Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

 

     


      

 

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταδικάζει κάθε ενέργεια παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και κάθε προσπάθεια εκβιασμού δημόσιων προσώπων και του οποιοδήποτε πολίτη. Η προσωπική αξιοπρέπεια είναι αλληλένδετη με τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα και την υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση.

          Στα πλαίσια αυτά καταδικάζουμε παρόμοιες μεθοδεύσεις σε βάρος του δήμαρχου Ωραιοκάστρου, με την επισήμανση ότι δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση.

          Το σοβαρό αυτό ζήτημα βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών. Ελπίζουμε στην πλήρη διαλεύκανσή του.

          Εκείνο που σήμερα κυρίαρχα πρέπει να απασχολεί το δημοτικό μας συμβούλιο είναι η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, χωρίς αντιπερισπασμούς και τακτικές που σπέρνουν ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστράτευσης από τα κοινά.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Ωραιόκαστρο 2-11-2021


ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Είμαι δίπλα στο ΚΚΕ και με αυτό θα πορευτώ

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Για τους συναθλητές του στις μικρότερες κατηγορίες που υποφέρουν, για τη στάση που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές σχετικά με τα κοινωνικά θέματα, αλλά και για την στήριξή του στο ΚΚΕ, μίλησε ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος στον «Over FM». 

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «όλοι πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά, την πολιτική, γιατί αυτή καθορίζει τις ζωές μας, οπότε κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει άποψη και να τη λέει. Όσον αφορά τους αθλητές εννοείται πως θα έπρεπε να έχουν άποψη και να την εκφράζουν. Δεν μπορούμε να ζούμε στον μικρόκοσμό μας και να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Εκτός αυτού, και συναδελφικά να το δούμε, όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι προνομιούχοι, ειδικά στη Β' και τη Γ' Εθνική υπάρχει ένα χάος. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο πρώην παίκτης του Άρη που αυτοκτόνησε, στον οποίο χρωστούσαν χρήματα 5-6 ομάδες. Δεν είναι όλα ρόδινα πλασμένα στον Αθλητισμό. Στην Α' Εθνική μπορεί να είμαστε λίγο πιο προνομιούχοι και να έχουμε ένα εισόδημα μεγαλύτερο. Από εκεί και πέρα, οι συνάδελφοί μας στις μικρότερες κατηγορίες υποφέρουν. Έτσι πρέπει να βγούμε μπροστά για να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση».

«Όχι άλλος νεκρός, όχι άλλος σακατεμένος διανομέας για τα κέρδη των εργοδοτών» - Γενική Συνέλευση στις 4 Νοέμβρη

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ «WOLT»

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως προχωρά το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μαζί με τους διανομείς της «WOLT» με αφορμή το τραγικό δυστύχημα διανομέα στη Θεσσαλονίκη, εν ώρα εργασίας, «για να αποφασίσουμε συλλογικά τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε πια αυτή την άθλια κατάσταση που ζούμε καθημερινά».

Με σύνθημα «Όχι άλλος νεκρός, όχι άλλος σακατεμένος για τα κέρδη της "WOLT"», σημειώνουν στο κάλεσμά τους:

Ενώ η Θεσσαλονίκη ζει έναν ακόμα «μαύρο» Νοέμβρη, η διοίκηση Ζέρβα ασχολείται με τη διαστρέβλωση της Ιστορίας...

 

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Τη διοίκηση Ζέρβα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ενώ η πόλη ζει έναν ακόμα «μαύρο» Νοέμβρη, σπάζοντας τα ρεκόρ σε κρούσματα κορονοϊού, με τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ να έχουν μπουκώσει, αυτή ασχολείται με τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και  την εξασφάλιση του εκλογικού μέλλοντος, με κύριο πυλώνα την προσέγγιση της ακροδεξιάς, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης και ο επικεφαλής Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 

Αφορμή στάθηκε η απαράδεκτη ανάρτηση του αντιδημάρχου «Κοινωνικής Πολιτικής» Χ. Αηδονόπουλου, σχετικά με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα στις 30 Οκτώβρη του ' 44.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Αφήνει ανοχύρωτο τον λαό και απογειώνει την ατομική ευθύνη

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Νέες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον υπουργό Υγείας μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας και των κρουσμάτων, που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωση χθες, τα 5.500 κρούσματα ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει αφήσει αθωράκιστο το εθνικό σύστημα υγείας αλλά και χωρίς μέτρα τον λαό και τους εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς κ.α. 

Το μεσημέρι στη 1 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 6 το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Θ. Πλεύρη. Τα όποια μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι επικεντρώνονται κυρίως στην λογική της ενίσχυσης του αφηγήματος της «ατομικής ευθύνης», του διαχωρισμού των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και μη, και κυρίως της αξιοποίησης ενός απαραίτητου όπλου όπως είναι ο εμβολιασμός για να μην γίνουν άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία του λαού επειδή λογίζονται ως «κόστος». 

Οι ζωές των εργατών μετράνε

 


Ο Δημήτρης δεν γύρισε στο σπίτι του τη Δευτέρα το βράδυ. Είναι και αυτός ένας από τους εκατοντάδες εργάτες που έχασαν τη ζωή τους, με φρικτό τρόπο, την ώρα της δουλειάς.

Συγκεκριμένα 400 νεκροί μέσα σε 5 χρόνια είναι ο τραγικός απολογισμός. Μαζί με τους οικοδόμους, τους ντελιβεράδες, τους εργάτες που τρέχουν και τσακίζονται, ακόμα και χωρίς ρεπό για να προλάβουν διορίες και παραγγελίες. Τους χιλιάδες που κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να τα φέρουν βόλτα οικονομικά, νέοι και μεγαλύτεροι εργαζόμενοι χάνονται στα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα», τα οποία στην ουσία αποτελούν προδιαγεγραμμένα εγκλήματα.

Ο θάνατος, όμως, του Δημήτρη τη Δευτέρα και ο τετραήμερος απεργιακός αγώνας των λιμενεργατών και του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ έφεραν στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά το τι σημαίνει έλλειψη συνθηκών ασφάλειας στον χώρο δουλειάς και μάλιστα σε έναν χώρο που παρουσιάζεται από όλες τις κυβερνήσεις ως υπόδειγμα επένδυσης και ανάπτυξης των κερδών σε έναν κλάδο, της COSCO.

Σφίγγει ο κλοιός

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ενώ η πανδημία περνάει πάλι σε φάση ανεξέλεγκτης μετάδοσης, με το «κύμα» που έχει ήδη φουσκώσει σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία να εξαπλώνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές, ο λαός βρίσκεται ξανά θεατής στην ίδια τραγωδία. Ο κλοιός που σφίγγει, με την αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων, σε συνδυασμό με την εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για να σωθούν ζωές, κάνει επιτακτική την ανάγκη να ανέβει η στάθμη της διεκδίκησης από το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Μπροστά στην αναζωπύρωση του εφιάλτη που έζησε η χώρα και πέρσι τέτοια εποχή, η μόνιμη και τετριμμένη απάντηση της κυβέρνησης είναι «εμβολιαστείτε ή κόψτε το κεφάλι σας, εμείς τα είπαμε...».