Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Κ. Κυρανάκης: – Πρέπει να σταματήσουμε την κουλτούρα του επιδόματος. Μια κοινωνία ολόκληρη ζει με ένα επίδομα

 


“Ισχυρό ΕΣΥ, σημαίνει πιο ακριβό ΕΣΥ. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αυτά θα τα πληρώσει ο φορολογούμενος”.
Θέλει ο Δεξιός νεοφιλελεύθερος να κρυφτεί και η ιδεολογία του δεν τον αφήνει…

Μπορεί ο πρωθυπουργός να καταλαβαίνει αυτούς που εξαρτώνται -sic- από τον μισθό τους και η κυβέρνηση να δίνει κάποια ψίχουλα στον κόσμο που εξαρτάται από τα επιδόματα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι υπέρ των… “εξαρτήσεων”.

Μιλώντας τις προάλλες στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Θέμα”, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κυρανάκης έδειξε πόσο νοιάζεται για τους φτωχούς συνανθρώπους μας, για τον λαό και την κοινωνία εν γένει.

Σκέψεις για τα reality shows στην Ελλάδα

 

 

Του Φώτη Μπρέγιαννη, υποψήφιου διδάκτορα Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Λουβαίνης

Οι τηλεοπτικές σειρές τύπου reality πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 2001 με το «Big Brother», το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τα επόμενα χρόνια διάφορα άλλα reality παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση με μικρότερη αλλά πάντα σημαντική απήχηση. Μεσολάβησε ένα κενό αρκετών ετών για να επανέλθουν τα reality στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία 4 χρόνια και να κυριαρχούν πλέον στην ακροαματικότητα. Κατά τις τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν τεράστια επιτυχία σημειώνουν το «Survivor» (που επανεμφανίστηκε το 2017) και οι δύο παραγωγές του «Star Channel», το «Master Chef» και το GNTM (με συνεχή εναλλάξ παρουσία από το 2018 και μετά). Επιπλέον, άλλες παραγωγές reality πετυχαίνουν μια ευρεία αποδοχή στο κοινό.

Έχει ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο και τα μηνύματα που κυριαρχούν στα παιχνίδια αυτά, με δεδομένο το γεγονός ότι τυχαίνουν ευρύτατης προβολής στη νεολαία, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδίκτυο.

Πίκρα


Δεν πρόλαβαν καλά καλά Πάιατ και Μητσοτάκης να «λιβανίσουν» από το κατάστρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Σούδα τις «κοινές αξίες» που συνδέουν τις δύο αστικές τάξεις, και τα «μεγάλα πνεύματα» των δύο γνωστών αρθρογράφων των «Νέων», Παπαχρήστου και Κανέλλη, συναντήθηκαν για να μας εξηγήσουν πόσο κακό έκαναν οι διαδηλώσεις ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου, πόσο «παρωχημένος» και «φθίνων» είναι ο αντιιμπεριαλισμός (το βλέπουμε και από τον καημό τους...), πόσο τα συνθήματα «έξω οι Αμερικάνοι» κάνουν κακό στη χώρα, «σε μια τέτοια στιγμή που οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο» και «μετράμε τους φίλους στα δάχτυλα». Τους καταλαβαίνουμε βέβαια... Γιατί πρέπει να ήταν τόση η πίκρα τους, που μάλλον δεν άκουσαν τις δηλώσεις Μπλίνκεν και Στόλτενμπεργκ την ίδια μέρα, ότι η Τουρκία είναι «ένας παλιός και πολύτιμος σύμμαχος» που πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στο ΝΑΤΟ. Ισως επίσης να μην είδαν και τις συνεκπαιδεύσεις του αεροπλανοφόρου με τον τουρκικό στόλο, λίγο πριν δέσει στη Σούδα. Αυτές είναι οι «λυκοφιλίες» της αστικής τάξης, που με αφορμή και την επέτειο του 1821 τις παρουσιάζουν ως προστασία τάχα για τους λαούς, την ώρα που οδηγούν τα κυριαρχικά δικαιώματα ολοταχώς σε νέους κινδύνους, μέσα από το ιμπεριαλιστικό παζάρι. Κάτω από αυτήν την κουρελιασμένη σημαία προσπαθούν να στοιχίσουν το λαό. Γι' αυτό λυσσάνε με τις λαϊκές κινητοποιήσεις, που αποκαλύπτουν τα βρώμικα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και απαιτούν απεμπλοκή απ' αυτά.

