Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Εξώδικο της οικογένειας για την προσπάθεια σπίλωσης του νεκρού μηχανοδηγού (VIDEO)

 

Εκ νέου τερτίπια του προεδρείου και της ΝΔ για κλειστή συνεδρίαση

 


Εξώδικη δήλωση προς τον πρόεδρο της Eξεταστικής Eπιτροπής της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη Δ. Μαρκόπουλο, απέστειλε η σύζυγος και οι τρεις κόρες του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του κατά την πολύνεκρη σύγκρουση.

Σε αυτή μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «ο Εισηγητής, από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, βουλευτής, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με αφορμή ανυπόγραφο άρθρο της προηγούμενης ημέρας, το οποίο, όλως τυχαίως δημοσιεύθηκε μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη κατάθεση της Προέδρου της ΡΑΣ, συνειδητά προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στον νεκρό μηχανοδηγό, σύζυγο της πρώτης εξ ημών και πατέρα της δεύτερης και τρίτης και τέταρτης από εμάς, κάνοντας χρήση ιατρικών εγγράφων και προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις περί ιατρικών προβλημάτων του μηχανοδηγού τα οποία, δήθεν, τον καθιστούσαν ανίκανο προς εργασία!».

Παράλληλα εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την «παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και κυρίως στην αλλοίωση του περιεχομένου των ιατρικών εγγράφων» και ζητούν να σταματήσει «κάθε αντίστοιχη μειωτική πράξη αναφορικά με τον θανόντα συγγενή μας, ιδίως δε, όταν τα λεγόμενά τους δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία».

Η Ύβρις των Ανισοτήτων


Πηγή: Eurokinissi

 

Του Κώστα Γουλιάμου*

Οι 5 πλουσιότεροι του κόσμου έχουν υπερδιπλασιάσει την περιουσία τους από 405 δισεκατομμύρια δολάρια σε 869 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020 -με ρυθμό 14 εκατομμύρια δολάρια την ώρα- ενώ σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει φτωχότεροι, αποκαλύπτει η νέα έκθεση της« Oxfam» για την ανισότητα και την παγκόσμια εταιρική ισχύ. Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, ο κόσμος θα έχει τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο μέσα σε μια δεκαετία, αλλά η φτώχεια δεν θα εξαλειφθεί στα επόμενα 229 χρόνια.

Στο μεταξύ 148 μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι πραγματοποίησαν κέρδη 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση κατά 52% σε σχέση με τον μέσο όρο των τριών τελευταίων ετών, και κατέβαλαν τεράστιες πληρωμές σε πλούσιους μετόχους, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν περικοπές στους πραγματικούς μισθούς. Αναλυτές ήδη σημειώνουν πως ο πλούτος που έχει παραχθεί δεν έχει διανεμηθεί στους 1,7 δισεκατομμύρια εργαζόμενους που έχουν να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις που «τρώνε» τον μισθό τους. Είναι φανερό πως η εργασιακή εκμετάλλευση στο καπιταλιστικό σύστημα οδηγεί στο βάθεμα των ανισοτήτων που δυναμώνει και οξύνει το χάος της φτωχοποίησης του λαού.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κατάπτυστη αντικομμουνιστική έκθεση περί «ευρωπαϊκής ιστορικής συνείδησης»

 

Μία ακόμα απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας έκανε χτες το Ευρωκοινοβούλιο, υπερψηφίζοντας έκθεση για την «ευρωπαϊκή ιστορική συνείδηση», άλλο ένα παραλήρημα αντικομμουνισμού από τα όργανα της ΕΕ, το οποίο καταψήφισε και κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η απαράδεκτη έκθεση προκλητικά αναφέρει ότι «αναγνωρίζει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από ναζιστικά, φασιστικά και κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα, καθώς και από την αποικιοκρατία...» (!), επιχειρώντας να επεκτείνει τη χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού όχι μόνο με το τέρας του ναζισμού - φασισμού, αλλά και με την ιμπεριαλιστική καταπίεση και σκλαβιά, την εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό όπου καταδίκασαν τους λαούς τα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης και των ΗΠΑ με την αποικιοκρατία και τα φριχτά εγκλήματά της, που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα μετά την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, με τον καθοριστικό ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης, του σοσιαλισμού.

Εξίσου προκλητικά, συνεχίζει ότι «αυτές οι φρικαλεότητες του παρελθόντος χρησιμεύουν ως αρνητικός θεμελιώδης μύθος και παρέχουν ένα ισχυρό αίσθημα σκοπού για το ευρωπαϊκό ειρηνευτικό εγχείρημα». Το «σχέδιο ειρήνης» της ΕΕ είναι αυτό που πληρώνουν ακριβά οι λαοί με το αίμα τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της και οι σύμμαχοί τους εξαπολύουν ή στηρίζουν παντού: Σε Γάζα, Ουκρανία, Ερυθρά Θάλασσα, Σαχέλ, όπως προηγουμένως σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Δήμοι - φορομπήχτες

 

Από κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση δημοτικών τελών
Από κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση δημοτικών τελών

 

Την ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και χρειάζεται ...ώρες για να συνέλθει μετά την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, οι δημοτικές αρχές των αστικών κομμάτων που εκλέχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ένα νέο μπαράζ αυξήσεων σε τέλη και άλλα χαράτσια, στο όνομα της «πράσινης μετάβασης», αλλά και για να καλύψουν τις τρύπες από τη λειψή κρατική χρηματοδότηση.

Ανάμεσά τους υπάρχουν και δημοτικές αρχές που φρόντισαν από τα αποδυτήρια να κάνουν αυξήσεις, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στους επόμενους, οι οποίοι βέβαια με μεγάλη προθυμία τις αποδέχονται! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμος της Θεσσαλονίκης, όπου η απελθούσα δημοτική αρχή αποφάσισε στις 19 Δεκέμβρη αύξηση κατά 35% στα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.