Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης της περιοδείας στον ΟΛΘ

 

 

«Σκυλί που γαβγίζει για τα συμφέροντα του αφέντη του…», τονίζει η ΚΟ Μεταφορών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την προσπάθεια του Γ. Καφαντάρη, πρώην αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (Ο.Φ.Ε) και αντιπροέδρου του σωματείου λιμενεργατών Θεσσαλονίκης, να εμποδίσει την περιοδεία του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εργαζόμενου στην COSCO, Μάρκου Μπεκρή, την Τρίτη 28 Μάη στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Συνεχίζοντας η ΚΟ Μεταφορών αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστό ότι όπου παίζονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δίπλα στα αφεντικά θα βρεθούν και ορισμένα μαντρόσκυλα που έχουν αναλάβει το καθήκον να προστατεύουν την μεγαλοεργοδοσία από ό, τι εκτιμά ότι την απειλεί. Στον Ο.Λ.Θ. το ρόλο αυτό έχει αναλάβει με ιδιαίτερο ζήλο ο Γ. Καφαντάρης, πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (Ο.Φ.Ε) και αντιπρόεδρος του σωματείου λιμενεργατών Θεσσαλονίκης.

Το γνωστό αυτό φασιστοειδές, προσπάθησε να εμποδίσει την περιοδεία του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εργαζόμενου στην COSCO, Μάρκου Μπεκρή, την Τρίτη 28/5 στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ. Βέβαια, παρά το σόου που έδωσε ο συγκεκριμένος τύπος, η προσπάθεια παρεμπόδισης έπεσε στο κενό και η περιοδεία συνεχίστηκε κανονικά.

Φωστήρες


Παλιοί και νέοι κυβερνητικοί «λαγοί» στην Υγεία προκαλούν τον λαό, μιλώντας σαν να διευθύνουν το μπακάλικο της γειτονιάς τους, ενώ η πολιτική τους χαντακώνει την καθημερινότητα της λαϊκής πλειοψηφίας και το πολύτιμο αγαθό της Υγείας. Το τελευταίο κρούσμα έρχεται ξανά από τον υφυπουργό Υγείας Δ. Βαρτζόπουλο, που προσπαθεί συστηματικά να ξεπεράσει σε χυδαιότητα τον προϊστάμενό του, Αδ. Γεωργιάδη. «Αφού λειτουργεί Κέντρο Υγείας στο Καναλάκι, τι χρειάζεται και στην Πάργα;», ήταν η απάντηση που έδωσε για να δικαιολογήσει τη μειωμένη λειτουργία του ΚΥ στην Πάργα. Η καινοτόμος σύλληψη λοιπόν της κυβέρνησης είναι ...«χιλιομετρική», αφού το Καναλάκι απέχει μισή ωρίτσα με το αυτοκίνητο, οπότε δεν χρειάζονται δύο Κέντρα Υγείας! Αλήθεια, στα πόσα χιλιόμετρα αρχίζει να μετράει η ανθρώπινη ζωή; Στους πόσους θανάτους αρχίζει να παίρνει προβάδισμα η ευκαιρία να σωθεί ο ασθενής σε σχέση με το «δημοσιονομικό κόστος» που βάζει τους «κόφτες» σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία; Ο ίδιος έλεγε μάλιστα στους Πρεβεζάνους ότι δεν πρέπει να παραπονιούνται για το Νοσοκομείο, αφού παρόμοια είναι τα προβλήματα όλων των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα! Η ...επιστημονική προσέγγιση στα καλύτερά της, λοιπόν, από τους «φωστήρες» της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, που επιστρατεύουν κάθε επιχείρημα - σαβούρα για να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική τους.

O Κ. Μητσοτάκης ρωτάει ηλικιωμένη χαμηλοσυνταξιούχο που του λέει “πεινάω” αν τη “στηρίζει” η εκκλησία!

 


 

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα αποδείχτηκε εξαιρετικά αποκαλυπτική για εκείνο το είδος του πολιτικού, αλλά και κυρίως του πολιτικού υπηρέτη της οικονομικής ολιγαρχίας, που όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα (βλ. την άποψη του πρωθυπουργού για την τιμή της φέτας), αλλά ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον σταματάει στον δρόμο απλώς την προσπερνάει στέλνοντας τον λογαριασμό αλλού! 

Αυτό ακριβώς έκανε ο “άριστος” πρωθυπουργός περπατώντας στην Κέρκυρα. 

