Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΜΑΤ και βία κατά διαδηλωτών στην Καρδίτσα κατά της δημοπράτησης εκτάσεων στα Άγραφα για ανεμογεννήτριες (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με χημικά και αστυνομοκρατία υποδέχτηκε η δημοτική αρχή της Καρδίτσας τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την παράδοση δημοτικής γης σε ιδιώτες με στόχο τη δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα. 
Ένα τελευταίο δωράκι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, λίγες μέρες πριν παραδώσει την εξουσία έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Καρδίτσας, στηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έχοντας όμως λάβει και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές του Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, μες στον Αύγουστο αποφάσισε, για να περιορίσει κατά το δυνατόν τη μαζική παρουσία κόσμου, να δημοπρατήσει 10 δημοτικά δασικά τεμάχια με στόχο τη μετατροπή τους σε αιολικά πάρκα στις κορυφές των Αγράφων.

Εργαζόμενος καταγγέλλει το βασανισμό του από τους προϊστάμενος του σε επιχείρηση εστίασης (ΦΩΤΟ)



Την καταγγελία πρακτικά ασκούμενου μάγειρα σε γνωστή πολυτελή επιχείρηση εστίασης της Κέρκυρας για βασανισμό που υπέστη από τους προϊσταμένους του δημοσιεύει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εργαζόμενο, δέχθηκε κλωτσιές στα πόδια, μπουνιές στο στήθος, ύβρεις, χυδαιολογίες, απειλές, κάψιμο στο σώμα με καυτό λάδι και πυρακτωμένα στην πλάκα της κουζίνας μεταλλικά αντικείμενα. (Διαβάστε την καταγγελία του εργαζόμενου ΕΔΩ)

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

Γιάννης Δελής: Στόχος να δοθεί «άσυλο» στην επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια (VIDEO)





Το νομοσχέδιο αποτελεί άλλη μία απόδειξη της συνέχειας του κράτους, δηλαδή τη συνέχιση -με άλλους πρωταγωνιστές- της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπής της Βουλής, όπου εισήχθη σήμερα το νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε αρχικά στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και αφορούν την «κυβερνησιμότητα» των δήμων και την αδυναμία του δημάρχου να ασκήσει διοίκηση. Όπως είπε, ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα «κυβερνησιμοτητας» καθώς ο δημοσιονομικός έλεγχος της Τοπικής Διοίκησης παραμένει ασφυκτικός και είναι ευθυγραμμισμένος με τους αντιλαϊκούς στόχους του κεντρικού κράτους.

Αντιδραστικές αλλαγές προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου


  Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα, το μεσημέρι ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης», του οποίου η συζήτηση στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές ήδη ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Πρόκειται για τη συνέχεια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ώστε να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο το αστικό κράτος στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και γι' αυτό είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ. 

6 Αυγούστου 1945 . Το μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας



6 Αυγούστου 1945 . Το μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας .

Απο Ρούλα Καραγιάννη
 

Ναγκασάκι.
 

Ένα αγόρι στέκεται προσοχή με σφιγμένο πρόσωπο. Στην πλάτη του κουβαλάει τον νεκρό αδερφό του και περιμένει να τον παραδώσει στην πυρά. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον αμερικανό στρατιώτη, Τζο Ο Ντόνελ, ο οποίος είχε σταλεί στην Ιαπωνία για να καταγράψει τις συνέπειες των αεροπορικών επιδρομών και των ρίψεων των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ο ‘Ο Ντόνελ ταξίδεψε επί μήνες στη δυτική Ιαπωνία και απαθανάτισε με την κάμερά του την καθημερινότητα των Ιαπώνων κατά τη διάρκεια του πολέμου....

Απέναντι στη διαχρονική υποβάθμιση, υπερασπιζόμαστε όσα με τους αγώνες της επέβαλε η εργατική τάξη


Συζήτηση του «Ριζοσπάστη» με τον Βασίλη Όψιμο, επιθεωρητή Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας

Τρεις ολόκληρες ώρες μετά την γνωστοποίηση του θανατηφόρου ατυχήματος και μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων έφτασαν οι Επιθεωρητές στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ...
Τρεις ολόκληρες ώρες μετά την γνωστοποίηση του θανατηφόρου ατυχήματος και μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων έφτασαν οι Επιθεωρητές στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ...
Η μεθόδευση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία με το «καλημέρα» προχώρησε σε υπαγωγή της Επιθεώρησης Εργασίας στη Γενική Γραμματεία Εργασίας, ήρθε να επιβεβαιώσει τη διαχρονική κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), την οποία παρά τους κάλπικους ισχυρισμούς της βάθυνε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παραγγελία του κεφαλαίου.Για τις αιτίες και το στόχο αυτής της πολιτικής απέναντι στο ΣΕΠΕ, για τις επιπτώσεις της σε αυτό και στον προσανατολισμό του, αλλά και για τη σημασία που έχει για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους η οργανωμένη πάλη ενάντια σε αυτές τις διαχρονικές μεθοδεύσεις, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Βασίλη Οψιμο, επιθεωρητή Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας.

***
 
-- Η ΝΔ με την υπαγωγή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπουργείου Εργασίας ισχυρίζεται ότι ενισχύει τον ελεγκτικό του ρόλο και δίνει υποσχέσεις για αναβάθμισή του. Τους ίδιους ισχυρισμούς πρόβαλε και κατά τη δική του διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαμαρτύρεται ότι η ΝΔ «καταστρέφει» το θετικό έργο του. Ποια είναι η αλήθεια;

Με “Σιδηρούν Παραπέτασμα” η Γενική Συνέλευση Εικαστικών της AIAP – Καταγγελία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος



Το ΕΕΤΕ δε θα παραστεί στη φετινή συνέλευση της AIAP στη Σλοβακία, μετά την πραξικοπηματική απόφαση του προεδρίου της οργάνωσης να δώσει αντικομμουνιστικό περιεχόμενο στην εκδήλωση. 

Την απόφασή του να μην παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Τεχνών / AIAP το Νοέμβρη στη Σλοβακία, ανακοινώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), καταγγέλλοντας ότι χωρίς ποτέ κανένα εκλεγμένο όργανο της Ένωσης να έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο, στη Συνέλευση και στο πρόγραμμά της δίνεται αντικομμουνιστικό περιεχόμενο, σε σύνδεση με την επέτειο της λεγόμενης «Βελούδινης Επανάστασης» στη Σλοβακία και με αναφορές στα «30 χρόνια από την Πτώση του Σιδηρούν Παραπετάσματος».