Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Να δεις τι σου 'χω για μετά...

 

  Πηγή: Associated Press

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αλωπούδης, νοσηλευτής, πρόεδρος του Συμβουλίου Προσωπικού των RMK νοσοκομείων, Γερμανία

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας μπορούν να βγουν πολύ βασικά συμπεράσματα για την αντιμετώπισή της σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη. Παρά τις επιμέρους διαφορές μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, η αντιμετώπιση της πανδημίας είχε παντού αντιλαϊκό, ταξικό χαρακτήρα.

Η φανερή αδυναμία, η θλιβερή -συνειδητή- κατάσταση των δημόσιων συστημάτων Υγείας στον καπιταλισμό, σε υποδομές, σε αριθμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τα προβλήματα σε τομείς όπως η προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της αστικής πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο της Υγείας. Τα παραπάνω δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα και τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος, όπου το κέρδος είναι πάνω από τις ζωές. Ενός συστήματος που σαπίζει και που στην ημερήσια διάταξη μπαίνει η ανατροπή του, σήμερα πολύ περισσότερο όσο ποτέ.

Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα και συνέστησε ... υπομονή, αντί για μέτρα προστασίας


Eurokinissi

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική, από αύριο μέχρι 28 Φλεβάρη, ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, πάνω στις παλινωδίες της κυβέρνησης και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων θωράκισης της δημόσιας Υγείας, όπως και σε χώρους δουλειάς, σχολεία, ΜΜΜ, στοιχεία που οδήγησαν σε νέα έξαρση κρουσμάτων και σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία.

Υποστηρίζοντας την τακτική του «ακορντεόν», που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση συνειδητά δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του επέμεινε ότι «ήταν μεγάλη ανάσα για την αγορά και την κοινωνία να μείνει 2 εβδομάδες ανοιχτή και 2 κλειστή, από το να είναι 4 εβδομάδες αποκλεισμένη». Τόνισε ωστόσο ότι «σήμερα (...) ο κίνδυνος επανεμφανίζεται», «αφενός με την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική, όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές Υγείας, και αφετέρου με τις μεταλλάξεις του ιού, που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του».

Εβαλε ως στόχο «να χτυπηθεί η έξαρση του Covid-19 πριν εξαπλωθεί, μειώνοντας συνολικά την κινητικότητα. Και να δοθεί χρόνος στο σύστημα Υγείας, καθώς θα προχωρούν γρήγορα οι εμβολιασμοί», τους οποίους και πάλι εμφάνισε ως άλλοθι για να μην ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, την ώρα που ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Tον «χαβά» ο αντικομουνιστής Κ Μπογδάνος



Tον «χαβά» του αντικομουνιστικού οχετού και των προκλήσεων συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μπογδάνος, επιβεβαιώνοντας επάξια τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Οι αθλιότητές του σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος πήραν πληρωμένη απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, Θανάση Παφίλη.

Επαναλαμβάνοντας στη Βουλή τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του, ο γνωστός αντικομμουνιστής βουλευτής στράφηκε κατά του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα και ισχυρίστηκε πως το ΚΚΕ «όχι μόνο δεν καταδίκασε χωρίς αστερίσκους» την πρόσφατη επίθεση εναντίον του, «αλλά την επαύριο συνέχισε την στοχοποίησή» του «με αήθεις χαρακτηρισμούς που ξέρουμε ότι οπλίζουν χέρια πλέον».