Οταν μία συνταξιούχος τον πλησίασε για να του πει ότι παίρνει 400 ευρώ σύνταξη και πληρώνει 300 ευρώ ενοίκιο, της απάντησε “αν πληρώνεις ενοίκιο δεν βγαίνει”! Αδιανόητο… σαν να μιλούσε ένας περαστικός δρόμος στον οποίο η κυρία διηγείται τον καθημερινό της Γολγοθά και όχι εκλεγμένος πρωθυπουργός, μεταξύ των υποχρεώσεων του οποίου είναι και αυτή: Οι άνθρωποι να λαμβάνουν μισθό ή σύνταξη που να αρκεί για να ζήσουν αξιοπρεπή και ασφαλή ζωή, που να περιλαμβάνει στέγη, φαγητό, πρόληψη και υγεία!

Λίγα δευτερόλεπτα μετά “τερμάτισε” το μέγεθος της πηχτής αδιαφορίας.

Ευρωπαϊκή «κανονικότητα» και στην Παιδεία

 

«Τα παιδιά χρειάζονται εκπαιδευτικούς και όχι οθόνες!» σχολίασε μεταξύ άλλων το ΚΚΕ, όταν ο πρωθυπουργός παρουσίασε το ψηφιακό σχολείο από ένα Γυμνάσιο που μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβρη είχε ακόμα κενά σε καθηγητές! Η υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης και η υποχρηματοδότησή της είναι «κανονικότητα» σε όλη την ΕΕ. Με άλλα λόγια, και στην Εκπαίδευση η Ελλάδα είναι ...Ευρώπη, κρίνοντας από τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπου τα προβλήματα για εκατομμύρια μαθητές και τις οικογένειές τους είναι κοινά.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Γαλλία, μια χώρα - μέλος του G7 και μία από τις ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις του πλανήτη, που κατέχει όμως πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά στον αριθμό μαθητών ανά τάξη! Συγκεκριμένα, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Παιδείας, στα δημοτικά της Γαλλίας ο μέσος όρος (μ.ό.) μαθητών ανά τμήμα είναι 22,1 (19 στην ΕΕ) και στα γυμνάσια 25,6 (21 στην ΕΕ).

Τραγική είναι η κατάσταση και στα νηπιαγωγεία, όπου το 2021, εκθέσεις του «Κέντρου Παρατήρησης της Κοινωνίας» κατέγραφαν 22,4 μαθητές (μ.ό.) ανά τμήμα. Οι συντάκτες της έρευνας διευκρινίζουν μάλιστα ότι σε μεγάλο ποσοστό η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, υπολογίζοντας ότι στο 1/3 των νηπιαγωγείων υπάρχουν τμήματα όπου στοιβάζονται 25 νήπια...

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ακρως προκλητικός την ώρα που ο λαός υποφέρει

 

Eurokinissi

«Ο τουρισμός πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ, οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται», ισχυρίστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες το πρωί στα «Παραπολιτικά», προσθέτοντας άλλο ένα ανέκδοτο στην προεκλογική του εκστρατεία, την ώρα που οι τιμές είναι στον θεό, οι μισθοί δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας και οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε μια βδομάδα διακοπές.

Στο μεταξύ, απέρριψε για άλλη μια φορά κάθε σκέψη μείωσης στον ΦΠΑ έστω στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης, επικαλούμενος «απώλειες εσόδων» για τον προϋπολογισμό του αστικού κράτους, ενώ για τις αυξήσεις στα ενοίκια παρέπεμψε για ανακούφιση στις «παρεμβάσεις» της κυβέρνησης στην αγορά των μισθώσεων μέσω Airbnb και στην golden visa. Για τις αυξήσεις γενικώς και ειδικά στα τρόφιμα, παρέπεμψε στις «έκτακτες βοήθειες», στα ψίχουλα που κατά καιρούς έδωσε, και στις «σημαντικές ρυθμιστικές παρεμβάσεις» στην αγορά, όπως επίσης και στη δυνατότητα μιας κάποιας εμπλοκής κεντρικά της ΕΕ (εξ ου και η επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν), που υποτίθεται ενώ είναι διακρατική ένωση του κεφαλαίου θα κινηθεί εναντίον του, εναντίον της ίδιας της φύσης της. Ο Μητσοτάκης επανέλαβε άλλωστε κι άλλο ένα ανέκδοτο σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, ότι ενεργεί ...ενάντια στα ολιγοπώλια και μονοπώλια.

Η ελληνική κυβέρνηση και το κράτος - δολοφόνος


Πηγή: Associated Press

 

Είναι μερικές φορές που οι λέξεις χάνουν το νόημα τους και τότε για να εκφράσεις μια κατάσταση είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις παραλληλισμούς, εικόνες, μεταφορές κλπ.

Σίγουρα λοιπόν δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς ακριβώς την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας για τα κομματιασμένα κορμιά που θάφτηκαν στη Ράφα απο τους βομβαρδισμούς των νοσηρών δολοφόνων του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: