία του κλάδου, τις πληρώνει στην καλύτερη των περιπτώσεων με τον κατώτατο μισθό των 780 ευρώ τον μήνα μεικτά!». Οταν όμως οι εργαζόμενοι ζητάνε αυξήσεις στους μισθούς, η μόνιμη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος».