Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Θρήνησε ρε, τι σου ζητάνε;


Κλάψε για τους ηγέτες σου που φεύγουν, για εκείνους που τραυματίζονται από στημένες τρομοκρατικές επιθέσεις, για όσους έβγαλαν έρπη από το άγχος τους για το μέλλον σου, ακόμα και για τον ίδιο τον έρπη που φιλοξενήθηκε σε χείλη που σχηματίζουν λέξεις για να διαπραγματευτούν για το καλό σου.


Θρήνησε ρε, τι σου ζητάνε. Κλάψε για τους ηγέτες σου που φεύγουν, για εκείνους που τραυματίζονται από στημένες τρομοκρατικές επιθέσεις, για όσους έβγαλαν έρπη από το άγχος τους για το μέλλον σου, ακόμα και για τον ίδιο τον έρπη που φιλοξενήθηκε σε χείλη που σχηματίζουν λέξεις για να διαπραγματευτούν για το καλό σου. Κλάψε, κλάψε καλά, κλάψε δυνατά, κλάψε να σε ακούσουν.

Μην σκέφτεσαι, μόνο κλάψε. Πρόσεχε όμως, θέλω τον θρήνο σου σωστό, ώριμο, αληθινό και προσεγμένο. Αν τα δάκρυα είναι για το μέλλον του παιδιού σου, για την άρρωστη μάνα σου που αργοπεθαίνει αβοήθητη και την αξιοπρέπεια που βιαστικά αφήνεις μαζί με την ομπρέλα σου στην είσοδο της δουλειάς σου κάθε πρωί, θα το καταλάβουν, γι’αυτό πρόσεχε. Έχουμε πένθος αληθινό, δεν χωρούν λαϊκισμοί εδώ πέρα. Λαϊκά ας είναι μόνο τα προσκυνήματα. Όχι κινήματα. Από αυτά να κρατάς μόνο το κλάμα από τα δακρυγόνα.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Αθωώθηκαν στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»




Αθώους έκρινε το δικαστήριο τον Αγγελο Θεμελή, δημοτικό σύμβουλο Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και την Κατερίνα Καρανικολάου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου που δικάστηκαν χτες, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε σε βάρος τους ένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, επειδή «θίχτηκε» καθώς αποκάλυψαν τις απαράδεκτες πρακτικές που θέλησαν να επιβάλουν ο ίδιος και οι όμοιοί του, ενάντια στους πρόσφυγες.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώα την Κατερίνα Καρανικολάου και έπαυσε την ποινική δίωξη υφ' όρον λόγω παραγραφής για τον Αγγελο Θεμελή, κρίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν τέλεσε συκοφαντική δυσφήμιση αλλά απλή δυσφήμιση και εξύβριση.

Στο πλευρό των διωκόμενων στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκαν δεκάδες μέλη Συλλόγων και φορέων της περιοχής που ενώνουν τη φωνή τους για να μην υπάρχει στα σχολεία χώρος για το μίσος του ρατσισμού, του φασισμού και των διακρίσεων. Γιατί δεν πρέπει να περάσουν οι τακτικές εκφοβισμού. Γιατί ο εχθρός δεν είναι τα μικρά και δυστυχισμένα παιδιά εξαιτίας των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Γιατί όλα τα παιδιά δικαιούνται μόρφωση και ανθρώπινες συνθήκες.

Ριζοσπάστης

ΟΣΙΚΑ: παρέμβαση στην επιτροπή της Βουλής



Εκ μέρους της ΟΣΙΚΣ ο Γενικός Γραμματέας Μ. Ραλλάκης έκανε την παρακάτω παρέμβαση στην επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης στις 16/5/2017:
κ. Υπουργέ
κ. πρόεδρε
κ. και κ. Βουλευτές
το ασφαλιστικό σύστημα και οι συνταξιούχοι στη χώρα μας δέχονται μια διαρκή επίθεση που οφείλεται αποκλειστικά στις πολιτικές αποφάσεις, από τις αρχές του '90.οι νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, Κατρούγκαλου αποτελούν την προϊστορία του σημερινού νομοσχεδίου, που θα συζητηθεί περαιτέρω στη βουλή και που έρχεται να δώσει όχι λύσεις, αλλά ένα ακόμα καθοριστικό χτύπημα στις βασικές συντάξεις μας, στα επιδόματα (αναπηρίας κλπ) στο πολύτιμο για τους συνταξιούχους ΕΚΑΣ, με την παραπέρα μείωση των Επικουρικών(για τα όμορφα μάτια της ιδιωτικής ασφάλισης) μέχρι την εξαφάνιση τους κ.α. (βλέπε επαγγελματικά ταμία}, που κυβερνώντες και μη τα ξέρουν καλύτερα και από εμάς, τα συνήθη υποζύγια στο κάρο της δήθεν ανάπτυξης.

Ως μη γενόμενη...


Συνολικά 241 ΝΑΤΟικά οχήματα (εκ των οποίων εννιά ερπυστριοφόρα) είδαν να αποβιβάζονται στην πόλη τους οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των διευκολύνσεων που παρέχει η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή της άσκησης «Noble Jump» στη Ρουμανία. Οι λαϊκές αντιδράσεις εκφράστηκαν με κινητοποιήσεις στην πόλη, ενώ οι φαντάροι σε διάφορα στρατόπεδα διαμαρτύρονται με ανοιχτές επιστολές. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στην Κρήτη, με απαίτηση να φύγει από το νησί η βάση της Σούδας. Επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη βουλή που αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κι όμως: Δεν βρέθηκε ούτε μια εφημερίδα, ούτε ένα κανάλι που να θεώρησε σημαντικές αυτές τις ειδήσεις. Για όποιον δεν διαβάζει «Ριζοσπάστη», η επικίνδυνη αυτή εμπλοκή είναι «ως μη γενόμενη». Και βέβαια το θέμα δεν απασχόλησε καθόλου την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Η «σιγή ασυρμάτου» εξηγείται. Η «συναίνεση» στα ζητήματα στρατηγικής σημασίας για την αστική τάξη, όπως είναι η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας και του ρόλου της στο ΝΑΤΟ, δεν χωράει «παραφωνίες». Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αυτά τα «μπλεξίματα» έχουν ως θύμα τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Το «θάψιμο» αυτών των εξελίξεων είναι άλλος ένας κρίκος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, γι' αυτό πρέπει να βρεθεί ψηλά στην ημερήσια διάταξη της πάλης των συνδικάτων και των άλλων φορέων του κινήματος.