Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Όντως επαναλαμβάνεται σαν φάρσα: όταν ο Χατζηδάκης ντύθηκε Γιαννίτσης

 


Ο νόμος έκτρωμα δεν έχει καθόλου πλάκα, αν και η πλάκα και η χλεύη που έχει προκαλέσει βοηθούν στην απονομιμοποίησή του στις συνειδήσεις των εργαζομένων και εν τέλει στην απαξίωσή του. Η μάχη που δίνεται αυτές τις μέρες από το ταξικό κίνημα είναι πολυεπίπεδη και έχει και αυτήν την διάσταση.

Ο νόμος έκτρωμα δεν έχει καθόλου πλάκα, αν και η πλάκα και η χλεύη που έχει προκαλέσει βοηθούν στην απονομιμοποίησή του στις συνειδήσεις των εργαζομένων και εν τέλει στην απαξίωσή του. Η μάχη που δίνεται αυτές τις μέρες από το ταξικό κίνημα είναι πολυεπίπεδη και έχει και αυτήν την διάσταση. Σε αυτήν την κατεύθυνση, κάθε βόλι μετράει, από το τεράστιο ανάστημα που σηκώνει ο απεργός σε αυτές τις συνθήκες μέχρι τη συμμετοχή σε όλες τις άλλες μορφές πάλης.

Σε αυτήν την ιστορία, πολλά πράγματα δεν «κουμπώνουν» καλά και η αξιοποίησή τους μπορεί να βάλει κι αυτή ένα λιθαράκι. Είναι προφανές ότι οι ελιές είναι άσχετες με το θέμα μας, όπως άσχετη είναι η ανάγκη της μάνας να δει το παιδί της την Παρασκευή. Αυτά είναι επιχειρήματα του ποδαριού, πρέπει να βγήκαν σε κανένα διάδρομο στην αναμονή για είσπραξη εντολών από τα αφεντικά του τόπου, βιομήχανους, εφοπλιστές και ξενοδόχους. Αλήθεια όμως, πάμε για 4η Βιομηχανική Επανάσταση με όπλο μας τον τενεκέ;

“Σπάνε τα ρολόγια, σπάνε και τις ώρες…” – Τι άλλο θες για να κατέβεις στον δρόμο;


Δεν απαντάς, μα τα διαβάζεις,
Δεν ξέρω πια και τι να γράψω μες στο μήνυμα…

…τραγουδούσαν πριν από λίγους μήνες οι καλλιτέχνες που δεν έκατσαν να κλαίνει την τύχη τους, αλλά έγιναν φωνές ενωμένες και βγήκαν στον δρόμο.

Αλλά το καλό το σωματείο ξέρει και άλλο μονοπάτι. Και περνάει το μήνυμά του με τον πιο εμπνευσμένο τρόπο.

Κι ενώ χιλιάδες νέοι, γέροι και παιδιά κάθονται στην οθόνη τους για να δουν reality, ο Superman της κυβέρνησης θέλει να κάνει τη δουλειά μας Survivor… Και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας παίρνει ένα τραγούδι του Τριαντάφυλλου και το προσαρμόζει στις ανάγκες της περίστασης, περνώντας το μήνυμα.

Μην αφήνεις να κάνουν τη δουλειά μας Survivor, για να δουν ποιος θα επιβιώσει.

Τι άλλο χρειάζεται για να σπάσεις τις αλυσίδες που σε κρατάνε στον καναπέ και να κατέβεις στον δρόμο;

Μοναδική βεβαιότητα η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

«Χαμηλές πτήσεις» στις προβλέψεις για ανάκαμψη, νέα επιβράδυνση στην ελληνική οικονομία από το 2023

 

Eurokinissi

Απότομη επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης από το 2023 και μάλιστα σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση ικανής μάζας πρωτογενών πλεονασμάτων σε ορίζοντα δεκαετιών διαβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, παράλληλα με τις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκθέσεις:

Οι ρυθμοί ανάκαμψης από 4,1% το 2021 και 6% το 2022 (όσο και στις πρόσφατες Εαρινές Προβλέψεις), όπως αναφέρεται στη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του κρατικού χρέους, εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθούν στο 2,4% το 2023 και στο 1,7% το 2024, προβλέψεις πολύ χαμηλότερες από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης.

Για το 2030 εκτιμά ότι ο ρυθμός ενίσχυσης του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο στο 0,7%, ενώ σε μέσα επίπεδα την περίοδο 2021 - 2029 θα διαμορφωθεί μόλις στο 2% σε ετήσια βάση και στο 1,5% κατά μέσο όρο για την περίοδο 2030 - 2060.

