Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΚΕ Τροπολογία για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και του ημερομισθίου



Τροπολογία - προσθήκη για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και του ημερομισθίου, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Αθανάσιος Παφίλης, Μανώλης Συντυχάκης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Μωραΐτης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος "Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Νιάρχος" και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας». Η τροπολογία έρχεται ως απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που ενεργοποιεί τον νόμο Βρούτση για αυξήσεις - ψίχουλα. 

Ακολουθεί το κείμενο:

«ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας "Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας"

ΘΕΜΑ: Επαναφορά του κατώτατου μισθού και του ημερομισθίου

Αυξάνονται οι στρατιές των πεινασμένων στον πλανήτη

 

 

Αυξάνονται οι στρατιές των πεινασμένων στον πλανήτη 

 


Άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη κοιμούνται και ξυπνούν πεινασμένοι. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μένουν μέρες χωρίς τροφή ή υποσιτίζονται. Ο αριθμός των υποσιτισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε σε σχεδόν 821 εκατομμύρια το 2017, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο έτος αύξησης και αποτελώντας τον υψηλότερο αριθμό από το 2009, σύμφωνα με νέα έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα!!!

Η πείνα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, σε μια περίοδο που ο ΟΗΕ ζήτησε την συνεργασία όλων των ανεπτυγμένων κρατών προκειμένου να …εξαλειφθεί η πείνα μέχρι το 2030. Όμως οι πεινασμένοι αυξάνονται, ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα. 

Συνολικά 821 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούσαν το 2017 –έναντι 804 εκατομμυρίων το 2016– και η «Αφρική είναι η χειρότερα πληγείσα ήπειρος», με σχεδόν το 21% του πληθυσμού της να υποσιτίζεται.

Συνεργάζεσαι ως προστάτης του συντάγματος με τους ναζί…; Δεν πειράζει, σε κάνουμε Γενικό Γραμματέα υπουργείου Εσωτερικών!


Τα κόμματα της γερμανικής κυβέρνησης συμφώνησαν τελικά να αποπέμψουν τον Μάσεν δια της… αναβάθμισής του. Τον έκαναν Γενικό Γραμματέα νέου τμήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών του Ζέχοφερ. Ο φιλοναζί νομικός θα λαμβάνει τώρα κάθε μήνα έναν κατά 2580,20 ευρώ υψηλότερο μισθό, συνολικά 14.157,33 ευρώ τον μήνα.


Φανταστείτε έναν αρχηγό υπηρεσίας για την προστασία του πολιτεύματος να εξαφανίζει στοιχεία. Παράδειγμα; Στην δίκη κατά της τρομοκρατικής ομάδας NSU δεν υπήρχαν τα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους πράκτορες της υπηρεσίας. Η NSU διέπραξε 10 φόνους, κυρίως σε μετανάστες και τραυμάτισε σοβαρά ένα άτομο. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της δράσης της οργάνωσης είχαν εισχωρήσει σ’ αυτήν πράκτορες της υπηρεσίας. Παρ’ όλα αυτά η υπηρεσία δεν απέτρεψε καμία τρομοκρατική δράση ούτε αντέδρασε όταν οι διωκτικές αρχές στράφηκαν κατά των συγγενών των θυμάτων. Η γερμανική αστυνομία πρώτα εξέταζε, πολλές φορές με εξευτελιστικό και προσβλητικό τρόπο, τους ίδιους τους συγγενείς των Τούρκων και του Έλληνα που ήταν θύματα των ναζί τρομοκρατών. Στη δίκη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της υπηρεσίας έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η καταδίκη συνεργατών των τρομοκρατών. Υπεύθυνος; Ο κ. Μάσεν.

Μωχάμετ Νάζεμ: η προπαγάνδα στο φόρτε της (1)


Τα δυο επόμενα κείμενα, οφείλονται αποκλειστικά στην ραστώνη των καλοκαιρινών διακοπών. Μόνο σε τέτοιο περιβάλλον υπάρχει χρόνος για ατελείωτες διαδρομές στα χαώδη σοκκάκια του διαδικτύου, όπου μπορεί κανείς να χαθεί αλλά και να ανακαλύψει σχεδόν τα πάντα. Έτσι, δεν ήταν ποτέ δυνατόν να φανταστώ πόσες ώρες θα ξόδευα στις διακλαδώσεις που κρύβονταν πίσω από ένα απλό βιντεάκι ενενήντα δευτερολέπτων, με τίτλο "Ο σύρος έφηβος που τουιτάρει τον τρόμο της ζωής στην Γούτα", μια παραγωγή τού βρεττανικού Guardian, η οποία ανέβηκε στο Youtube στις 24/2/2018.

Ανοίγουμε παρένθεση, για όσους δεν θυμούνται. Η Γούτα είναι μια περιοχή στα ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, η οποία είχε γίνει προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της Συρίας από το 2013 μέχρι τον εφετεινό Απρίλιο, οπότε και ανακαταλήφθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις, με την βοήθεια των ρώσσων. Οι δυτικοί κατηγόρησαν επανειλημμένως τον Άσσαντ για χρήση χημικών όπλων, για βομβαρδισμό αμάχων κλπ, όμως σύντομα αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία τους ήσαν είτε ανύπαρκτα είτε χαλκευμένα. Κλείνουμε την παρένθεση για να δούμε το βιντεάκι.

