Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ελληνικοί «Patriot» και προσωπικό αναπτύσσονται στη Σαουδική Αραβία


Τεράστιες ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση

 

Πηγή: ΓΕΑ 
Πηγή: ΓΕΑ

 

Τεράστιες ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση, που στέλνει σε άλλη μια ιμπεριαλιστική αποστολή, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα και στο «στόμα του λύκου» των ανταγωνισμών, τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς, όπως επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, «εντός των προσεχών ημερών» ελληνικοί «Patriot» και προσωπικό φεύγουν για να συμπληρώσουν την αντιαεροπορική - αντιπυραυλική ομπρέλα της Σαουδικής Αραβίας όπως στρέφεται ενάντια στο Ιράν και άλλα κέντρα, στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Κατά πληροφορίες, μαζί με την Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς «Patriot», η οποία θα συμμετάσχει στην αποστολή της «διεθνούς πρωτοβουλίας» «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept» στη Σαουδική Αραβία (κατόπιν αιτήματος της τελευταίας και έγκρισης του ΚΥΣΕΑ), μεταβαίνει εκεί - σε περιοχή κοντά στο Ριάντ - κλιμάκιο περίπου 80 στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία θα εγκαταστήσουν και θα χειρίζονται τους πυραύλους σε συνεργασία με τις σαουδαραβικές Ενοπλες Δυνάμεις. Κατά τις ίδιες πηγές, σαν «τυράκι» η συμφωνία προβλέπει σταδιακή αναβάθμιση από τους Αραβες του συστήματος στη διαμόρφωση Pac-3, την πιο σύγχρονη δηλαδή έκδοση των «Patriot», με σχεδόν ανάλογες δυνατότητες με αυτές των ρωσικών «S-400».

Mητσοτάκης: Προνόμια δισεκατομμυρίων στο κεφάλαιο και data στους νέους για να «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!

 

Αμφιβάλλουμε εάν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλήφθηκε πόσο προκλητικός ήταν όταν έβαλε για «περιτύλιγμα», στη βαρβαρότητα των μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Σεφέρη. Στο τέλος της ομιλίας του είπε ότι πως ό,τι ανακοίνωσε είναι για «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».

Για να δούμε, λοιπόν, τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να καλοπιάσει τους νέους. Να θυμηθούμε ότι μιλάμε για τους νέους που έδερνε η αστυνομία του στις πλατείες, τους νέους που ζουν καταδικασμένοι από την κυβέρνηση του στην ανεργία και στους μισθούς πείνας, τους νέους που πέταξε έξω από τα πανεπιστήμια φέτος κατά χιλιάδες. 

Ανακοίνωσε, λοιπόν, ένα «εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία» την ώρα που μόλις λίγες μέρες πριν το υπουργείο Εργασίας περηφανευόταν για πρόγραμμα εργασίας ανηλίκων σε ξενοδοχεία

Tι έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους νέους:  

Η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται ως «πολυεργαλείο» κατά των λαών

 

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001 ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη αξιοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ένταση της καταστολής

Associated Press

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη αξιοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ένταση της καταστολής
Είκοσι χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 σε Νέα Υόρκη και Βιρτζίνια, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι, οι σημερινές ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπως και συνολικά όσα έχουν μεσολαβήσει αυτές τις δύο δεκαετίες, αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο του περιβόητου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Ολο αυτό το διάστημα, η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αξιοποιήθηκε και συνεχίζει να αξιοποιείται ως ένα «πολυεργαλείο» κατά των λαών. Με αυτό το πρόσχημα, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών τους κλιμάκωσαν τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη, σε νευραλγικές περιοχές για τους εντεινόμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με σημαντικό ορυκτό πλούτο και στρατηγική θέση για τους δρόμους του εμπορίου και της Ενέργειας κ.ο.κ. Με το ίδιο πρόσχημα ενισχύεται διαρκώς και στο εσωτερικό όλων των καπιταλιστικών χωρών η «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, με πραγματικό περιεχόμενο την επίθεση σε λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, για τη θωράκιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Καθόλου τυχαία, ήδη την περίοδο μετά τις επιθέσεις του 2001, στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αμυνας και πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Πολ Γούλφοβιτς, ομολογούσαν κυνικά πως «εάν δεν υπήρχε η 11η Σεπτέμβρη, θα έπρεπε να την εφεύρουμε»...

Αλλιώς


Με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και καθώς ενισχύονται οι διεργασίες για τη «στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» στους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, δυναμώνει η προσπάθεια να παρουσιάζονται η λυκοσυμμαχία της ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ως η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ...«αλλιώς». Για παράδειγμα, άρθρο της γαλλικής «Le Monde» που προβλήθηκε και από ελληνικά ΜΜΕ, ισχυρίζεται ότι ενώ οι ΗΠΑ απάντησαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001 με «μυστικές φυλακές, απαγωγές υπόπτων από όλο τον κόσμο και μεταφορά τους στο Γκουαντάναμο», η Γαλλία με την τωρινή δίκη των κατηγορουμένων για τις πολύνεκρες επιθέσεις τον Νοέμβρη του 2015 στο Παρίσι «πρέπει να δείξει ότι οι δημοκρατίες μπορούν να δικάσουν την τρομοκρατία»... Στην πραγματικότητα βέβαια, η ΕΕ είναι χωμένη ως τα μπούνια σε όλη την αιματοβαμμένη απάτη του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Παρέα με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ συμμετείχε στην 20χρονη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν και σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις σε άλλα σημεία του πλανήτη. Οι «ιπτάμενες φυλακές» της CIA σουλατσάρανε στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπης - και στην Ελλάδα - πριν τραβήξουν για το Γκουαντάναμο, ενώ σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, πίσω από την ενίσχυση της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, βρίσκεται το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών για τη θωράκιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Πολύ περισσότερο, η προπαγάνδα για τη... «διαφορετική Ευρώπη» αποτελεί ακριβώς το προκάλυμμα για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ, προκειμένου να μπορεί η λυκοσυμμαχία να διεξάγει και «αυτοτελώς» μεγάλης κλίμακας ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, μαζί ή και χωρίς τις ΗΠΑ, μεγαλώνοντας το «μπόι» της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, άρα και τους κινδύνους για όλους τους λαούς.

«Ολα για τους λίγους!» ο τίτλος της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

 

 

Σε ανακοίνωση του για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: 

«"Όλα για τους λίγους"! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που αποδεικνύει ότι ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει «ανάπτυξη για όλους», με όφελος και για το κεφάλαιο και για το λαό.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι των εξαγγελιών του πρωθυπουργού είναι συντριπτικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί θα ωφεληθούν από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, αυτοί θα κερδίσουν από την επιδότηση της εργασίας, με πρόσβαση σε πιο φτηνή εργατική δύναμη, αυτοί θα αξιοποιήσουν τις υπερεκπτώσεις στις επενδύσεις και τα κίνητρα για τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου.