Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΟΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

 
 
 

Manos Doukas

ΟΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. 

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ «ΧΑΜΕΝΗΣ ΨΗΦΟΥ».


Και μόνο που κάθε φορά παραμονές εκλογών, οι διάφοροι καλοθελητές του καθεστώτος, κυκλοφορούν έναν καινούριο, ψίθυρο – «τρολιά μιας χρήσης» για το ΚΚΕ, που σβήνει και ξεχνιέται μετά τις εκλογές, είναι απόδειξη ότι πρόκειται για προεκλογικά “επιχειρήματα” που κατασκευάζονται μέσα στα χρυσοπληρωμένα επικοινωνιακά εργαστήρια του συστήματος.

Π.χ. «Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει»... έλεγαν. Κι ύστερα εκλέχτηκε ο Πελετίδης κι έκανε το «επιχείρημα» αυτό ισάξιο με «το κότερο του Φλωράκη». Και θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε καλύτερα από αυτούς ... είπε. Καλύτερα, για το λαό βέβαια.

Ή έλεγαν «Το ΚΚΕ ξέρει να λέει μόνο όχι». Κι ύστερα ήρθε η κοινοβουλευτική περίοδος 2015 – 2019 όπου το ΚΚΕ ήταν αυτό που κατέθεσε προτάσεις, από την πρώτη στιγμή και για όλα τα προβλήματα που απασχολούσαν το λαό (πρόταση για κατάργηση μνημονίων, βασικός μισθός 751, όχι στους πλειστηριασμούς, μέτρα προστασίας λαϊκού εισοδήματος, απαγόρευση πυρηνικών και χημικών όπλων, απλή αναλογική και πολλά άλλα, κατάλογος ατέλειωτος). Προτάσεις που πίεζαν κι αποκάλυπταν. Κι αυτοί ήταν που ψήφιζαν - όλοι μαζί - «ΟΧΙ» στις προτάσεις του ΚΚΕ. Φυσικά και το ΚΚΕ ψήφισε «ΟΧΙ» στις προτάσεις που επέβαλλαν τα μνημόνια, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τι να κάνουμε, έχουμε άλλη πολιτική και στρατηγική. Ανήκουμε σε άλλη όχθη του ποταμού. 

SYRIZA - ND: Στο Ματι του προεκλογικού κυκλώνα - Στην καρδιά του καπιταλισμού - Στην ποδιά της μπουρζουαζίας - Για το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων


ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Κρύβουν τις πολιτικές ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι και το «μπάχαλο» που επικράτησε
Παρασκευή 03/05/2019 - 12:58 - Ενημέρωση: Παρασκευή 03/05/2019 - 14:25
Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το ντοκιμαντέρ που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.
Ως συνήθως, βέβαια, οι διαξιφισμοί των αστικών κομμάτων και οι συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης επικεντρώθηκαν σε ορισμένες πλευρές, αλλά απέφυγαν να θίξουν την ουσία του προβλήματος.

Κατέθεσε τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο σε μισθωτούς και συνταξιούχους



Τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο σε μισθωτούς και συνταξιούχους κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει: 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων».

Θέμα: «Κατάργηση της διάταξης του νόμου 4472/2017 με την οποία μειώνεται το αφορολόγητο για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων».

Νόμιμο το «ξήλωμα» δεκάδων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων από τα ΒΑΕ


  Πηγή: Eurokinissi

Συνταγματική και νόμιμη κρίθηκε από το ΣTE η απόφαση του 2011 του τότε υπουργού Εργασίας, με την οποία η κυβέρνηση «ξήλωσε» δεκάδες ειδικότητες και επαγγέλματα από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ). Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση είχε έλθει ως εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010, ο οποίος όριζε τη δημιουργία «νέας λίστας» επαγγελμάτων και ειδικοτήτων και στη συνέχεια οδήγησε στον αποχαρακτηρισμό περίπου του 30% της τότε ισχύουσας λίστας, πετώντας περίπου 120.000 ασφαλισμένους από το καθεστώς των ΒΑΕ.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει Ομοσπονδίες, Σωματεία κλπ. εργαζομένων στην υαλουργία, την τσιμεντοβιομηχανία, στη διακίνηση τσιμέντου, στα λατομεία αδρανών υλικών, στη χημική βιομηχανία, στην κατεργασία ελαστικών και πλαστικών, στον κινηματογράφο, κ.ά. και ζητούσαν να ακυρωθεί σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας που αφορούσε τις βαριές και ανθυγιεινές εργασίας κατά το σκέλος εκείνο που εξαιρέθηκαν από την υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ορισμένες ειδικότητες εργαζομένων μελών των Σωματείων που προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Συγχρονισμένοι


«Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανή. Αν αυτό απαιτείται, αυτό θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», είπε προχτές ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα προτιμούσε «μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας». Προφανώς, «ειρηνική μετάβαση» θεωρεί το να πιάσει τόπο η ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση με τον αχυράνθρωπο Γκουαϊδό και τα πραξικοπήματα όπως αυτό της περασμένης Τρίτης, που στην πραγματικότητα προετοιμάζουν το έδαφος ακόμα και για στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης. Τα «ειρηνικά» μέσα όμως στηρίζει και η ΕΕ, με την Μογκερίνι να δηλώνει τις προάλλες ότι τάσσεται υπέρ «μιας πολιτικής ειρηνικής και δημοκρατικής διεξόδου για τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα». Κουβέντα για το πραξικόπημα, που είχε και τη δική της στήριξη. Η Μογκερίνι ζήτησε μάλιστα και «αυτοσυγκράτηση», εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, ενώ δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια «για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου, μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», σαν να μην έχει εκλεγεί η σημερινή κυβέρνηση από μια τέτοια διαδικασία. Κι ενώ τα βρώμικα σχέδια και η υποκρισία τους «μυρίζουν» από μακριά, έρχεται η ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει ότι «η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της Μογκερίνι τις οποίες συνδιαμόρφωσε» και οι οποίες αντανακλούν τάχα «την Ευρώπη των πολλών, των λαών και των αξιών»! Μιλάμε δηλαδή για θράσος δίχως όριο και κοροϊδία, που κανείς προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητα στην κάλπη.

“Η σήψη στη ΓΣΕΕ δεν ήρθε από το πουθενά” – Το ΠΑΜΕ απαντά για την “κρίση” στη ΓΣΕΕ


Την ώρα που οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής μαφίας εξαπέλυσαν πυρ ομαδόν κατά του ΠΑΜΕ σε ερωτηματολόγιο της Huffington Post για τα τεκταινόμενα στη ΓΣΕΕ, η Χρύσα Ταβουλάρη εκ μέρους του ΠΑΜΕ έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

 Τα γεγονότα στη ΓΣΕΕ τους τελευταίους μήνες, με τη ματαίωση της απόπειρας της συνδικαλιστικής μαφίας να πραγματοποιήσει συνέδριο δοτών της εργοδοσίας και νόθων, είχαν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα σειρά αστικών ΜΜΕ να ασχοληθούν με το τι γίνεται στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας. Σε αυτά τα πλαίσια, η HuffPost απηύθυνε ένα ερωτηματολόγιο τριών σημείων σε εκπροσώπους των τεσσάρων παρατάξεων με τους περισσότερους εκπροσώπους στη διοίκηση της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, παράταξη που πρόσκειται στο Σύριζα).

«Πάρτι» κερδών στις πλάτες του λαού

 
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Τον περασμένο Απρίλη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα οριστικά οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018, αλλά και η τέταρτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Ενεργειακή Ενωση», δύο κείμενα που ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η «απελευθέρωση» του τομέα της Ενέργειας, όπως και κάθε άλλου τομέα της οικονομίας, όχι μόνο δεν οδηγεί σε μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος εν προκειμένω, εξαιτίας της «ενίσχυσης του ανταγωνισμού», σύμφωνα με την κυρίαρχη προπαγάνδα, αλλά αντίθετα οδηγεί σε εκτόξευση των τιμών για τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονη εκτίναξη των κερδών για τους ιδιωτικούς μονοπωλιακούς ομίλους του χώρου της Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης για την «κατάσταση της Ενεργειακής Ενωσης», που δημοσίευσε στις 9 Απρίλη η Επιτροπή, προκύπτει ότι το διάστημα 2010 - 2017 οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας (οι τιμές δηλαδή με τις οποίες αγοράζουν οι προμηθευτές ηλεκτρισμού από τις εταιρείες παραγωγής) μειώθηκαν κατά 6,4%, οδηγώντας έτσι, σημειώνεται στην έκθεση, σε μείωση των τιμών για τα νοικοκυριά κατά 6% και για τη βιομηχανία κατά 30%. Κι αν απ' αυτό το στοιχείο φαίνεται ότι μειώθηκαν οι τιμές έστω και λίγο για τα νοικοκυριά ακόμη κι αν η μείωση για τη βιομηχανία ήταν κατά πολύ υψηλότερη, τα στοιχεία που παρατίθενται στη συνέχεια δείχνουν ότι τελικά οι τιμές μειώθηκαν μόνο για τους βιομηχανικούς ομίλους ενώ εντέλει για τα νοικοκυριά υπήρξε μεγάλη αύξηση των τελικών τιμών.

Περπατημένος δρόμος




Τα γνωστά μαυρογιαλούρικα κόλπα με τις «κοψοκορδέλες» του πρωθυπουργού στην Κρήτη, όπως και τα αντίστοιχα όλων των προηγούμενων ημερών από υπουργούς, ώστε να αξιοποιηθούν στην παραπλανητική επιχείρηση για το «κλίμα που αλλάζει» τάχα για το λαό, πρέπει κι αυτά να γίνουν κριτήριο ψήφου. Οχι βέβαια για τους λόγους που επικαλούνται η κυβέρνηση, όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που στήνουν έναν ακόμα ψευτοκαβγά πάνω από τα εργοτάξια, για το ποιος είναι ο «ικανός» και ο «ανίκανος» διαχειριστής του κεφαλαίου, αλλά ως μια ακόμα ευκαιρία ώστε ο λαός να θυμηθεί τι σήμαιναν όλα αυτά τα χρόνια τα «μεγάλα έργα» και σχέδια του κεφαλαίου, για τις δικές του ανάγκες.