Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Βία είναι, αλλά…


Φωτο αρχείου 
Φωτο αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

*Της Στέλλας Αγγελόγλου

«Βία. Το θέμα των ημερών. Πολλά έχουν γραφεί και μπορούν ακόμα να περιγραφούν. Τη βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, με συνεχώς αυξανόμενη ένταση, αφού είναι το κυρίαρχο μέσο με το οποίο επιβάλλεται πλέον το δίκιο του ισχυρού μέσω του κρατικού μηχανισμού που ελέγχει.

  • Βία είναι το 2021 να μη φτάνει η παροχή οξυγόνου στα νοσοκομεία για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών. Πόσο πιο γλαφυρό το capitalism means I can’t breath;

  • Βία είναι η παροχή Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία να έχει φτάσει στο σημείο να είναι ένα ράντζο και μία μπουκάλα οξυγόνου στο διάδρομο, σε covid και μη ασθενείς, ενώ στη διπλανή γειτονιά υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία-ξενοδοχεία με πολυδιαφημιζόμενες υπερσύγχρονες μονάδες που αξιοποιούνται για αφαίρεση … σπίλων.

Οταν συνέλαβαν νεαρούς επειδή πετούσαν χαρταετούς!

 


 

Οταν συνέλαβαν νεαρούς επειδή πετούσαν χαρταετούς!
 
Ήταν Καθαρά Δευτέρα του 1963, όταν κάποιοι νεαροί σήκωσαν στον Αττικό ουρανό, χαρταετούς που είχαν πάνω τους το παγκόσμιο σήμα της Ειρήνης, για να προπαγανδίσουν την πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στη χώρα μας. Η αστυνομία κινητοποιείται και τους μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους χαρταετούς με την κατηγορία της κομμουνιστικής προπαγάνδας! 
 
Οι νεαροί, στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκαν, τραγουδούσαν
Ένας αετός καθότανε
στο τμήμα και λιαζότανε...

Ρελαντί


«Γκαζωμένος» μπήκε στο τερέν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Φλαμπουλάρης, ξεκινώντας την ομιλία του την Πέμπτη στη Βουλή. Μέχρι να τελειώσει, όμως, είχε πέσει στο ρελαντί και κόντεψε να τερματίσει σβηστός... Ο λόγος; Στο πρώτο μέρος αναλώθηκε στις γνωστές κορόνες για την «ανικανότητα του επιτελικού κράτους και του επιτελάρχη του», για «μία κυβέρνηση αντιδημοκρατική, ημετέρων, πελατειακή (...) που υποδαυλίζει και ενορχηστρώνει την ανεξέλεγκτη βία». Αμέσως μετά όμως το τροπάρι άλλαξε, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το απόλυτο πεδίο για εποικοδομητική ...συμπολίτευση. «Θεωρούμε ότι είναι ένα δειλό βήμα τα 750 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης (...) είναι, όμως, ένα βήμα και οφείλουμε (...) να δώσουμε μία ουσιαστική μάχη ώστε πραγματικά αυτό το βήμα από δειλό να γίνει ταχύ, να επεκταθεί ή να ακυρωθεί πλήρως η εφαρμογή της δημοσιονομικής σταθερότητας». Και συνέχισε με διάφορες ...ουσιαστικές «παρατηρήσεις» για την καλύτερη «προστασία της περιουσίας του ΤΧΣ και κατ' επέκταση του δημοσίου συμφέροντος», προτείνοντας την «παραμονή του Ταμείου στα κεφάλαια των τραπεζικών ιδρυμάτων» και άλλα παρόμοια. Η ομιλία του ολοκληρώθηκε με συστάσεις στην κυβέρνηση για την «Εθνική Ασφαλιστική», ότι «δεν πρέπει να αποφασιστεί η πώληση με αυτούς τους όρους, αλλά να σκεφτούμε μήπως μπορεί πραγματικά, με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, να αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα η περιουσία της». Ε, μετά κι απ' αυτό, εύκολα εξηγείται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τα ντεσιμπέλ όταν πρόκειται να σκιαμαχήσει με τη ΝΔ πάνω σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, την ίδια ώρα που τις ψιθυρίζει στ' αυτί τις «εποικοδομητικές» προτάσεις του για όσα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κεφαλαίου.

Διάλειμμα (επίκαιρον)



Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αποδεχθεί να φιμώσουν τον λαό (VIDEO)

 

 
 

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Β. Πετούρη.

Υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση άκουγε τα αιτήματα του ΚΚΕ, των υγειονομικών και των συνδικάτων για μέτρα στους χώρους δουλειάς, για μαζικά και δωρεάν τεστ, για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, κ.ά. «δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση». Όμως, αρνείται να τα αποδεχθεί «γιατί θεωρεί κόστος την Υγεία».