Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Διαστροφή να καθορίζεται το εκλογικό αποτέλεσμα από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα (VIDEO)

 


«Έκτρωμα» χαρακτήρισε ξανά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης τάχα «για την ψήφο των αποδήμων» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

Με βάση τα όσα είπαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε, αυτοί που έχουν ελληνική καταγωγή τρίτης, τέταρτης γενιάς είναι 10 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Αν εγγραφούν από αυτούς τα 3 εκατομμύρια και ψηφίζουν κανονικά από όλο τον κόσμο «τι εκλογές θα έχουμε;» είπε ο Θ. Παφίλης.

Η χώρα φλέγεται και ο Μητσοτάκης δηλώνει πως «είναι παράδοξο κάποιες φωνές να αμφισβητούν την ετοιμότητα του κράτους»!

 

ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Δευτερα 24 Ιουλιου 2023


 

H χώρα φλέγεται και η κυβέρνηση συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται και να χαζογελά!

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ρίχνοντας τα προβλήματα μόνο στην «κλιματική κρίση», δεν είχε να πει λέξη για τα κενά στην πυροπροστασία.

Μιλώντας στη Βουλή, αυτοπαρουσιάστηκε ως… πολέμαρχος, υποστηρίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο». Βέβαια, σ’ αυτόν τον πόλεμο με τις φωτιές δεν υπάρχουν τα βασικά, λόγω των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης. 

Σπέρνουν συμφέροντα, θερίζεις πυρκαγιές

 

Πιο απολίτικη, επικίνδυνη και στο βάθος χυδαία άποψη ότι οι πυρκαγιές που κατακαίνε κάθε χρόνο τα πνευμόνια της χώρας είναι φαινόμενο, δεν υπάρχει. Δεν πάει να πασπαλίζεται εσχάτως με σπουδαρχίδικες παρόλες περί κλιματικής αλλαγής, υπερθέρμανσης του πλανήτη κι άλλα τέτοια, πραγματικά μεν αλλά απολύτως έργα κυρίως καπιταλιστών ανθρώπων, και καθόλου φυσικά φαινόμενα. Επιμένουν. Η άποψη αυτή διατυπώνεται ως άλλοθι απέναντι σε μια καραμπινάτη ενοχή και την εγκληματική πολιτική που θέλει να είναι προς εκμετάλλευση η γη, ακόμα και καμένη. Δε χρειάζονται μεγάλες κουβέντες για να καταλάβει κανείς ποιος πληρώνει το μάρμαρο της φαινομενολογικής προσέγγισης της ...φωτιάς. Της κάθε φωτιάς. Οι εμπρηστές του πολέμου, λόγου χάρη, του φονικότερου των ημερών μας που διεξάγεται στην Ουκρανία, κόπτονται για το ...φαινόμενο της επισιτιστικής κρίσης που θα θερίσει ζωές επί ζωών στις χώρες του τρίτου κόσμου. Μόλις μιλήσουμε για πείνα, ακόμα και τώρα στον εικοστό πρώτο αιώνα, να σου και αναδύεται ξαφνικά ο τρίτος κόσμος!... Αμα όμως πιάσουμε το νήμα των καταστροφικών πυρκαγιών στον «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο, κι αναζητήσουμε τους υπεύθυνους και για το ξέσπασμα και για το σβήσιμο και για τη μη πρόληψη εκδήλωσής τους, τότε ξαφνικά ο πρώτος κόσμος, ο και δυτικός λεγόμενος, που 'χει χοντρό πορτοφόλι και εκλεπτυσμένα σχέδια για να το χοντρύνει κι άλλο, να τη πετιέται κι αντριεύει και θεριεύει, όχι η ρωμιοσύνη, αλλά η ευθύνη που πετιέται στα μούτρα του κάθε καμένου πολίτη, όπου γης.

Εργοδοτική ασυδοσία για «σεμινάριο»

 

 

Αναζητώντας το παρελθόν των έργων στη γέφυρα της Περιμετρικής Πατρών που σήμερα κατέρρευσε, πέσαμε πάνω στην συμμετοχή της παραχωρησιούχου εταιρείας «Ολυμπία Οδός» στην «ετήσια διεθνή εκδήλωση κινητοποίησης για την προώθηση του στόχου του Ομίλου VINCI «Μηδενικό Ατύχημα».

«Η Εβδομάδα Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Μαΐου... Δεσμευμένη να φροντίζει για την ασφάλεια του προσωπικού, των συνεργατών και των πελατών της, η Ολυμπία Οδός έχει θέσει στην κορυφή των κριτηρίων επιλογής προμηθευτών την ασφάλεια, έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), αναπτύσσει καινοτόμες πρακτικές, όπως το λογισμικό Como App και η εγκατάσταση αισθητήρων προειδοποίησης στα εργοταξιακά οχήματα και το παρευρισκόμενο προσωπικό για αποφυγή ατυχημάτων. Παράλληλα, η εταιρία υλοποιεί καμπάνιες καλλιέργειας κουλτούρας πρόληψης στην εργασία, όπως εκείνη που υλοποιήθηκε το περασμένο Οκτώβριο στα εργοτάξια της Πατρών- Πύργου με σλόγκαν ''Προορισμός: Η Ασφάλεια Εργασίας''... Για τη φετινή Εβδομάδα Ασφάλειας (...) διοργανώθηκαν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στα εργοτάξια της Πατρών – Πύργου και τα γραφεία της Παραχώρησης καθώς και ένα εκπαιδευτικό webinar για τους εργαζόμενους στη Λειτουργία του αυτοκινητόδρομου με θέμα: ''Δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας μέσα από την καλή επικοινωνία-σχέση με τους ανθρώπους''».