Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ



Να μην τρέξει κανένας συνταξιούχος σε δικηγορικά γραφεία για αγωγές - Θα πιέσουμε και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να δοθεί πολιτική λύση (VIDEO)

 

 



Είναι καθαρό ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής για το ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων σε εκπομπή της ΕΡΤ 1.

Για τα 10 χρόνια περικοπών που έχουν γίνει (2010 - 2020), συνέχισε, οι συνταξιούχοι έχουν τραβήξει τα πάνδεινα, έχουν υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές στις κύριες, στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα τους. Από τα 80 δισ. ευρώ συνολικά που μας έχουν κόψει, έρχονται τώρα να μας αποδώσουν σχεδόν 4 δισ. ευρώ και μάλιστα ούτε αυτά αποδίδονται, γεγονός που είναι απαράδεκτο.

Απόλυση με τη … συνδρομή της αστυνομίας


Tetra Ασύρματος Αστυνομίας
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Εργαζόμενη σε κατάστημα τουριστικών ειδών στην περιοχή Κιόνι της Ιθάκης, ζήτησε από τον εργοδότη της τα δεδουλευμένα και τα ένσημα, καθώς την ασφάλιζε ως τετράωρη και η εργαζόμενη δούλευε μέχρι και 12 ώρες στο κατάστημα.

Ο εργοδότης όχι μόνο απόλυσε την εργαζόμενη, αλλά αξίωσε από την εργαζόμενη να υπογράψει ένα κατάπτυστο κείμενο, στο οποίο αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι φταίει η ίδια για την πτώση του τζίρου του καταστήματος και την απόλυσή της, επειδή έδειχνε «ανυπακοή στις εντολές» της εργοδοσίας και «δεν εξυπηρετούσε με χαμόγελο».

«Προσωρινά»... και «μόνιμα»


Πατείς με πατώ σε γίνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαιτίας περιορισμένων δρομολογίων εν μέσω κορονοϊού! Οσο συμβαίνουν αυτά οι κυβερνητικές συστάσεις για «κοινωνική αποστασιοποίηση» ακούγονται ως ανέκδοτο...
Πατείς με πατώ σε γίνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαιτίας περιορισμένων δρομολογίων εν μέσω κορονοϊού! Οσο συμβαίνουν αυτά οι κυβερνητικές συστάσεις για «κοινωνική αποστασιοποίηση» ακούγονται ως ανέκδοτο...
Τώρα που ανασκουμπώνονται τα αστικά επιτελεία σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, Αγκυρα και Αθήνα, μελετώντας περιθώρια για νέες διευθετήσεις σε Αιγαίο, Κυπριακό κ.α., πιάνουν δουλειά και οι σύμβουλοι και τα ινστιτούτα τους με σκοπό να δρομολογήσουν τη «συνεκμετάλλευση» υπό την εποπτεία ΕΕ - ΝΑΤΟ ακόμα και πριν από οποιονδήποτε διάλογο ή συμφωνία.Και επειδή η Γερμανία γυρεύει πρωταγωνιστικό ρόλο, η συν-διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Κιέλου (στη Γερμανία) Νέλε Ματς Λικ πρότεινε το εξής: «Μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, οι χώρες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια προσωρινή λύση που θα προσφέρεται για κοινή οικονομική ανάπτυξη των διαφιλονικούμενων θαλάσσιων περιοχών, χωρίς αξιώσεις (στην παρούσα φάση) και χωρίς πρόβλεψη του σχήματος της μεταγενέστερης συμφωνίας... (Ετσι) μοιράζονται τα κέρδη μέχρι, ίσως, κάποια μέρα, συμφωνηθεί...».

Με αυτόν τον τρόπο - συνέχισε η ίδια, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλε» - η κοινή αξιοποίηση αυτών των περιοχών μπορεί τελικά να αποτελέσει βάση για μόνιμη λύση.

Ποιο είναι το «ζουμί» τέτοιων συστάσεων; Ας προχωρήσουν οι μπίζνες, από τις οποίες έχουν αυξημένες προσδοκίες μονοπωλιακοί κολοσσοί που επενδύουν πολύμορφα στους συμβιβασμούς που «ψήνονται» στη γειτονιά μας. Και έτσι, ελπίζουν ότι θα στρωθεί καλύτερα το έδαφος για μονιμότερους γεωπολιτικούς συμβιβασμούς, κατά το πρότυπο π.χ. της Συμφωνίας των Πρεσπών, που εντάσσονται σε ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, πολλαπλά επικίνδυνους για τα λαϊκά συμφέροντα.

Οι συνταξιούχοι δεν θεωρούμε τα κλεμμένα «περασμένα - ξεχασμένα», θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΟΣΕ ΟΑΕΕΕΛΤΑΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠΕΣΤΑΜΕΔΕ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907
Αθήνα 30 Ιούλη 2020
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
Κύριοι της κυβέρνησης και προσωπικά εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ 12 μήνες στη κυβέρνηση κοροϊδεύετε τους συνταξιούχους:

* με τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις τους, που αποτελούν απλά διόρθωση μιας μεγάλης απάτης σε βάρος τους.

* με την απόδοση των αναδρομικών των παράνομων περικοπών των επικουρικών συντάξεων σε όσους υπέστησαν τέτοιες, μόνο από τον Νοέμβρη του 2019, ενώ δικαιούνται για τρία χρόνια. Δηλαδή τους επιστρέφετε τα δικά τους χρήματα κι αυτά λειψά.

* με τον δήθεν σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων για την απόδοση των αναδρομικών όλων των περικοπών που υπέστησαν οι συντάξεις για το ενδεκάμηνο 6/2015-5/2016.

Δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχοι περίμεναν να υλοποιήσετε την δέσμευση, που είχατε αναλάβει δημόσια στις συναντήσεις που είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί με την αντιπροσωπεία των οργανώσεων των συνταξιούχων. Με την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή αυτοδιαψευστήκατε ανοιχτά, μπροστά στα μάτια όλων των συναδέλφων μας.

Αταίριαστα...


  Πηγή: Eurokinissi

Η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αρκετά αποκαλυπτική. Κάθε άρθρο του νομοσχεδίου για το Φορολογικό και το πρόγραμμα «Γέφυρα», κάθε παράγραφος των δεκάδων κατάπτυστων τροπολογιών που έφεραν οι υπουργοί την τελευταία στιγμή, δείχνουν τι περιμένει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα με την επιχείρηση ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Αποδεικνύοντας ότι τα συμφέροντα των δε προϋποθέτουν το τσάκισμα των μεν.

Η ίδια η τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που καταληστεύει η κυβέρνηση ήταν το «κερασάκι στην τούρτα»: Τα δημοσιονομικά όρια της καπιταλιστικής οικονομίας δεν «χωράνε» ακόμα και αυτά που υποχρεούται να δώσει το αστικό κράτος. Την ίδια στιγμή μάλιστα που εισηγούνταν δεκάδες μέτρα, κίνητρα και φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανους. Έχουμε και λέμε λοιπόν: