Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»


Τετάρτη 21/6/2017  

 

Το πρωί  

 

 Εξόρμηση στην Αριστοτέλους και στην  Αγορά με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Ιούνη

 

 

Φάε εργάτη την κινόα σου

 
Η εργασία γίνεται όλο και πιο πιεστική, όλο και πιο απάνθρωπη. Πλέον σε κάθε γραφείο εργαζόμενου δεν βρίσκονται κορνίζες με φωτογραφίες της οικογένειάς του, αλλά σωληνάρια με βιταμίνες, βασιλικός πολτός, υπερτροφές και ενεργειακά ποτά.


Η άνθηση των υπερτροφών και του ενδιαφέροντος για υγιεινή διατροφή που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια είναι χωρίς προηγούμενο. Η πρόσβαση στην (παρα)πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου έχει δημιουργήσει μια γενιά ειδικών και στη διατροφολογία. Παράλληλα, η προώθηση ενός νέου χίπστερ lifestyle έχει φέρει στο καθημερινό μας τραπέζι διάφορα προϊόντα την ύπαρξη των οποίων μεγαλώνοντας αγνοούσαμε. Όσοι ανήκουν στη γενιά που μας κυνηγούσε η μάνα μας να φάμε το αυγό μας με καταλαβαίνουν. Οι σημερινές μανάδες κυνηγάνε τα καμάρια τους να φάνε το αβοκάντο τους.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ: Ζητούν άμεση νομοθετική παρέμβαση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων




Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους τάσσονται οι κομμουνιστές δήμαρχοι, με κοινή δήλωσή τους απέναντι στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία χαρακτηρίζουν απαράδεκτη.

Οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος εναντιώνονται στις απολύσεις συμβασιούχων και καλούν δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια να συνταχτούν με το αίτημα για άμεση νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση, για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με ευθύνη της, για να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι δήμοι.

Η επόμενη μέρα




Ανεξάρτητα από την κριτική που ασκούν σε ορισμένες πλευρές της συμφωνίας, τα αστικά επιτελεία στην Ελλάδα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ζητούν, ταυτόχρονα, από την κυβέρνηση να φανεί συνεπής στην υλοποίηση των «τομών» και των μεταρρυθμίσεων, που θα διασφαλίσουν τη «βελτίωση του επενδυτικού κλίματος» και θα φέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα, περιγράφοντας μάλιστα ένα κλίμα αυξημένου ενδιαφέροντος από μεγάλα επενδυτικά funds του εξωτερικού.