Παράλληλα, η ταρίφα των πρωτογενών πλεονασμάτων τοποθετείται στο 2,2% του ΑΕΠ από το 2023 και σε ορίζοντα δεκαετιών (μέχρι το 2060) προκειμένου να διασφαλιστεί η λεγόμενη «βιωσιμότητα» του κρατικού χρέους.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, το ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2021 κατέγραψε πτώση 2,3% σε ετήσια βάση, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν 8,6% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2020, οι εξαγωγές υποχώρησαν 13,4% και οι εισαγωγές 5%.

Η χαμένη τιμή της ενημέρωσης

 



Κι ενώ ένα μακρύ, καυτό (από πλευράς εξελίξεων) καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε, μια κυρία, πολιτευτής της ΝΔ, κατάφερε όσα το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου δεν τόλμησε να ονειρευτεί. Εδώ και μία εβδομάδα, ένα απαράδεκτο video της, στο οποίο κατακεραύνωνε κάποιες γυναίκες για ...τρίχες, κιλά, κυτταρίτιδα, πανάδες και ραγάδες, επειδή προσέβαλλαν την αισθητική της, κατόρθωσε να πρωταγωνιστήσει στα ΜΜΕ και να γίνει πάρτι στα social media.

Δεν θα άξιζε ν' ασχοληθεί κανείς με αυτήν την ανεκδιήγητη και κακόγουστη παρέμβασή της, αν δεν συνέβαινε - σ' αυτήν τη βαθιά λαβωμένη κοινωνία, με τα τεράστια προβλήματα - να απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος στην «ενημέρωση», αναδεικνύοντας σε μείζον θέμα τις... τρίχες! Μάννα εξ ουρανού, που χρησιμοποιήθηκε για να σπρώξει στην άκρη όσα πραγματικά μας απασχολούν και να παραμερίσει όσα μας «καίνε». Ολα εκείνα δηλαδή που δεν τυγχάνουν τέτοιας εμπεριστατωμένης τηλεοπτικής ανάλυσης, όσο τα ρατσιστικά της φληναφήματα.

Θέματα εκτός ειδήσεων...

Οπως για παράδειγμα το έγκλημα ενάντια στη λαϊκή κατοικία, αφού από την 1η του Ιούνη τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου πτωχευτικού νόμου, βάζοντας οριστικό τέλος σε ό,τι απέμεινε από τη δικαστική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οπως οι απανωτές δολοφονίες από το παρακράτος και τους μαφιόζους της νύχτας, που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Οπως το γεγονός ότι μόνο το 20% των πολιτών έχει κάνει τις διπλές δόσεις εμβολίου και οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν, ενώ τα Μέσα το παρουσιάζουν ως επιτυχία!

Οπως ότι τα Εργασιακά διαλύονται περισσότερο μέρα με τη μέρα κι αυτό αποσιωπάται πλήρως.

Tο «νέο ΕΣΥ» θα είναι φτιαγμένο με τα παλιά υλικά της εμπορευματοποίησης

 

Από την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ τον Δεκέμβρη του 2019 ενάντια στις ΣΔΙΤ στη δημόσια Υγεία. Δύο μήνες μετά ξέσπασε η πανδημία...
Από την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ τον Δεκέμβρη του 2019 ενάντια στις ΣΔΙΤ στη δημόσια Υγεία. Δύο μήνες μετά ξέσπασε η πανδημία...
Δύο μήνες πριν από την έναρξη της πανδημίας, τον Δεκέμβρη του 2019, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας είχε ακυρώσει μετά από δυναμική παρέμβασή της ημερίδα που οργάνωνε η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μαζί με τραπεζίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και ανθρώπους της αγοράς Υγείας με θέμα την εγκαθίδρυση των ΣΔΙΤ στη δημόσια Υγεία.
Κρύφτηκαν και περίμεναν

Με την έναρξη της πανδημίας, τα περισσότερα τρωκτικά που συμμετείχαν σε αυτήν την ημερίδα κρύφτηκαν. Αυτοί που δεν είχαν τρύπα να κρυφτούν επαινούσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χτύπαγαν παλαμάκια στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, έκαναν το εμβόλιο selfie - φωτογραφία και τους υγειονομικούς κομπάρσους φτηνών βίντεο για ιστορίες στο instagram.

Ανακάλυπταν πόσο χρήσιμο είναι το δημόσιο σύστημα Υγείας (που οι ίδιοι υποβάθμισαν), τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών (που οι ίδιοι λεηλάτησαν), την αξία της ύπαρξης δημόσιων δομών Υγείας (που οι ίδιοι είχαν κλείσει).

Το τελευταίο διάστημα, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές της ΝΔ, δημοσιογράφοι - παπαγάλοι και οι γνωστοί κυβερνητικοί επιστήμονες ξαναβγαίνουν σε εκπομπές, ημερίδες, αρθρογραφούν και αναλύουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ».

Σαν έτοιμοι από καιρό, λες και την περίοδο της πανδημίας δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να σκέφτονται και την παραμικρή λεπτομέρεια του μελλοντικού τους σχεδίου.

Ναρκω-πουλέν

 

Ενας ύμνος στην κάνναβη, την οποία διαχώρισε από όλα τα ναρκωτικά, αλλά και ένα παραλήρημα βγαλμένο από τα άδυτα της πιο αρρωστημένης ναρκωκουλτούρας, ήταν η παρουσία του Νίκου Καρανίκα σε τηλεοπτική εκπομπή. Το «πουλέν» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εσχάτως του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, που τον συνεχάρη και τον συμβουλεύτηκε για την «καλή δουλειά» που έχει κάνει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης στη χώρα μας για ιατρικούς - επιχειρηματικούς σκοπούς, ισχυρίστηκε ότι «η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό», ότι το να κάνει κάποιος χρήση χασίς «είναι πολύ πιο ακίνδυνο, πολύ πιο ευεργετικό από τη βότκα και το ουίσκι. Το κάπνισμα κάνει κακό, το χασίς δεν κάνει. Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε». Χασισάκι «με μέτρο», δηλαδή, και ...κοκαΐνη «από το φαρμακείο και όχι από τον ντίλερ της γειτονιάς» (!) όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Δεν αρκέστηκε όμως σ' αυτά. Αναφερόμενος στη δική του εμπειρία από τη χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως μια δοκιμή δεν βλάπτει και πως ο ίδιος την έκανε «πιο πολύ για μια εμπειρία», ως «αριστερός» (!) «για να μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό». Καλύτερο ντελάλη δεν θα μπορούσαν να βρουν οι ναρκέμποροι για να σπρώξουν την πραμάτεια τους στη νεολαία. Αντί άλλου σχολιασμού στα πολλά που είπε ο Καρανίκας, παραθέτουμε λίγους στίχους από το τραγούδι του Πάνου Τζαβέλλα «Ξυπνήστε»: «Κι ο Βάρναλης μας το 'χε πει, χωρίς καμιά περιστροφή, στης χούντας το αλισβερίσι, λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει». Να τον χαίρονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση τον σύμβουλό τους στις ναρκω-μπίζνες που προωθούν.

“Με θεωρούσαν υπεύθυνο που οι Ιταλοί δε βρίσκουν δουλειά” – Αυτοκτόνησε λόγω ρατσισμού πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν

 



 

Συγκλονίζει όλη την Ιταλία η αυτοκτονία του εικοσάχρονου Σεΐντ Βιζίν, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και είχε υιοθετηθεί από μικρή ηλικία στην Ιταλία. Επί δυο χρόνια είχε παίξει στην ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά πριν από λίγο καιρό είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στις σπουδές του.

Σύμφωνα με όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύριο ρόλο στην αυτοκτονία του Σεΐντ, έπαιξε ο ρατσισμός, όπως δείχνει και γράμμα προς τους φίλους και την ψυχολόγο του, στο οποίο σημείωνε: «Όταν ήμουν μικρός με αγαπούσαν όλοι. Όλοι μου απευθύνονταν με σεβασμό και περιέργεια. Τώρα είναι σαν να ανατράπηκαν όλα. Είχα καταφέρει να βρω δουλειά, αλλά αναγκάσθηκα να την εγκαταλείψω, διότι πολλοί άνθρωποι -ιδίως ηλικιωμένοι- δεν ήθελαν να τους εξυπηρετήσω και με θεωρούσαν και υπεύθυνο για το ότι πολλοί Ιταλοί νέοι (λευκοί) δεν βρίσκουν δουλειά».

«Μια χώρα η οποία ωθεί έναν νέο σε αυτή την ακραία πράξη, είναι μια χώρα που χρεοκόπησε», υπογράμμισε ο πρώην παίκτης της Γιoυβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Κλάουντιο Μαρκίζιο.

Πηγή 902.gr