Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ

 

Η μαριονέτα του ΝΑΤΟ,  ο πρόεδρος  της ταλαίπωρης Ουκρανίας  Β. Ζελένσκι με τη χακί στολή εργασίας υποκρινόμενος τον πολεμιστή, προσκαλεσμένος από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, έφτασε στην Αθήνα για κατ’ ιδίαν συνομιλίες μαζί του και συμμετοχή  στην άτυπη  συνάντηση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων με κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις κοινές τους δηλώσεις οι δυο πολιτικοί ηγέτες μας πληροφόρησαν ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει στην εκπαίδευση ουκρανών πιλότων πολεμικών αεροπλάνων F-16 ότι έχει ενταχθεί στις χώρες της G7 σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας  και ότι θα δώσει το παρόν της και στην «τιτάνια προσπάθεια ανοικοδόμησης» της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας μας εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο ΝΑΤΟ και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό πυρκαγιές έκαιγαν τη μισή χώρα, γιατί η κυβέρνησή του ολιγορώντας για την αντιπυρική προστασία της εμπράκτως αποδεικνύει την αδιαφορία της για τον λαό στον οποίο ηγείται.
 
         Η ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας,  η οποία  αποφασίζεται ερήμην ενός λαού που θα αναλάβει στην τελική το κόστος αυτών των αποφάσεων, μοιάζει για την κυρίαρχη τάξη της χώρας σαν ευκαιρία να εδραιώσει τη θέση της ως περιφερειακός ηγέτης στα Βαλκάνια, αποκομίζοντας τα αντίστοιχα κέρδη.  Μετά λοιπόν την οικονομική δολοφονία της χώρας από την ΕΕ, ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται να λεηλατήσει ό,τι απομένει απ’ αυτήν, μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που σχεδόν κάθε χρόνο αφανίζουν τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα.

Οίστρος

 

Με το που μπει ο Σεπτέμβρης, φτάνουν στη χώρα μας τα ευρωπαϊκά κλιμάκια για διαπραγματεύσεις με επίκεντρο τα νέα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» του Ταμείου Ανάκαμψης. Εχοντας η κυβέρνηση νομοθετήσει ή δρομολογήσει πριν τις εκλογές τα 45 «ορόσημα» της τρίτης δόσης, σειρά παίρνουν τώρα τα επόμενα 33 της 4ης δόσης, μέχρι το τέλος του χρόνου. Πίσω από αυτά υπάρχουν μερικές εκατοντάδες «προαπαιτούμενα» που θα έρθουν με νομοσχέδια «κατά ριπάς» στη Βουλή τους επόμενους μήνες, σε τομείς που αφορούν κυρίως την Ενέργεια και την ψηφιακή οικονομία, όπου στήνεται το μεγάλο φαγοπότι για τα μονοπώλια. Μια ματιά στα «προαπαιτούμενα» είναι αποκαλυπτική για το τι περιμένει τον λαό: Προβλέπονται η ταχύτερη αξιοποίηση των εδαφών που «απελευθέρωσε» η απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, προς όφελος των μονοπωλίων στις ΑΠΕ, η σύσταση και λειτουργία της ειδικής ρυθμιστικής αρχής που θα ανοίξει τον δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των αποβλήτων, η ενίσχυση του μηχανισμού φορολογικών ελέγχων, με στόχο κυρίως τη «μαρίδα», δηλαδή τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, και άλλα. Είναι φανερό ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στρώνουν το τραπέζι για να υποδεχτούν τις επόμενες δόσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, την ώρα που το κράτος γίνεται πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι στα «προαπαιτούμενα» της 4ης δόσης είναι και η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αναδάσωσης στην Πάρνηθα! Τέτοιος είναι ο οίστρος κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού να αξιοποιήσουν το Ταμείο Ανάκαμψης, που για μια ακόμα φορά άφησαν την Πάρνηθα να γίνει στάχτη...

Στρατιωτική εμπλοκή και στον Ινδοειρηνικό γνωστοποιεί ο Κ. Μητσοτάκης

 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα βρίσκονται σύντομα στον Ινδοειρηνικό»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Στρατιωτική αποστολή στον Ινδοειρηνικό, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει άμεση εμπλοκή στους έντονους ανταγωνισμούς που υπάρχουν στην περιοχή κυρίως μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, γνωστοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Times of India» ενόψει της συνάντησης που θα έχει στην Αθήνα με τον Ινδό ομόλογό του Ν. Μόντι.

«Στην άμυνα, η ινδική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχαν πρόσφατα σε μια κοινή άσκηση με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα βρίσκονται σύντομα στον Ινδοειρηνικό, ενισχύοντας την ικανότητα να διατηρούνται οι θαλάσσιες οδοί ειρηνικές, ανοικτές και χωρίς αποκλεισμούς» γράφει ο Κ. Μητσοτάκης. 

Η χώρα στην εντατική, τα φασιστοειδή που αλωνίζουν κι η στάχτη στα μάτια

 

 

Της Σεμίνας Διγενή*

 

Γίναμε η χώρα που κανονικότητά της είναι να καίγεται τα καλοκαίρια και να πνίγεται το χειμώνα.

Με τους κατοίκους της να δολοφονούνται στα μέσα μεταφοράς, σε καρότσες αγροτικών, σε εργοστάσια..

Μια χώρα ρημαγμένη, γεμάτη παγίδες θανάτου, με άνθρωπους και ζώα να απανθρακώνονται, κόπους ζωής να χάνονται, το μέρος εκείνο όπου όλα αφήνονται να γίνουν στάχτη.

Στάχτη οι «παράτυποι μετανάστες», τα ζώα, τα σπίτια, οι ναοί, τα μαγαζιά, τα νοσοκομεία, όλα στάχτη…

Το ποτήρι ξεχείλισε

 

 

Αν κάτι λάμπει για άλλη μια φορά μέσα στη μαυρίλα της στάχτης και στη «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού τις ώρες της πυρκαγιάς, είναι η αλληλεγγύη των λαϊκών ανθρώπων. Αυτών που τρέχουν για να σώσουν το βιος του διπλανού τους, που παλεύουν δίπλα δίπλα για να σωθεί έστω και ένα στρέμμα δάσους, να μην κάψει η καινούργια φωτιά ό,τι άφησε όρθιο η προηγούμενη.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έκαναν πράξη αυτές τις μέρες το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Δίπλα και μαζί με τους αποκαμωμένους πυροσβέστες, συνεχίζουν με κίνδυνο της ζωής τους να δίνουν τη μάχη για να σωθούν και των άλλων οι ζωές και οι περιουσίες. Μεγάλη συμβολή έχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς.

Το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», επιβεβαιώνεται σε κάθε πυρκαγιά, σε κάθε φυσική καταστροφή. Απέναντι σε ένα κράτος που δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατεύσει τη ζωή, την περιουσία του λαού, το περιβάλλον, η λαϊκή πρωτοβουλία την ώρα της ανάγκης είναι αυτή που τελικά σώζει ό,τι μπορεί να σωθεί.