Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Κάνε πέρα φασίστα, υπάνθρωπε»…


prosfyges

Η Χρυσή Αυγή (με σχέδιο νόμου) προτείνει φυλακές καταναγκαστικής εργασίας, για πρόσφυγες και μετανάστες


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ • 9 Μαρτιου 2016
Φασίστα, θα έβαζες και τον μικρό της φωτογραφίας στις φυλακές καταναγκαστικής εργασίας που φαντασιώνεσαι; Μόνο και μόνο το βλέμμα του μπορεί να σε τσακίσει. Ξέρει καλά τους εχθρούς του. Έχει περάσει ένα ταξίδι ελπίδας και απελπισίας και συνεχίζει. Εσένα θα φοβηθεί; Τον βλέπεις στη φωτογραφία; Στο λέει ξεκάθαρα: «Κάνε πέρα φασίστα, υπάνθρωπε. Έχω δρόμο μπροστά μου».

Η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει ένα σχέδιο νόμου, που «θα λύσει σε μία μόνο ημέρα το λαθρομεταναστευτικό», όπως γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της. Εκεί, εξηγούνται αναλυτικά οι φαντασιώσεις των φασιστών: Προτείνουν να μετατρέπεται σε «ιδιώνυμο αδίκημα» η «παράνομη διέλευση των ελληνικών συνόρων από πολίτες ξένων χωρών». Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου θα «προβλέπει την άμεση σύλληψη των λαθρομεταναστών την στιγμή που εισέρχονται παράνομα στην ελληνική επικράτεια και την επιβολή αυστηρών ποινών χωρίς αναστολή».

Θέλουν «οι παραβάτες» (πρόσφυγες και μετανάστες) να μεταφέρονται «σε ειδικούς χώρους κράτησης, δηλαδή σε φυλακές, όπου θα τους παρέχεται η δυνατότητα να παράγουν έργο υπέρ του Δημοσίου»! Η φρασεολογία τους δεν είναι τυχαία: «Δυνατότητα να παράγουν έργο υπέρ του Δημοσίου». Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για τους φασίστες, είναι υπάνθρωποι. Άρα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που θα έχουν τη «δυνατότητα» να βρίσκονται σε φυλακές καταναγκαστικής εργασίας!

Για κοίτα ξανά τη φωτογραφία, πολιτικέ απόγονε του Χίτλερ. Ο μικρός στο (ξανα)λέει ξεκάθαρα: «Κάνε πέρα φασίστα, υπάνθρωπε. Έχω δρόμο μπροστά μου».

Υ.Γ: Κάτι γράφουν και για «οριστική πάταξη του δουλεμπορίου». Σε αυτό σίγουρα θέλουν ρόλο οι φασίστες: Να …πατάξουν το δουλεμπόριο και να το αναλάβουν αυτοί! Έχουν εμπειρία από δουλεμπορικά γραφεία. Μιλάμε, βέβαια, για δουλεμπορικά γραφεία «μόνο για Έλληνες» και προτάσεις για μεροκάματα πείνας, χωρίς δικαιώματα, «μόνο για Έλληνες».

Λέπιδα: Από τις Βασιλικές Τεχνικές Σχολές στο Hot Spot για τους Μετανάστες- Πρόσφυγες


Το μικρό χρονικό από την Παιδούπολη της Φρειδερίκης, την Αποικία των Ψυχοπαθών Λέρου και τους Πολιτικούς Εξόριστους της Δικτατορίας. Ολόκληρο το πρώτο τεύχος του περιοδικού «η Παιδόπολις», της 1ης Ιανουαρίου 1950 

 

κεντρικο κτιριο λακκι λερουακουαρελα





Βλέποντας την φωτογραφία από τις εργασίες δημιουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ) προσφύγων και μεταναστών, το Hot Spot της Λέρου, στο χώρο μπροστά από το παλιό κτίριο των ιταλικών στρατώνων, αναπόφευκτα η σκέψη σου πάει στα παιχνίδια που παίζει η μοίρα αυτού του τόπου εκεί, στην περιοχή Λεπίδων του κόλπου του Λακκιού.


Τα κοντέινερ για τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (Hot Spot) στα Λέπιδα, μπροστά από τους ιταλικούς κοιτώνες των Αεροπόρων, την Γκαζέρμα  Αβιέρι (Caserma Avieri – Στρατώνας Αεροπόρων)

Τα κοντέινερ για τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (Hot Spot) στα Λέπιδα, μπροστά από τους ιταλικούς κοιτώνες των Αεροπόρων, την Γκαζέρμα Αβιέρι (Caserma Avieri – Στρατώνας Αεροπόρων)
Στοιχειωμένος τόπος τα Λέπιδα, από την επίσημη ένταξη της Λέρου στην Ελλάδα, στις 7 Μάρτη 1948, έχουν ποτιστεί με πόνο, δάκρυα, απελπισία, απόγνωση και δυστυχία, από τα ανταρτόπαιδα που στοίβαξε το μετεμφυλιακό κράτος στις Παιδουπόλεις της Φρειδερίκης, με στόχο την ηθική αναμόρφωση των παιδιών, την εκπαίδευση και ανατροφή τους με αντιλήψεις υπέρ του καθεστώτος, την «εθνική διαπαιδαγώγησή» τους στο επίσημο δόγμα του μετεμφυλιακού κράτους: Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια .
Ακολούθησαν οι ψυχικά ασθενείς, με την «ψυχιατρική αξιολόγηση περί ανιάτου», απόκληροι, κολασμένοι, οι «αζήτητοι» της κοινωνίας, με την δημιουργία της Αποικίας Ψυχοπαθών Λέρου.
Υστερα ήρθαν οι πολιτικοί εξόριστοι της δικτατορίας, οι κομμουνιστές και οι δημοκράτες εχθροί της «Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως» της 21 Απριλίου 1967.
Μετά από περίπου 16 χρόνια καταστροφικής εγκατάλειψης των κτιρίων, που αφέθηκαν ερειπωμένα στη φθορά του χρόνου, και μαζί τους εμφανίστηκε η απειλή της απώλειας σημαντικότατων μνημείων την σύγχρονη ιστορίας, ήρθαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των πλούσιων σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου περιοχών, οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η Ρωσία, με τη συμμετοχή των πιο μικρών που διεκδικούν μεγάλα μερίδια στο μοίρασμα της λείας, όπως το Ιραν, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία με τις μοναρχίες του Κόλπου, το Ισραήλ κλπ ευθύνονται για τη δημιουργία και την όξυνση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.
Βομβαρδισμοί, σφαγές, κατεστραμμένες πόλεις, γέννησαν στρατιές προσφύγων. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου γέμισαν ξεκληρισμένους, φοβισμένους και απελπισμένους που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια των οικογενειών τους. Για άλλη μια φορά στα Λέπιδα στοιβάζεται ανθρώπινο δράμα, αυτή τη φορά των προσφύγων.