Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Μεγάλη κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Με συνθήματα όπως «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία - λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιούνη μεγάλη πανσυνταξιουχική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους όλων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.





Στο πλευρό τους βρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και Χρήστος Κατσώτης, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Βοηθήστε μας


Η ευκολία, για τον περισσότερο κόσμο, συνίσταται στο ότι από το υστέρημα ή από το περίσσευμα μπορεί να δοθεί ένα 5ευρω. Η συμμετοχή είναι σχετικά εύκολη μετά, ενώ σου δίνει και την αίσθηση της συμμετοχής στη λύση ενός προβλήματος σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα έστω και στο ελάχιστο.



 

Ο καλύτερος τρόπος να εξοπλίσεις το νοσοκομείο της Λαμίας με μηχανήματα είναι αυτός που έγινε την περασμένη Κυριακή σε ένα πανέμορφο χωριό, τις Ράχες. Οργανώνεις εσύ ο ιδιώτης με τις ευγενικές χορηγίες περιφέρειας Στερεάς και δήμου Στυλίδας και άλλων ένα τρεχαλητό τεσσάρων χιλιομέτρων με θέμα τον καρκίνο, πουλάς μπλουζάκια κόκκινου χρώματος παρακαλώ, 5 γιούρο το καθένα και περιμένεις να μαζέψεις 12.500 γιούρο προκειμένου να αγοράσεις έναν φορητό υπέρηχο και να εξοπλιστεί κατά ένα ελάχιστο  μέρος το νοσοκομείο του νομού.

Και εγένετο το τρεχαλητό με αρκετές συμμετοχές, δεν μετρήσαμε πόσες, αν και κανονικά θα έπρεπε κάνοντας χρήση της εμπειρίας που διαθέτουμε από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (πόσα άτομα ανά σειρά επί τις σειρές και να ο αριθμός).

Άρης Βελουχιώτης: «Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού…»


Άρης Βελουχιώτης: «Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού…»

 

«Πριν κάμποσο καιρό, πάνου στη Λιάκουρα, στο αετοχώρι το Δαδί, ρώτησα ένα παιδί ως οχτώ χρονώ:
– Τον ξέρεις τον Άρη;
– Ναι, μου λέει. Τον ξέρω.
– Τον είδες ποτέ σου;
– Όχι. Μα τόνε ξέρω.
– Πώς είναι;
– Τρεις βολές πιο αψηλός απ’ τον πατέρα μου. Κι έχει ένα μεγάλο-μεγάλο κόκκινο άλογο. Και πίσω τον ακολουθάει πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.
Μιαν άλλη φορά, στα Τρίκαλα, ρώτησα ένα “αετόπουλο” που πέρναγε τις γραμμές του οχτρού μεταφέροντας μαντάτα στους αντάρτες μέσα στο κούφωμα ενός καλαμιού.
– Γιωργή, τον ξέρεις τον Άρη;
– Τόνε ξέρω.
– Τον είδες ποτέ σου;
– Τον είδα με τα μάτια μου.
– Πώς είναι;
– Έχει μακριά γένεια κι ένα αληθινό άστρο στο μαύρο σκούφο του. Κι άμα μιλάει 

-κι ας χιονίζει ακόμα- γίνεται μονομιάς πολλή ζέστα. Κι όταν ακούνε το όνομά του οι Γερμανοί κρύβουνται σα λαγοί μέσα στα δάσα.

Ένα μεγάλο κόκκινο άλογο, ένας αητός με μια σημαία, ένα άστρο αληθινό, πολλή ζέστα -αυτός είναι ο Άρης των παιδιών και των μεγάλων.

Και γω που δυο φορές όλο-όλο τον αντάμωσα, έτσι σαν τα παιδιά και γω, έτσι τον βλέπω και τον τραγουδάω τον ΑΡΗ»

(Γιάννης Ρίτσος, Το υστερόγραφο της δόξας – Άρης Βελουχιώτης) 

Κινητικότητα


Με αφορμή την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα και την επικείμενη νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, πληθαίνουν οι αναφορές σε «πιέσεις» που ασκούνται στην κυβέρνηση, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, να «κλείσει» αυτά τα δυο μέτωπα. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, το αίτημα είναι να άρει η Ελλάδα τα όποια εμπόδια για να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ως προαπαιτούμενο για να εμπεδωθεί η (ιμπεριαλιστική) «σταθερότητα». Οπως διαβάζουμε μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται στην Ελλάδα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, για να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ τα δυο αυτά ζητήματα (Κυπριακό και ΠΓΔΜ) είναι από τα βασικά που συζητιούνται σε όλες τις διμερείς επαφές των κυβερνητικών στελεχών με αξιωματούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ που πάνε κι έρχονται στην Αθήνα. Η γενική αίσθηση που καλλιεργεί η κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ είναι ότι «κάτι αλλάζει, κάτι κινείται», ενώ για το Κυπριακό αναπαράγονται οι γνωστοί εκβιασμοί περί «τελευταίας ευκαιρίας» αν δεν γίνει δεκτό το διχοτομικό σχέδιο, σε συνάρτηση και με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που παίζονται γύρω από την Ενέργεια και τα οποία βέβαια δεν μπορούν να περιμένουν. Είναι φανερό, επομένως, ότι μπαίνουμε σε περίοδο έντονης κινητικότητας στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Κι αν κρίνουμε από την πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το ρόλο της στο ξεδίπλωμα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή, ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνά μπροστά στις εξελίξεις.