Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Εικαστική έκθεση με σπουδαία έργα (ΦΩΤΟ)

 

 

Την προσοχή των συνέδρων έχει «κερδίσει» η εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στο φουαγιέ της Αίθουσας Συνεδρίων, επιβεβαιώνοντας και μια άλλη λειτουργία του κτιρίου της ΚΕ, ως λαϊκού μεγάρου πρωτοπόρας Τέχνης.

Εκεί εκτίθεται ένα μικρό, μόλις, δείγμα των εικαστικών έργων που φυλάσσονται στη συλλογή έργων τέχνης του Αρχείου του ΚΚΕ, που δόθηκαν στο Κόμμα από απογόνους μεγάλων μας εικαστικών και κοσμούν την αίθουσα στη μεγάλη αυτή στιγμή για το Κόμμα. Μάλιστα, στο κτίριο προετοιμάζεται και ειδικός χώρος για την αρχειοθέτηση και φύλαξη όλων των έργων Τέχνης, ένα πινακοστάσιο.

Στην έκθεση δεσπόζει ένα αντίγραφο άγνωστου δημιουργού του έργου του Λ. Α. Σμάτκο, «Ο Λένιν στον χάρτη GOELRO (Κρατική Επιτροπή για την ηλεκτροδότηση της Ρωσίας)». Ο πίνακας απεικονίζει τον Λένιν να εξηγεί σε ξένους ανταποκριτές το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Ρωσίας και προσφέρθηκε πρόσφατα στο Αρχείο του Κόμματος από τον Γιώργο Μπάφα, ο οποίος τον απέκτησε στη διάρκεια των σπουδών του στη ΛΔ της Γερμανίας.

Σάπια... υλικά

 

Στην Υγεία, όλα εκείνα που κατά τη διάρκεια της πανδημίας κόστισαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές τώρα παρουσιάζονται ως δήθεν εργαλεία «αναβάθμισης» του δημόσιου συστήματος: Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση, τα επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία ή στο κλείσιμο των νοσοκομείων, η «οικονομική αυτοτέλεια» και το ζύγι του «κόστους - οφέλους» για κάθε υγειονομική μονάδα. Οι εικόνες των μαζικών τάφων στη Νέα Υόρκη, των γηροκομείων - νεκροταφείων σε άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ και η κατάρρευση των συστημάτων Υγείας, τα οποία αποτελούν «υπόδειγμα» για αυτές τις αναδιαρθρώσεις, δίνουν την καλύτερη απάντηση στους απολογητές τους. Τα ίδια ισχύουν και για την Κοινωνική Ασφάλιση. Το σύστημα των «τριών πυλώνων» και η μετατροπή της σε «ατομική υπόθεση», σε πεδίο άντλησης κερδοφορίας μέσα από το τζογάρισμα αποθεματικών, όλα εκείνα που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα αλλά δημιουργούν «έδαφος» για επενδύσεις, παρουσιάζονται ως «προστασία» των σημερινών εργαζομένων και αυριανών συνταξιούχων. Οι εικόνες όμως των συνταξιούχων που παράλληλα εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας των «μίνιμουμ» παροχών, οι στρατιές των συνταξιούχων - απόκληρων, όπως και οι εικόνες των απεγνωσμένων που σε ένα βράδυ έχασαν όλο τους τον «ατομικό κουμπαρά» όταν βάρεσε κανόνι ο επενδυτής που τον χειριζόταν, δίνουν επίσης απαντήσεις στους υποστηρικτές των νέων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.
 

Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν και στα Εργασιακά με τις «καινοτόμες» σχέσεις - λάστιχο, τις ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου, που προωθούνται ως «εκσυγχρονισμός». Κάθε «φάρμακο» για το κεφάλαιο είναι «φαρμάκι» για τους εργαζόμενους. Κάθε αναδιάρθρωση που νομιμοποιεί και γενικεύει την ήδη άθλια κατάσταση φτιάχνεται από τα πιο σάπια υλικά: Της έντασης της εκμετάλλευσης, της εξοικονόμησης πόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, της ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες.

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλαν 102 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Στα 102 ανέρχονται τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που έχουν στείλει στο ΚΚΕ χαιρετιστήριο μήνυμα για το 21ο Συνέδριο

Ολόκληρα τα μηνύματα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων δημοσιεύονται στο portal 902.gr και μπορείτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα στην ενότητα ΕΔΩ

  1. Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν

  2. Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

  3. Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό

  4. Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας

  5. Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής

  6. Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας

  7. Κόμμα Εργασίας Αυστρίας

  8. Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου

  9. Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

  10. Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