Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

«Όταν η βαρυχειμωνιά μου πάγωνε τα χέρια, στον ουρανό τα σήκωνα να ζεσταθούν στ’ αστέρια…»



 

Τέλη δεκαετίας του ’80, ο ενθουσιασμός και η δύναμη της νιότης έκαναν κάθε όνειρο να μοιάζει απτό. Η καθημερινότητα, σκληρή και αδυσώπητη όπως πάντα, δεν έδειχνε να νοιάζεται για τα όνειρα και τα σχέδια δυο νέων που στις τσέπες τους έβρισκε κανείς περισσή ζεστασιά και λιγοστές δραχμές. Ένα χειμωνιάτικο Σαββατόβραδο, πιασμένοι σφιχτά χέρι με χέρι, περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της Πλάκας, πίσω από τη λάμψη των μεγάλων μαγαζιών και των λουσμένων στο φως βιτρίνων, έφτασαν μπροστά σε μια  ξύλινη πόρτα με τζάμι, ενός παμπάλαιου σπιτιού που έμοιαζε με  ξεπεσμένο αρχοντικό. Πάνω από την πόρτα κρεμόταν μια επίσης ξύλινη, ταπεινή επιγραφή. Κάποιο ταλαντούχο χέρι είχε γράψει πάνω σ’ ένα κομμάτι ξύλου με καλλιγραφικά γράμματα:  Απανεμιά

«Το ΚΚΕ δεν το έβαλαν ούτε θα το βάλουν στο χέρι»


Με «κύμα» προσφορών μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του Κόμματος και τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων


Με ένα «κύμα» προσφορών που συγκεντρώνουν Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι δίνουν άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση σε βάρος του ΚΚΕ, εφαρμόζοντας το άθλιο νομοθέτημα για τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο την παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση του.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος στέλνουν, ταυτόχρονα με τις προσφορές, τα δικά τους μηνύματα ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται και ότι όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Κόμματος «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων που τα αντιμετωπίζει ως ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους, επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. Το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, απαιτώντας την κατάργησή του, και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Σε εξέλιξη


Αλλοτε με φωνές και φασαρία, και άλλοτε με εκκλήσεις για διάλογο, η πορεία που ακολουθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις οδηγεί ταχύτατα σε επικίνδυνες διευθετήσεις και σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, με αμερικανοΝΑΤΟικό καπέλο. Για παράδειγμα, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει τη συμφωνία με την Αίγυπτο ως σφήνα στις επιδιώξεις και τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας, η κυβέρνηση Ερντογάν και ο ΥΠΕΞ της γείτονος σχεδόν την ...καλωσορίζουν, σημειώνοντας τη μειωμένη επήρεια που συμφωνήθηκε για ορισμένα νησιά στον καθορισμό της ΑΟΖ. Αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει βέβαια την τουρκική αστική τάξη να παρουσιάζεται θιγμένη τάχα από τη «μονομερή» ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να ανακηρύξει τμηματικά ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να κλιμακώνει τις προκλήσεις με το ερευνητικό στην Ανατ. Μεσόγειο, επιδιώκοντας νέα τετελεσμένα και κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι δυναμιτίζει το διάλογο. Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, από τη μια, παρουσιάζει τις κινήσεις της στη διπλωματική σκακιέρα ως ακύρωση των τουρκικών αμφισβητήσεων και την ίδια ώρα διεξάγει ήδη μυστικές συνομιλίες με την κυβέρνηση Ερντογάν, υπό τη σκέπη της Γερμανίας, των ΗΠΑ κ.τ.λ., με στόχο να υπάρξει διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή με τρόπο που θα ικανοποιείται η Τουρκία. Με άλλα λόγια, με εντάσεις και με υφέσεις, με απειλές και εκκλήσεις για διάλογο, με διπλωματία και πολεμικές ιαχές, το παζάρι ανάμεσα στις δυο πλευρές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στο «τραπέζι» που στρώνουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τις αστικές τάξεις των δυο χωρών, με στόχο έναν επικίνδυνο συμβιβασμό, που στη μαρκίζα θα γράφει «συνεκμετάλλευση», για το καλό των μονοπωλίων και όχι βέβαια των λαών.

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ






Ο Λίβανος στο προσκήνιο, μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού,  με τους δεκάδες νεκρούς και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, εντείνει τις ανησυχίες για την εδώ και δεκαετίες εκρηκτική κατάσταση της Μέσης Ανατολής.

        Εξάλλου, λίγοι θα αμφισβητούσαν ότι η ευρύτερη Μέση Ανατολή δεν είναι μια περιοχή κεντρικής γεωστρατηγικής ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μέρος όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα τους. Οι εξελίξεις λοιπόν της περιοχής μακροπρόθεσμα είναι πιθανό να έχουν σημαντική επιρροή στην παγκόσμια οικονομία και  πολιτική σταθερότητα, επηρεάζοντας ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων στα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, θα έχουν συμφέροντα.

''ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ'' ΤΟ ΝΕΟ ΔΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ !!! [ video ]



Πρωτοβουλίες στήριξης των τηλεοπτικών σταθμών
 αναλαμβάνει η κυβέρνηση εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας για τον κλάδο. Η μια εξ αυτών αφορά την επιδότηση των διαφημίσεων, με στόχο να καταστεί φθηνότερη, με το αντίστοιχο βάρος να μην επιμερίζεται στις εταιρείες, αλλά στο ελληνικό Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό, η διαφήμιση προς
τους τηλεοπτικούς σταθμούς θα εκπίπτει κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από τη φορολογία, καθιστώντας την ελκυστική.

Οι «εταίροι»



Η νέα «έξοδος» του τουρκικού ερευνητικού σκάφους σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και οι δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, όπως και την ειρήνη στην περιοχή, δεν μπορούν να τα προστατέψουν οι ιμπεριαλιστές, οι Ευρωατλαντικοί σύμμαχοι της αστικής τάξης. Εκείνοι δηλαδή που «σπρώχνουν» τα επικίνδυνα παζάρια, στρώνουν το τραπέζι των «διευθετήσεων» και προωθούν σχέδια συνεκμετάλλευσης με αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα.
Οι δηλώσεις και οι κινήσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών επιβεβαιώνουν όμως και το ποιες είναι οι «σταθερές» στην επιχείρηση «επίλυσης των διαφιλονικούμενων ζητημάτων», όπως οι ίδιοι βαφτίζουν τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Η «Ομάδα Αλήθειας» πανηγυρίζει για το πρόστιμο στο ΚΚΕ




Γιατί χαίρεται ο μουρουτόκοσμος και χαμογελά πατέρα;


Σε αυτό τον τόπο, όταν κανείς ακούει διαφάνεια και πόλεμο κατά της διαφθοράς, το πρώτο πράγμα που το έρχεται στο νου είναι η Νέα Δημοκρατία, όλοι το ξέρουν αυτό.
Πώς λοιπόν να μην πανηγυρίζουν τα σοσιαλμιντιακά της εξαπτέρυγα, a.k.a «Ομάδα Αλήθειας», που το μαχαίρι της κάθαρσης μπήκε βαθιά στο κόκκαλο, τιμωρώντας το ΚΚΕ που δε δίνει στη φόρα ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ των εργατών, φοιτητών και συνταξιούχων που το στηρίζουν με κουπόνια των 2 και των 5 ευρώ;