Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

"Η τέχνη της... φιλανθρωπίας!"






 Απο http://faretra.info

"Η τέχνη της... φιλανθρωπίας!" γράφει ο Βασίλης Βαλαβάνης


Βλέποντας  αυτή  τη  φωτογραφία  θέλησα  να μοιραστώ  μαζί  σας  κάποιες  σκέψεις  για   τη  χρησιμότητα  των  εορτών, για  εμάς  τους  ανθρώπους,  γιατί  για  τα  καημένα  τα  ζώα  ας  μην  το  συζητήσουμε  καλύτερα.
Όταν  είχα  πρωτοέρθει  στη  Βέροια  άκουσα  για  πρώτη  φορά τη  λέξη  «γουρουνοχαρά» και  μέσα  στην  αφέλειά  μου ρώτησα  τι  χαρά έχουν  τα  γουρούνια,  για  να  εισπράξω  μερικά  επιτιμητικά  βλέμματα  από  τους  γύρω  μου. Ύστερα  έμαθα  βέβαια  τι  θα  πει  «γουρουνοχαρά»  και  μου  λύθηκαν  οι  απορίες!

«Αριστεροί» και οι… πλειστηριασμοί!





«Αριστεροί» και οι… πλειστηριασμοί! – του Νίκου Μπογιόπουλου

 



Ο κ.Τσίπρας μιλούσε για «σεισάχθεια». Αποκαλούσε «πογκρόμ» κατά του λαού τους πλειστηριασμούς. Υποσχόταν από προεκλογικά μπαλκόνια «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη».

Ο κ.Καμμένος μιλούσε για μετατροπή της αντιπολίτευσης σε «αντίσταση» και σε «εξέγερση» και καλούσε σε φυσική παρουσία στα ειρηνοδικεία ενάντια στα κοράκια.

Πλήθος στελεχών, τότε της αντιπολίτευσης, σήμερα της κυβέρνησης, έβγαζαν φωτογραφίες πίσω από πανό σε συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών (Τσακαλώτος), εκφωνούσαν λογύδρια ενάντια στις κατασχέσεις (Αχτζιόγλου), πρωταγωνιστούσαν ακόμα και προεκλογικές διαφημίσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Η εξαχρείωση του καπιταλισμού





Έτσι είναι οι σωστές οι χώρες φίλε. Όχι σαν τη δικιά μας τη μπανανία.

Έναν ιδιοφυή και σχετικά πρωτότυπο τρόπο διάλεξε η Φρανκφούρτη για να καταπολεμήσει την κακή εικόνα που δημιουργούν οι άστεγοι, όταν αυτοί κοιμούνται σε κάποιο κεντρικό ή πολυσύχναστο μέρος.

Μπράβοι και άνθρωποι του υποκόσμου θα προσληφθούν για να τους κλέβουν όσα λεφτά έχουν πάνω τους και μετά θα τους διώχνουν από την περιοχή που μαγαρίζουν με την ύπαρξή τους.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - «ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»


Στη «φόρα» τα παζάρια γύρω από τη μορφή των μνημονίων διαρκείας
 
 
Ακόμα μια «ηχηρή» επιβεβαίωση ότι η «επόμενη μέρα» για το κεφάλαιο σημαίνει μνημόνια διαρκείας για το λαό δίνει η «ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας» που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.Στην έκθεση αποτυπώνεται κατά βάση η συζήτηση που έχει ανοίξει στα αστικά επιτελεία σχετικά με την «επόμενη μέρα», με την ΤτΕ να ξεκαθαρίζει ότι οι προβλέψεις γύρω από τους όποιους ισχνούς ρυθμούς ανάκαμψης για την ερχόμενη διετία (2018 - 2019) έχουν όρο και προϋπόθεση «την έγκαιρη προετοιμασία για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, την ανάκαμψη των επενδύσεων και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από την ΤτΕ, «πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά πόσον θα υπάρχει, και υπό ποιους όρους, ένα ενδεχόμενο προληπτικό πρόγραμμα στήριξης», κάτι που βέβαια ήδη συζητείται στο παρασκήνιο με τους «θεσμούς».