Παράδοση αποστολής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στο Μεσοχώρι Ελασσόνας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» υλοποιεί πρόσφατη απόφασή της, για αποστολή βοήθειας στους σεισμόπληκτους κατοίκους της περιοχής Ελασσόνας.

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας και με την βοήθεια των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, Λάρισας και Ελασσόνας, θα παραδοθούν ποσότητες εμφιαλωμένου επιτραπέζιου νερού, έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού σε κονσέρβες, καθώς και δεκαπέντε κιβώτια σνάκς για τα παιδιά της περιοχής.

Η παράδοση θα γίνει την Παρασκευή 26 Μάρτη στο Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας.

Πρόκειται για έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης των συνταξιούχων προς τους κατοίκους της περιοχής, που μετά από τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν δημόσια κτήρια, υποδομές και κατοικίες από τον ισχυρό σεισμό, στην πλειοψηφία τους διαβιούν σε σκηνές και  κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Η διοίκηση του σωματείου μας θεωρεί επίσης υποχρέωσή της να στηρίξει το σύνολο των αιτημάτων τους, για άμεση οικονομική βοήθεια, αποζημιώσεις στο 100% και ταχεία αποκατάσταση των καταστροφών σε υποδομές και κατοικίες.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Ποιοι μισούν την 25η Μαρτίου & την Ελλάδα και ποιοι μισούν την αλήθεια – Αλλοίωση της ανακοίνωσης του ΚΚΕ για το ’21 από Γιαννακά και Άδωνι

 


Τη συνειδητή παραποίηση της Γιαννακά έσπευσε να υιοθετήσει φυσικά ο Άδωνις, που δεν το έχει σε τίποτε να προσθέσει ένα ακόμα fake news στη μακριά του λίστα.

Εσείς γνωρίζατε πως η Αριστερά μισούσε ανέκαθεν την Επανάσταση του 1821 και την πατρίδα γενικότερα; Αν όχι, είναι γιατί δε διαβάζετε τα άρθρα της Σοφίας Γιαννακά, στα οποία μοιράζεται μαζί μας τη σοφία της, και τα τουί του Αδ. Γεωργιάδη, που ενθουσιάζεται με τη σοφία της Σοφίας Γιαννακά, και την αναπαράγει.

Σε μια εμβριθή ανάλυση, η Γιαννακά μπλέκει μια αναφορά της ΕΦΣΥΝ -που λέει πάνω κάτω ό,τι λέει και η ίδια στην αρχή και το τέλος του κειμένου της για το εθνικιστικό κιτς- δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους αναρχικούς που βρίζουν την πατρίδα, αυτούς που διαδήλωσαν για τον Κουφοντίνα, τον Κορδάτο που είδε την ταξική διάσταση της Επανάστασης και το ΚΚΕ.

Εδώ ΜΕΘ, εκεί ΜΕΘ…

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Της Στέλλας Αγγελόγλου, νευρολόγου στο ΓΝΑ Νίκαιας.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε πληθώρα συζητήσεων σε τηλεοπτικά πάνελ και ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικά με το φλέγον και ταυτόχρονα διαχρονικό ζήτημα των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ και αυτόματα το γνωστό παιχνίδι έρχεται στο μυαλό μας. Με λύπη, αλλά όχι έκπληξη διαπιστώνουμε ότι όσο οι Ειδικές Δυνάμεις της αστυνομίας στοχεύουν στην ανεύρεση καταδικασμένων εγκληματιών και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, άλλο τόσο η κυβέρνηση και τα επιστημονικά φερέφωνά της, από μερίδα καθηγητών ιατρικής έως τους λοιμωξιολόγους των 6 μ.μ. στρουθοκαμιλίζουν ως προς τη λύση αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος επιβίωσης.

Το νέο καυτό στοιχείο των ημερών είναι οι διασωληνωμένοι Covid και non-Covid ασθενείς που βρίσκονται καθημερινά εκτός ΜΕΘ, αναμένοντας πολλά 24ωρα με κόστος μερικές φορές τη ζωή τους, αλλά σίγουρα και την ποιότητα της επιβίωσής τους ώσπου να βρεθεί κρεβάτι. Αυτό που αποκρύβεται όμως, με εξαίρεση τις φωνές των μαχόμενων υγειονομικών, είναι το πως οι ήδη υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών είναι επιτακτικό να ενταχθούν άμεσα στον ενιαίο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.