Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΤΣΙΠΑΣ: Το «Ρ» για τα Ρεντίκολα − ΤσΗΠΑς: Στην καθησιά μας κάηκαν λιγότερα. Δοξάστε μας, μ@λ@κες! − ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητων: Στάχτη και πούλβερη δημοσιονομικής προσαρμογής − ΚΚΕ: Καμαρώνουν το ματωμένο πλεόνασμα των περικοπών


ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αποφύγαμε τα χειρότερα, το 2009 κάηκαν περισσότερες εκτάσεις, δικαιολογήθηκε ο πρωθυπουργός
Τετάρτη 16/08/2017 - 13:40 - Ενημέρωση: Τετάρτη 16/08/2017 - 14:47
«Αποφύγαμε τα χειρότερα, το 2009 κάηκαν περισσότερες εκτάσεις» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις μεγάλες πυρκαγιές που επί τέσσερις μέρες κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις στη βορειοανατολική Αττική. Ταυτόχρονα επιχείρησε να κρύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυροπροστασίας όπως και τις περικοπές κονδυλίων πίσω από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για την αντιμετώπιση των εστιών φωτιάς.

O ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΔΑΣΩΝ





Για γερά νεύρα.


Όλοι έχουμε κάνει έναν τέτοιο διάλογο μ' έναν νυν συριζαίο και πρώην πασόκο.....



Απο facebook.com Aris Stathopoulos

Συγχαρητήρια στον Τραμπ από στελέχη της Κου Κλούξ Κλαν για τη στάση του απέναντι στην επίθεση


Ο Τραμπ κατα τη διάρκεια των δηλώσεών τουΟ Τραμπ κατα τη διάρκεια των δηλώσεών του
 
Πηγή: Associated Press

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε νέο κύμα κατακραυγής στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η ευθύνη για τις δολοφονικές επιθέσεις νεοναζί που συγκλόνισαν το Σάρλοτσβιλ ανήκει «σε δύο πλευρές». Κέρδισε όμως την ευαρέσκεια του Ντέιβιντ Ντιουκ περιώνυμου πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν που ήταν παρών στη μικρή πόλη της Βιρτζίνια: «Ευχαριστώ πρόεδρε Τραμπ για την εντιμότητα και το θάρρος σας», έγραψε στο Twitter συγχαίροντας τον διότι «είπε την αλήθεια» και κατήγγειλε «τους τρομοκράτες της αριστεράς».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί την Ελλάδα να καίγεται!

     


 
Η Ελλάδα κατακάηκε, τα πυροσβεστικά μέσα μηδαμινά και ασυντήρητα, το ανθρώπινο δυναμικό ελάχιστο, ο Ελληνικός λαός γδαρμένος για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι και για να επιδοτούνται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί σφυρίζοντας αδιάφορα την Ελλάδα παραδομένη στις φλόγες!
 
Η Ελλάδα καίγεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και οι υπόλοιποι διεθνείς τοκογλυφικοί οργανισμοί, που τάραξαν τον Ελληνικό λαό στα μνημόνια και στους αντιλαϊκούς νόμους, κοιτούν αδιάφορα την καταστροφή. Η Ελλάδα καίγεται και οι «θεσμοί» που γέμισαν την Ελλάδα, βρωμίζοντας την, με τα κλιμάκιά των τεχνοκρατών που συναποφασίζουν με τις Ελληνικές κυβερνήσεις την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού δεν λένε τόσες ημέρες να στείλουν έναν πυροσβέστη, ένα όχημα για να μην αφήσουν την Ελλάδα να καταστραφεί.

Η σφαγή στο Κομμένο: Eνα ακόμη έγκλημα χωρίς τιμωρία




Η σφαγή στο Κομμένο: Eνα ακόμη έγκλημα χωρίς τιμωρία

 

 
 
Στις 16 Αυγούστου 1943, άνδρες της επίλεκτης ορεινής Μεραρχίας «Εντελβάις» της Βέρμαχτ  (γερμανοί και αυστριακοί) σκότωσαν κατά το φρικιαστικότερο τρόπο 317 έλληνες άμαχους στο χωριό Κομμένο της Άρτας: 97 παιδιά μέχρι 15 ετών, 14 ηλικιωμένους 67 έως 75 ετών , 119 γυναίκες 16 έως 65 ετών και 87 άνδρες 16 έως 65 ετών.  Η «δικαιολογία» για τη σφαγή; Στο χωριό εμφανίστηκε τμήμα ανταρτών.

Μετά από χρόνια ένας γερμανός ερευνητής ο Χέρμαν Φρανκ  Μάγερ (1940-2009), γιός αξιωματικού της επιμελητείας της Βέρμαχτ που αιχμαλωτίσθηκε από τους αντάρτες και εκτελέσθηκε, ψάχνοντας τα ίχνη του πατέρα του, βρέθηκε μπροστά σε συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονική δράση των επίλεκτων μονάδων των ναζί στην Ελλάδα. Μετά από έρευνα δεκαετιών στα γερμανικά αρχεία έγραψε δύο  βιβλία . Το πρώτο, με τίτλο «Από τη Βιέννη στα Καλάβρυτα. Τα αιματηρά ίχνη της 117ης Μεραρχίας Καταδρομών στη Σερβία και την Ελλάδα»,  αναφέρεται στη σφαγή στα Καλάβρυτα. Στο δεύτερο,  με  τίτλο « Αιματοβαμένο εντελβάις-1η Ορεινή Μεραρχία, το 22ο Ορεινό Σώμα Στρατού και η εγκληματική δράση τους στην Ελλάδα 1943-1944» (σ.σ. το αλπικό λουλούδι ήταν το διακριτικό σήμα των ανδρών της Μεραρχίας στους σκούφους και τα μανίκια της στολής τους), ο συγγραφέας μίλησε με επιζώντες της Μεραρχίας οι οποίοι παρά τις προσπάθειές τους να συσκοτίσουν τα γεγονότα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για την αγριότητα των δυνάμεων κατοχής και το βάρος του εγκλήματος στο Κομμένο.