Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Παρασκευή 1η Αυγούστου διαδηλώνουμε στον Κάκαβο

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Το ν/σ του ΥΠΕΚΑ, “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας”, που πάει για ψήφιση, παραβιάζει επιταγές του Συντάγματος, χαρίζει δημόσιες δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα και υποβαθμίζει το καθεστώς προστασίας των δασών.

Ταυτόχρονα, στο εν λόγω νομοσχέδιο, υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις, που αίρουν κάθε νομικό εμπόδιο για την καναδική Eldorado Gold και το εξορυκτικό της σχέδιο στη Χαλκιδική, και νομιμοποιούν τις παρανομίες και αυθαιρεσίες της. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο άρθρο 6 παρ. β του αρχικού ν/σ και στο άρθρο 8 παρ. α, β, γ και δ της τροπολογίας.
Θεωρούμε ότι οι παραπάνω διατάξεις και τροπολογίες που εισάγονται από το ΥΠΕΚΑ:


α) εξυπηρετούν φωτογραφικά την καναδική Eldorado Gold
β) νομιμοποιούν τις, μέχρι στιγμής, παρανομίες της Eldorado Gold
γ) δημιουργούν νομολογία προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών και “επενδυτών” σε βάρος του περιβάλλοντος και της τοπικής και εθνικής οικονομίας
δ) δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο συμφέρον και αποτελούν δώρο προς συγκεκριμένους ιδιώτες

Σας ενημερώνουμε, σε περίπτωση που δε το γνωρίζετε, ότι εδώ και πολύ καιρό δίνουμε τιτάνιο αγώνα για να προστατέψουμε το περιβάλλον και τις ζωές μας από τις καταστροφικές εξορύξεις. Εδώ και μήνες καταγγέλλουμε, τεκμηριωμένα, τις παρανομίες που αυτό το ν/σ έρχεται να νομιμοποιήσει. Η εταιρεία αλαζονικά παραβίαζε το νόμο, ξέροντας ότι θα υπάρξει κυβερνητική στήριξη και νομοθετική διευθέτηση των παρανομιών της. Σε αντίθεση, η κοινωνία της Χαλκιδικής που επικαλείται την νομιμότητα και καταγγέλλει τις παρανομίες στα πλαίσια της υπεράσπισης του κοινωνικού συμφέροντος, οδηγείται στα δικαστήρια και στις φυλακές.

Σας ενημερώνουμε ότι μια πολιτεία που δημιουργεί νομολογία με βάση τις ανάγκες και τις επιταγές συγκεκριμένων ιδιωτών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ευνομούμενη, δίκαιη και πολιτισμένη.

Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεστε στο ελληνικό κοινοβούλιο ως εντολοδόχοι των Ελλήνων πολιτών και όχι της τρόικας και των “επενδυτών”.

Σας ενημερώνουμε τέλος, ότι το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα και την υποχρέωση πολιτικής ανυπακοής.

Σας καλούμε, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσετε το νομοσχέδιο.

Εμείς, την Παρασκευή 1η Αυγούστου, υπερασπιζόμενοι γι΄άλλη μια φορά τον τόπο μας, τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας θα διαδηλώσουμε στο δάσος των Σκουριών απαιτώντας
την άμεση απόσυρση ή καταψήφιση του δασοκτόνου νομοσχεδίου
το άμεσο σταμάτημα των παράνομων και καταστροφικών δραστηριοτήτων της καναδικής Eldorado Gold