Αριστερά: Η επίσημη σημαία τής Συρίας από το 1980 μέχρι σήμερα.
Δεξιά: Η παλιά σημαία, την οποία χρησιμοποιούν οι αντικαθεστωτικοί

Δούλεμα


Σε άρθρο του στους «Νew York Times», ένα πρώην μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ αναπτύσσει «ένα επιθετικό σχέδιο για τα Βαλκάνια, όπου οι ΗΠΑ πρέπει να πρωτοστατήσουν». Εκεί αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν θα προκαλέσει ντόμινο εθνικών αποσχιστικών κινημάτων» μια ενδεχόμενη αλλαγή συνόρων ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσσοβο και ότι μια «συναινετική προσαρμογή των συνόρων» θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα το οποίο «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να στηρίξει ως μια ιδιαίτερη εξαίρεση». Και μόνο ο τίτλος του άρθρου είναι αρκετός για να αναποδογυρίσει το κλίμα εφησυχασμού που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο αρθρογράφος. Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενες φάσεις, το «επιθετικό σχέδιο» των ΗΠΑ (και της ΕΕ) για τα Βαλκάνια οδήγησε στο διαμελισμό της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και στη βίαιη επαναχάραξη των συνόρων, με την υποδαύλιση των εθνικισμών και αλυτρωτισμών, τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό εθνικιστικών - αποσχιστικών ομάδων, το «διαίρει και βασίλευε», τις ιμπεριαλιστικές - ΝΑΤΟικές επεμβάσεις. Στην καινούργια του εκδοχή, το σχέδιο αυτό έχει τον τίτλο «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» και βασικός στόχος του είναι η ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού εντάσσονται η συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ, η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας και βέβαια τα σενάρια για νέες αλλαγές συνόρων. Μέσα σ' αυτό το εκρηκτικό σκηνικό που προκαλεί η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη επικράτεια της Βαλκανικής, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μοιράζει εγγυήσεις «ασφάλειας» ο εκπρόσωπος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που είναι ο κατεξοχήν παράγοντας αστάθειας και πολέμων στην περιοχή.

«Αντιδιαμετρικά»... ίδιοι


  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Ως «σύγκρουση δύο σχεδίων αντιδιαμετρικά αντίθετων» πασχίζουν να εμφανίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα προγράμματα που παρουσίασαν από τη ΔΕΘ και στα οποία πρέπει να πασχίσει κανείς για να βρει έστω και μικρές διαφορές.

Καθόλου τυχαίο, αφού και οι δυο δηλώνουν προσηλωμένοι στο μνημονιακό πλαίσιο, που δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν και θα επεκτείνουν, και «παρόντες» σε όλα τα βασικά προτάγματα του κεφαλαίου.

«Βγάζει μάτι» ότι και οι δυο μιλάνε για νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, «διευκολύνσεις» και κίνητρα σε «επενδυτές» και κεφάλαιο, όλα «στο χέρι» και άμεσα, την ώρα που παραπέμπουν τα όποια ψίχουλα τάζουν στο λαό στο απώτερο μέλλον, βάζοντας μπροστά και μια σειρά από «όρους» και προϋποθέσεις, όπως η πορεία της αντιλαϊκής πολιτικής που θα εξανεμίζει κι αυτά τα ελάχιστα.

Αναδιανομή και της ενεργειακής φτώχειας




Μια ακόμα γεύση της ...μεταμνημονιακής «επιστροφής στην κανονικότητα» παίρνουν αυτήν την περίοδο δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που πετιούνται εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αναπροσαρμογή των κριτηρίων που έκανε τον περασμένο Δεκέμβρη το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική παρέμβαση για την «καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας» (!), όπως τιτλοφορούσε το αρμόδιο υπουργείο τη σχετική απόφαση, αφήνει εκτός ΚΟΤ περί τους 120.000 καταναλωτές, αφού δεν πέρασαν το κατώφλι των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που αυτή έθετε, με αποτέλεσμα τώρα να χάνουν και την ελάχιστη έκπτωση που είχαν στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων ηλεκτρισμού.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, τα κριτήρια υπαγωγής στο Κοινωνικό Τιμολόγιο προσαρμόζονται σ' αυτά που ισχύουν για το λεγόμενο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ρίχνοντας κάτω από τις 9.000 ευρώ το ετήσιο εισόδημα με το οποίο δικαιούται κανείς το ΚΟΤ, συνδυαστικά με άλλα (περιουσιακά) κριτήρια. 
Οσοι δικαιούχοι υπερέβαιναν αυτό το όριο (αφορά μονοπρόσωπο νοικοκυριό) ή δεν πληρούσαν τα περιουσιακά κριτήρια, κόπηκαν αυτομάτως, με πρόσχημα τη «δικαιότερη στόχευση» του συστήματος και τη στήριξη των «πλέον ευάλωτων νοικοκυριών». Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, διατηρώντας σταθερό το (ούτως ή άλλως ανεπαρκές) κονδύλι για το ΚΟΤ, έκανε μια «εσωτερική αναδιανομή» στους δικαιούχους, πετώντας εκτός δεκάδες χιλιάδες απ' αυτούς και ενισχύοντας με μερικά ευρώ παραπάνω την έκπτωση στους πιο «ευάλωτους».