Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι τον... Πινοσέτ έφτασε η ΝΔ στην πλειοδοσία σε αντιασφαλιστικές προτάσεις - Σχόλιο από το ΚΚΕ


Η αντιασφαλιστική πλειοδοσία της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ 
 
Η αντιασφαλιστική πλειοδοσία της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ 
 
Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα του... Χιλιανού δικτάτορα Πινοσέτ έφτασαν να επικαλούνται τα στελέχη της ΝΔ, στα πλαίσια της πλειοδοσίας τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος από τους δύο μπορεί να συνεχίσει καλύτερα την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, σε δήλωσή του στο News24/7 ανέφερε πως «θα ανατρέψουμε τον νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από κει και πέρα θα δώσουμε την δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, από έναν προσωπικό κουμπαρά. Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, το εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ «Η Ιθάκη σου απ' τη δική τους διαφορετική. Γι' αυτή στο δρόμο βγαίνεις - αγωνίζεσαι - διεκδικείς» (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Ένα δρώμενο με τις περιπέτειες του Οδυσσέα που αναζητεί την Ιθάκη του, μακριά από την Ιθάκη των εκμεταλλευτών του, λαμβάνει χώρα στην κεφαλή της πορείας.

«Σα δεις το διάγγελμα για την Ιθάκη να θυμάσαι ο δρόμος σου μακρύς... Γεμάτος νόμους εφαρμοστικούς, γεμάτος χαράτσια και φόρους ληστρικούς», διαμήνυσε ο Οδυσσέας, προτρέποντας κάθε εργαζόμενο να αναλογιστεί:

«Η Ιθάκη σου απ' τη δική τους διαφορετική. Γι' αυτή στο δρόμο βγαίνεις - αγωνίζεσαι - διεκδικείς».
 
 

Η κοινωνιολογία της απεργίας (με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών)


Παρόλο που οι επαγγελματικές ομάδες, οι εργασιακές ομάδες κ.ά.  είναι μέρος του τεχνικού καταμερισμού εργασίας, όταν αυτές συνασπιστούν και αποκτήσουν πολιτική  οργάνωση και συνείδηση κοινωνικής τάξης μπορούν να αμφισβητήσουν ακόμη και το κοινωνικό καταμερισμό εργασίας…Μπορούν να αμφισβητήσουν δηλαδή την ίδια τη καπιταλιστική συνθήκη.



Σε μεγάλο βαθμό  μια απεργία, ας πούμε των ναυτεργατών, δείχνει το βαθμό ταξικής συνείδησης ενός επαγγελματικού  κλάδου. Δείχνει δηλαδή πως η ταξική θέση περνάει στη  κοινωνική συνείδηση. Παρόλο που οι επαγγελματικές ομάδες, οι εργασιακές ομάδες κ.ά.  είναι μέρος του τεχνικού καταμερισμού εργασίας, όταν αυτές συνασπιστούν και αποκτήσουν πολιτική  οργάνωση και συνείδηση κοινωνικής τάξης μπορούν να αμφισβητήσουν ακόμη και το κοινωνικό καταμερισμό εργασίας (χωρισμός της κοινωνίας σε κοινωνικές τάξεις, τρόπος απόσπασης του κοινωνικού πλούτου κ.λπ.). Μπορούν να αμφισβητήσουν δηλαδή την ίδια τη καπιταλιστική συνθήκη.

«Ε, Τσάρλυ, τραβήξου από τον ήλιο»* (Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι)






Από herko στο Σεπ 8, 2018 Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν ανά την υφήλιο. Διαλύουν χώρες, εξολοθρεύουν λαούς, αφανίζουν πολιτισμούς. Οι Γάλλοι βομβαρδίζουν κι αυτοί. Το ίδιο και οι Άγγλοι με τη μισοδιαλυμένη χώρα τους και τον ξιπασμό υπεραιωνόβιας φτιασιδωμένης πόρνης. Οι Γερμανοί μας δίνουν αυτοκίνητα και παίρνουν τον πλούτο της χώρας μας. Ο ένας θεωρεί τον Χίτλερ και τολμάει να το δηλώσει… δημοκράτη (Ουκρανός κυβερνητικός παράγοντας), η άλλη προτείνει να προχωρούν σ’ ευθανασία για τους γέρους και τους ανήμπορους (υπουργός από τις Βαλτικές χώρες) και μένει ασύλληπτη, τρίτος ζητά να τουφεκίζονται οι αριστεροί (υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας) και θα ψηφιστεί από κόσμο. Ακροδεξιοί βρίσκονται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ο φασισμός ξεπλένεται και η ιστορία ξαναγράφεται. Στις ίδιες χώρες οι κομμουνιστές είναι υπό διωγμό.

Γυρίζοντας τον χρόνο 32 χρόνια πίσω, σαν σήμερα (εγκαίνια ΔΕΘ) 6/9/1986.


Γυρίζοντας τον χρόνο 27χρόνια πίσω.*


  Αφιέρωμα σε έναν εργατικό αγώνα διάρκειας 540ημερών  “περίπου”, των εργαζόμενων της τεχνικής εταιρείας ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ.
Ο σκοπός του αφιερώματος είναι να προβληθούν ξεχασμένοι αγώνες , που για την εποχή τους ήταν σημαντική. Δεν ήταν ο μοναδικός της κατά τα άλλα καλής εποχής του 80, ήταν όμως ο ποιο μακρύς.
Ένα μικρό ιστορικό για το προφίλ της εταιρείας, για μια καλύτερη εικόνα.

Δηλώσεις πίστης «στον ισόθεο Αδόλφο Χίτλερ» Αυτό προκύπτει από το υλικό που κατέθεσε στη διαδικασία των εγγράφων η Πολιτική Αγωγή

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ρούντολφ Ες ο σεβάσμιος γέροντας», κατά τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή
«Ρούντολφ Ες ο σεβάσμιος γέροντας», κατά τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή
Είναι ναζιστές, θεωρούν ότι ανήκουν στη μεγάλη Ελληνική Λευκή οικογένεια, ό,τι κάνουν το επιβάλλει το εθνικοσοσιαλιστικό καθήκον, υμνούν τον Χίτλερ, ακόμα και σήμερα τον νιώθουν να τους οδηγεί στον «Μεγάλο Αγώνα».
 «Νοιώθουμε Εκείνον (σ.σ. τον Χίτλερ) να μας οδηγεί», τονίζει σε σχετικό άρθρο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος. Δηλώνουν «ευγενής τάξη και ότι προσβλέπουν στο ίδιο όραμα (...) πιστοί του ισόθεου Αδόλφου Χίτλερ». Σε σχετικό σημείωμα που απευθύνουν σε Ελληνες μαθητές υπογραμμίζουν πως «με τον κομμουνιστή δεν συζητάς, τον πολεμάς μέχρι θανάτου».
 Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά στοιχεία από το υλικό που κατέθεσε στη διαδικασία των εγγράφων η Πολιτική Αγωγή την Πέμπτη, πρώτη μέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και αφορά άρθρα στο περιοδικό της εγκληματικής οργάνωσης που επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τον ναζιστικό χαρακτήρα της. Εκτός από τα άρθρα του αρχηγού Μιχαλολιάκου, στελέχη της Χρυσής Αυγής σε αφιερώματα του περιοδικού με φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ, του Ρούντολφ Ες, της σβάστικας, υπογράφουν ναζιστικά κείμενα. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Η δική μας «αφετηρία» για νέους μεγάλους αγώνες


MotionTeam
Ως «αφετηρία» παρουσιάζεται η ΔΕΘ από την κυβέρνηση για το ξεδίπλωμα της πολιτικής της το επόμενο διάστημα, με έμφαση στην προπαγάνδα περί επιστροφής στην «κανονικότητα» λόγω της τυπικής λήξης του 3ου μνημονίου. Οι «εξαγγελίες» του πρωθυπουργού μετά τις φιέστες του υπουργείου Εργασίας για τις ΣΣΕ επιχειρούν να συντηρήσουν το κλίμα αναμονής στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και να αποσπάσουν την ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Ταυτόχρονα, η «νέα εποχή» που ως «αρχή» της παρουσιάζεται η ΔΕΘ περιλαμβάνει παροχές προς το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη της κερδοφορίας του, στην προσέλκυση επενδύσεων κ.λπ. Αυτό άλλωστε αναγνωρίζεται δεόντως από τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας να πλέκουν το εγκώμιο στην κυβέρνηση, όπως έκαναν την περασμένη βδομάδα, ενόψει των εγκαινίων της Εκθεσης.