Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καλούν σε κινητοποίηση στις 25/2 στην πλ. Ευόσμου για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής από την πανδημία

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής σε κινητοποίηση την Πέμπτη 25/2, στις 17.00, στην πλατεία Ευόσμου, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία, απευθύνουν Σωματεία Εργαζομένων της περιοχής, με κοινή ανακοίνωσή τους για το lockdown στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα Σωματεία Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Γραφικών τεχνών, Τύπου και Χάρτου, «η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και η εφαρμογή σκληρού lockdown στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αποτελούν ευθεία παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Δένει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το μεταγωγικό με τους Αμερικανούς φονιάδες


Με την «υπογραφή» της κυβέρνησης και εφτά διαδοχικές «καραβιές», ΗΠΑ - ΝΑΤΟ θα προωθήσουν τους επόμενους μήνες μέσω Αλεξανδρούπολης τεράστιες δυνάμεις σε Βαλκάνια και Ανατ. Ευρώπη

 

INTIME NEWS

Φτάνει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη η νέα φουρνιά Αμερικανών φονιάδων, «φρέσκα» ΝΑΤΟικά στρατεύματα καθ' οδόν για να αναπτυχθούν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, με τον ακριτικό λιμένα να μετατρέπεται - με την «υπογραφή» της κυβέρνησης ΝΔ, που πήρε και εδώ τη σκυτάλη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ - σε βασικό κόμβο για την υλοποίηση των δολοφονικών ευρωατλαντικών σχεδίων στην περιοχή, και συνεπακόλουθα σε στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά 7 «δόσεις» χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών και τεράστιων πολεμικών μέσων που θα περάσουν το επόμενο διάστημα πάλι μέσα από την Αλεξανδρούπολη και τα δίκτυα του Εβρου (οδικό και σιδηροδρομικό) προς βορρά, ώστε να συμμετάσχουν σε γιγάντιες ασκήσεις - «πρόβες πολέμου», με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία, αλλά στέλνοντας μηνύματα και για τη διείσδυση της Κίνας στην περιοχή.

Οσοι φτάνουν σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης του στρατού ξηράς των ΗΠΑ που επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική (US Army Europe and Africa), είναι ενταγμένοι στην ανάπτυξη αεροπορικών δυνάμεων προς υποστήριξη της επιχείρησης «Atlantic Resolve 2021», που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά (από τα γεγονότα στην Κριμαία το 2014).

Η χαλέπιος πεύκη και ο χιονιάς

 

Ο τελευταίος χιονιάς, εκτός από τη διακοπή ρεύματος και νερού, είχε ως αποτέλεσμα και την πτώση τουλάχιστον 1.500 - 2.000 δέντρων μόνο στα όρια του δήμου Διονύσου. Τα σπασμένα κλαριά και οι κορμοί παρέσυραν καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ μέσης και χαμηλής τάσης, βυθίζοντας την πόλη και τις γειτονιές της στο σκοτάδι για τουλάχιστον μια βδομάδα. Καταπλάκωσαν αυτοκίνητα, προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε σπίτια και υποδομές, έριξαν και ξερίζωσαν ολόκληρες μπετονένιες κολώνες της ΔΕΗ. Μέχρι και η νέα ηλεκτροκίνηση του ΟΣΕ χτυπήθηκε από σπασμένους κορμούς και διακόπηκε η ηλεκτρική κίνηση των συρμών. Η εικόνα ήταν τραγική.

Βασικό δασικό είδος στα φυσικά χερσαία οικοσυστήματα της Αττικής είναι η χαλέπιος πεύκη (ως δευτερογενής εγκατάσταση, μετά την Αριά). Είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα είδη δέντρων που συναντάμε στις περιοχές της Μεσογείου, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία και στα θερμά αυτά κλίματα.

Η χαλέπιος πεύκη συγκρατεί τα κουκουνάρια της κλειστά και ανοίγουν αμέσως μετά από φωτιά, δημιουργώντας μια «βροχή» σπόρων, που βοηθούν στη φυσική αναγέννηση του πευκοδάσους μετά από δασική πυρκαγιά. Το είδος της έχει υποβαθμιστεί, ως αποτέλεσμα αρνητικής φυσικής επιλογής λόγω της ανθρωπογενούς δραστηριότητας στα αρχαία χρόνια. Φύεται σε φτωχά από θρεπτικά συστατικά ασβεστολιθικά και αβαθή εδάφη και είναι δέντρο ευάλωτο στις καιρικές συνθήκες. Γι' αυτό οι μεγάλες ποσότητες χιονιού οδηγούν συχνά σε σπασίματα κλαδιών ή του κορμού τους, ακόμα και σε ξερίζωμά του.

Σήψη σε κάθε του πτυχή

 

  Πηγή: Associated Press

Οι σοβαρές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού σηκώνουν το «καπάκι» μιας κατάστασης δύσοσμης, καθρεφτίζουν τη σήψη του συστήματος η οποία έχει απλωθεί σε κάθε του πτυχή.

Το «δεν άκουσα - δεν ήξερα» της κυβέρνησης και η κατόπιν εορτής προσπάθεια να εμφανιστεί με τη ρομφαία της κάθαρσης, ενώ μέχρι χτες προσπαθούσε να περάσει «άβρεχτη» από τον ορυμαγδό των καταγγελιών, προδίδουν τις μεγάλες ευθύνες της. Δεν τους ξεπλένει - ούτε την κυβέρνηση ούτε προσωπικά τον πρωθυπουργό - το «άδειασμα» της υπουργού Πολιτισμού, ούτε οι διάφοροι αντιπερισπασμοί και οι «θεσμικές πρωτοβουλίες» που προαναγγέλλουν.

Τι ακριβώς «δεν ήξεραν» η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που κάνουν σαν να έπεσαν από τα σύννεφα μετά τις αποκαλύψεις;