Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ο βασιλιάς Κοκός, η Αγία Ελένη και o αρχιεπίσκοπος





Ο βασιλιάς Κοκός, η Αγία Ελένη και o αρχιεπίσκοπος



Μέσα σε ένα μήνα κάποιοι στην κορυφή της Εκκλησίας της Ελλάδος έδειξαν πως βαράνε το δικό τους το βιολί, είτε παίζοντας  επικίνδυνα παιχνίδια , είτε προσβάλλοντας τα αισθήματα ενός ολόκληρου λαού.

Την αρχή την έκανε όχι ένας τυχαίος ιεράρχης  αλλά ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος ο οποίος μιλώντας στην Καρδίτσα είπε πως  σε τούτες τις δύσκολες ώρες να μη φοβόμαστε γιατί η χώρα «έχει δυο πυλώνες  την Εκκλησία και τον Στρατό που θα την κρατήσουν όρθια αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε». Λόγια που θυμίζουν  αυτά που έβγαιναν από τα στόματα μητροπολιτών σ’ εκείνα τα όχι και τόσο μακρινά χρόνια  όταν καλούσαν τους πιστούς « ως καθαρόαιμοι Έλληνες και γνήσιοι χριστιανοί» να στηρίξουν τους συνταγματάρχες.

Αύξηση Εργατικών Ατυχημάτων: «Σφαγή» χωρίς ημερομηνία λήξης…




Αύξηση Εργατικών Ατυχημάτων: «Σφαγή» χωρίς ημερομηνία λήξης…

 

 
 
Εκατόμβες ανθρώπινων ζωών. Εργάτες που δεν επιστρέφουν ποτέ από τη «μάχη» του μεροκάματου. Μια διαχρονική θυσία των παιδιών της εργατικής τάξης στον «Μολώχ» της παραγωγής. Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα είναι ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας στο «σφαγείο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 τα εργατικά ατυχήματα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 15%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Δολοφόνοι χωρίς συμψηφισμούς



 
  Στέργιος Βασιλείου
Καλημέρα
Δολοφόνοι χωρίς συμψηφισμούς
Οι ιμπεριαλιστές έσπειραν θύελλες και διαμαρτύρονται για τους ανέμους!
Μια κυρία Ελληνίδα, γιατρός στο Λονδίνο, αφού αφηγείται διάφορα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και για άτυπο «θρησκευτικό πόλεμο» αναρωτιέται πως είναι δυνατόν κάποιος Μουσουλμάνος να βγαίνει και να σκοτώνει, στο όνομα του Αλλάχ, αθώα θύματα. «Είδε ποτέ (κανένας Μουσουλμάνος ) Χριστιανό να βγαίνει στο δρόμο και να σκοτώνει αθώα θύματα;» αναρωτήθηκε! (ΣΚΑΪ 09:10, 5/6/2017).

Με τον ατομικό δρόμο της μετανάστευσης ή τον συλλογικό δρόμο του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες;



Με τον ατομικό δρόμο της μετανάστευσης ή τον συλλογικό δρόμο του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες;

Η μετανάστευση στο εξωτερικό μορφωμένου, ειδικευμένου και υψηλού επιπέδου επιστημονικο-τεχνικού δυναμικού έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι το 2016, ξεπέρασε τις 427.000. Την πενταετία 2010-2015, το 54% όσων μετανάστευσαν ήταν κάτω από 30 ετών και το 46% πάνω από 30 ετών.

Η «φυγή» στο εξωτερικό νέων ανθρώπων που αναζητούν εργασία αποτελεί πλευρά της καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων που προκαλεί η διαχείριση της κρίσης από τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε.. Χιλιάδες πτυχιούχοι, νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα την στιγμή που είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις υπηρεσίες τους προς την κοινωνία.