Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

«Δηλητηριώδης» προπαγάνδα στην υπηρεσία της πολιτικής της εμπλοκής κ«Δηλητηριώδης» προπαγάνδα στην υπηρεσία της πολιτικής της εμπλοκής και του εγκλωβισμούαι του εγκλωβισμού



Eurokinissi


Οσο τα ιμπεριαλιστικά παζάρια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με την Τουρκία φουντώνουν, με μοχλό και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε Εβρο και νησιά και την αξιοποίηση των ξεριζωμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, όσο η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης μπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό στα επικίνδυνα σχέδια, τόσο φουντώνει και η προπαγανδιστική προσπάθεια των αστικών επιτελείων να στρατεύσουν το λαό στα σχέδια αυτά.

 Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούνται επίσης η «ευθυγράμμιση» όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στους στόχους της αστικής τάξης και οι εθνικιστικές και «κοσμοπολίτικες» κορόνες, ενώ επιστρατεύονται και όλα τα χρεοκοπημένα ευρωατλαντικά παραμύθια, περί δήθεν «ασπίδας προστασίας» με την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Επιχειρούν έτσι να κρύψουν τους ενόχους για τις σημερινές επικίνδυνες εξελίξεις και τα αδιέξοδα, να καλλιεργήσουν την επικίνδυνη για το λαό συναίνεση στα «εθνικά» συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η απάντηση στα ιδεολογήματα αυτά, στη «δηλητηριώδη» για το λαό προπαγάνδα των αστικών επιτελείων, είναι απαραίτητη, ακριβώς επειδή αποτελεί το «νήμα» που μπορεί να οδηγήσει τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να προσανατολίσει το λαό να στοχεύσει σωστά, τον πραγματικό αντίπαλο, την πηγή του προβλήματος.

Όχι απλά οπαδοί

 

15-03-2020

Οι οπαδοί της Παναχαϊκής και του Ηρακλή δείχνουν στην πράξη τη στήριξή τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, δείχνοντας πως πάνω απ’ όλα παραμένουν κάτι παραπάνω από οπαδοί: ΑΝΘΡΩΠΟΙ… 
 
Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν κι άλλοι που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων… Σε εμάς έπεσαν στην αντίληψή μας τα δύο παρακάτω παραδείγματα και με χαρά τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Οπαδοί της Παναχαϊκής δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο προσωπικό των νοσοκομείων της Πάτρας.

“Σήμερα, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε δράση, στα Νοσοκομεία της Πάτρας, που δίνουν τιτάνιο αγώνα (ΠΓΝΠ) ή ετοιμάζονται να μπουν στην μάχη (Νοσ. “Αγιος Ανδρεας”).
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες αποδίδουμε τα εύσημα σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, για την δύσκολη μάχη, που δίνουν.
Σε όλους ευχόμαστε, καλή δύναμη. Ασθενείς, γιατροί, νοσοκομειακό προσωπικό,
ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ!!!”

Ανεπιθύμητοι οι εργατοπατέρες της IndustriAll Europe στην Θεσσαλονίκη



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη και θυμό πληροφορηθήκαμε πως το Μάη του 2020, η διαβόητη ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ και ειδικότερα η ευρωπαϊκή περιφερειακή της Οργάνωση (IndustriAllEurope), ετοιμάζεται να διοργανώσει το ευρωπαϊκό Συνέδριο της στη Θεσσαλονίκη. 


Από την αρχή κάνουμε καθαρό πως ένας εχθρός των εργατών, μια οργάνωση που είναι συνδικαλιστική μόνο κατ’ όνομα, μια οργάνωση γραφειοκρατών ηγετών που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και παριστάνουν τους φίλους των εργατών από τα γραφεία τους στην Ελβετία, δεν έχει καμία θέση στα χώματα της χώρας μας. Αποτελεί λοιπόν πρόκληση, αν όχι εμπαιγμό, η παρουσία της για την εργατική τάξη της χώρας μας.

Επειδή σαν ταξικό εργατικό κίνημα δεν έχουμε ούτε κοντή μνήμη ούτε θέλουμε κιόλας να ξεχνάνε οι εργαζόμενοι το παρελθόν αλλά και το παρόν όσων παρουσιάζονται σαν φίλοι τους, θα θέλαμε να θυμίσουμε παρακάτω μερικά από τα πεπραγμένα των εργατοπατέρων της ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ, υπογραμμίζοντας πως:

Προειδοποιήσεις


«Τα μέλη του ΝΑΤΟ που σχεδιάζουν να εκτελέσουν επιχειρήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ενέργειές τους». Αυτά τα ...γλυκόλογα έλεγε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το περασμένο Σάββατο, αναφερόμενο στη γιγαντιαία ΝΑΤΟική άσκηση - «πρόβα πολέμου» απέναντι στη Ρωσία, που θα γίνει τους επόμενους μήνες, μαζί με την «επισήμανση» πως η Μόσχα θα απαντήσει στις «εχθρικές προθέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη των δικών της στρατιωτικών δυνατοτήτων». Κατά μία «διαβολικά καλή» σύμπτωση, την ίδια ακριβώς μέρα, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μ. Πάλμερ, επιθεωρούσε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, σύμφωνα με τα αμερικανικά σχέδια, θα αποτελέσει φέτος σημείο εισόδου για τις αμερικανικές δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στην άσκηση, και σε ένα χρόνο, στην επόμενη τέτοια άσκηση, τη βασική πύλη για όλες τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, για χιλιάδες υλικά και στρατεύματα. Ε, αν σε αυτά προστεθεί και το κάλεσμα του Πάλμερ, Ελληνοτουρκικά και Μεταναστευτικό να λυθούν «με τέτοιον τρόπο ώστε να παραμείνει η Τουρκία σταθερά αγκυροβολημένη στη στρατηγική της Δύσης ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ως εταίρος», εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους «υψηλούς συμβολισμούς» της παρουσίας των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή, αλλά και τι είδους «ασπίδα προστασίας» αποτελούν τα επικίνδυνα σχέδιά τους, στα οποία μπλέκουν το λαό η αστική τάξη και τα κόμματά της.

«Μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των οικογενειών μας. Καμία «καραντίνα» στα δικαιώματα των εργαζομένων»


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

«Μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των οικογενειών μας. Καμία «καραντίνα» στα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «η έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού ξεγυμνώνει τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ με τα μέτρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση επιδιώκει να πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αυταπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου γι’ ακόμα μία φορά το μάρμαρο!»

Στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνοι μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.