Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

«Θα πανηγυρίζω όσο θέλω και για ό,τι θέλω»

 

 

Αναγνώστης του 902.gr αλίευσε και μας έστειλε μία απάντηση ενός φίλου του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες, συνεχείς επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ από τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρ’ όλη τη συναισθηματική φόρτιση που έχει η απάντηση, εκφράζει σίγουρα τις διαθέσεις ενός κόσμου που στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων 30 χρόνων.

Το κείμενο είναι το εξής:

«Θα πανηγυρίζω όσο θέλω και για ό,τι θέλω.

Άκου να δεις, ρε φίλε.

Πανηγύρισες όταν έγιναν οι ανατροπές του σοσιαλισμού.

Πανηγύρισες όταν διασπάστηκε το Κόμμα.

Πανηγύρισε, για το τέλος -όπως έλεγες- των ιδεολογιών (τρομάρα σου...)

Ανθρωποθυσίες

 

 

Δεν περνάει μέρα που να μην καταγράφεται ένας σοβαρός τραυματισμός, ή βδομάδα που να μη μετράμε έναν νεκρό εργαζόμενο. Κι όμως... ευρωπαϊκοί και κρατικοί οργανισμοί συνδέουν ολοένα και περισσότερο τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία με το κριτήριο του κόστους - οφέλους για τις επιχειρήσεις και το κράτος.

Δηλαδή, το πόσα και ποια μέτρα προστασίας θα υπάρχουν σε έναν χώρο δουλειάς δεν εξαρτάται από την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να προστατευθούν με όλα τα διαθέσιμα και σύγχρονα μέσα η υγεία και η ζωή του εργαζόμενου, αλλά από τον στυγνό υπολογισμό τού πόσο αυτά κοστίζουν!

Στη μια μεριά της ζυγαριάς μπαίνουν τα κόστη για την εργοδοσία και το κράτος για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Και στην άλλη μπαίνουν τα «κόστη» από τις συνέπειες των εργατικών «ατυχημάτων». Ανάλογα με το πού θα γείρει η πλάστιγγα, ο εργαζόμενος αγωνιά λιγότερο ή περισσότερο για την ασφάλεια και τη ζωή του στο μεροκάματο.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν φιμώνονται

 

Συμβολική διαμαρτυρία για τα πρόστιμα που επέβαλε στο ΚΚΕ η δημοτική αρχή Αθήνας

 

RIZOSPASTIS

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν φιμώνονται» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από παρέμβαση στον δήμο Αθήνας την οποία πραγματοποίησε χθες το πρωί η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενη για τα απαράδεκτα πρόστιμα που επέβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο ΚΚΕ.

Με συνθήματα όπως «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές» και πλακάτ με το αίτημα να παρθούν πίσω τα άθλια πρόστιμα, ενημέρωσαν τους συμπολίτες τους για τα πρόστιμα ύψους 21.600 και 40.000 ευρώ που η δημοτική αρχή Μπακογιάννη επέβαλε στο ΚΚΕ, επειδή μέσα στην προεκλογική περίοδο μοίραζε ανακοινώσεις με τις θέσεις του και κόλλησε αφίσες με τα συνθήματά του. Θυμίζουμε ότι στα παραπάνω προστίθεται και πρόστιμο που επέβαλε στο Κόμμα η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, ύψους 12.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας στον δήμο Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής να στοχοποιήσει την πολιτική δράση του τρίτου πολιτικού κόμματος στην Αττική και στην Αθήνα, του ΚΚΕ, που κατέγραψε νέα σημαντική άνοδο στις τελευταίες εκλογές, εξισώνοντάς τη με χυδαίο τρόπο με την εμπορική διαφήμιση και θεωρώντας την "ρύπανση", κι όλα αυτά με νομικά αυθαίρετες πράξεις. Νομίζουν ότι έτσι θα βάλουν εμπόδια στην περαιτέρω άνοδο του ΚΚΕ ειδικά στις εργατικές και λαϊκές γειτονιές», τονίστηκε.