Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Άθλιο και απαράδεκτο ερωτηματολόγιο που τάζει μονιμότητα

 

Το άθλιο ερωτηματολόγιο 
Το άθλιο ερωτηματολόγιο

 

Το ερωτηματολόγιο που τάχα αποτελεί το εισιτήριο στη μονιμότητα, διακινείται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και από δυνάμεις που βρίσκονται στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και καταγγέλθηκε από το Σωματείο καθαριστών Πειραιά και Νήσων πρέπει να επιστραφεί ως άθλιο και απαράδεκτο, τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «δεν είναι ερωτηματολόγιο αλλά εκχώρηση προσωπικών στοιχείων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα λειτουργούν ως μεσάζοντες δίνοντας τα σε δικηγόρους και εταιρείες εφαρμογών πληροφορικής, με δήθεν έπαθλο τη "μονιμότητα" των εργαζομένων».

Η Πανελλαδική Γραμματεία σημειώνει:

Θ. Παφίλης: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός η αλλαγή του τελευταίου νόμου που ψηφίστηκε σχεδόν από όλα τα κόμματα (VIDEO)

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ



Τον τυχοδιωκτισμό και τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων στις πλάτες των αποδήμων στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των ομογενών.

Αλλάζοντας τον νόμο που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση πριν από ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση της ΝΔ -παίρνοντας την πάσα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη που ανακίνησε το θέμα- έφερε ένα σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι στις εθνικές εκλογές μπορούν να μετέχουν από τον τόπο κατοικίας τους όλοι οι απόδημοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, και όχι μόνο όσοι μπορούν να αποδείξουν διετή διαμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 35 έτη και έχουν φορολογική δήλωση το εκλογικό έτος.

Ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε πως όταν ψηφίστηκε ο προηγούμενος νόμος, η κυβέρνηση τον εξυμνούσε. «Τι άλλαξε από τότε;», είπε, προσθέτοντας πως η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου, παρότι η κυβέρνηση ξέρει ότι δεν θα συγκεντρώσει τους 200 βουλευτές που απαιτείται, συνιστά πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

«Πολύφερνη νύφη» ή «χασάπης» ενός ολόκληρου λαού;

 

Το τελευταίο διάστημα «σπέρνεται» η ιδέα πως κοντά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ υπάρχει κι ένας ακόμη σημαντικός «διεθνής παίκτης», ικανός κι αξιόμαχος να προστατεύσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αν του δώσουμε «ζωτικό χώρο», αν τον «δέσουμε» μαζί μας με οικονομικά συμφέροντα. Κι αυτός ο «σύμμαχος», που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ (και νωρίτερα από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ) ως «πολύφερνη νύφη» δεν είναι άλλος από το κράτος του Ισραήλ.

* * *

Στο όνομα αυτού του νέου «προστάτη» μας, οι κυβερνητικοί παράγοντες μας καλούν να αγνοήσουμε το αιματοκύλισμα και τη χρόνια καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, του Παλαιστινιακού, από το Ισραήλ. Το πρόσχημα, που αξιοποιούν, είναι πως το Ισραήλ έχει το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Είναι το ίδιο «δικαίωμα», που επικαλέστηκε και η Τουρκία για να εισβάλει και να κατέχει σήμερα το 10% περίπου των εδαφών της Συρίας. Στη βάση της επίκλησης αυτού του «δικαιώματος» σήμερα το Ισραήλ κατέχει τα Παλαιστινιακά εδάφη, καθώς επίσης εδάφη του Λιβάνου και της Συρίας.

Υποκρισία χωρίς όριο

 

Φωτό από A.P 
Φωτό από A.P
Πηγή: Associated Press

 

Οι «σαν έτοιμες από καιρό» αντιδράσεις και κυρώσεις των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε βάρος της Λευκορωσίας, με αφορμή την απαράδεκτη αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροπλάνου στο Μινσκ για τη σύλληψη αντικυβερνητικού «δημοσιογράφου», επιβεβαιώνουν την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα κ.α.

Με όλα τα μέσα - ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, σχέδια πραξικοπημάτων, «πολύχρωμες επαναστάσεις», ωμές παρεμβάσεις, χρηματοδοτήσεις και κυρώσεις - ο ευρωατλαντικός άξονας «τρέχει» το σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας και ταυτόχρονα επιχειρεί να ενισχύσει τα στηρίγματά του απέναντι στην Κίνα.

Σ' αυτόν τον σχεδιασμό μετέχουν ενεργά η ελληνική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, εμπλέκοντας ασφυκτικά τον λαό και τη χώρα σε εξελίξεις που μυρίζουν μπαρούτι.

Όταν η πρεσβεία κάνει ακτιβισμούς…

 

Ένα μαύρο πανό, με την επιγραφή «Black Lives Matter» ανήρτησε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «τιμήσει» τον Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο από τις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.  

Μάλιστα, η καπηλεία που επιχειρεί η αμερικάνικη κυβέρνηση στη δίκαιη αγανάκτηση που προκάλεσε σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο η αποτρόπαιη δολοφονία δεν περιορίζεται σε τέτοιες κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο odigitis.gr.

 

Η CIA εξέδωσε αναμνηστικό νόμισμα για την 60η επέτειο της αποτυχίας της στον "κόλπο των χοίρων"

Ό, τι και αν είχε στο μυαλό της η CIA όταν εξέδιδε ένα νόμισμα στην μνήμη μιας από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της, την αποτυχημένη «Σταυροφορία για την Ελεύθερη Κούβα» του 1961, έδωσε στους χρήστες του Twitter την ευκαιρία να χλεύασουν ανελέητα την αμερικάνικη υπηρεσία κατασκοπείας με μιμίδια του Φιντέλ Κάστρο και πολλά άλλα.  

«Αυτό το ασημένιο νόμισμα τιμά την αναμενόμενη (αλλά ουδέποτε πραγματοποιημένη) νίκη του Bay of Pigs, εμφανίζει το περίγραμμα της Κούβας με έναν εισβολέα να προχωρά μπροστά από ένα πεσμένο μέλος του στρατού του Castro στο προσκήνιο», ανέφερε η αμερικάνικη υπηρεσία στο Twitter την Τρίτη, με μια φωτογραφία του αντικειμένου.

 

This silver coin commemorating an anticipated (but never realized) Bay of Pigs victory features an outline of Cuba with a rebel invader advancing past a fallen member of Castro's military in the foreground. #HISTINT #Museum