Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Σαν τον κλέφτη


«Φύλλο και φτερό» έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ την επιχειρηματολογία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατείνονταν ότι το νομοσχέδιο «για την οργάνωση του χρόνου εργασίας» των νοσοκομειακών γιατρών «προστατεύει τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας», «περιορίζει την εργασιακή ζούγκλα» και άλλα τέτοια. Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυψαν ότι το άρθρο 6 του νομοσχεδίου καταργούσε διάταξη του ισχύοντος νόμου 3754/2009, ο οποίος προβλέπει ότι «Για τις ανάγκες κατάρτισης του προγράμματος εφημεριών και ομαλής λειτουργίας των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας δεν εφαρμόζονται ελαστικά ωράρια και ελαστικές σχέσεις εργασίας». Η αποφασιστική παρέμβαση του ΚΚΕ ανάγκασε την κυβέρνηση, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, δηλαδή λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, να αποσύρει το σχετικό άρθρο, που πήγε να το περάσει σαν τον κλέφτη. Βέβαια, ο αντιδραστικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου παραμένει και επιβάλλει συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων από την πλευρά των γιατρών, συνολικά των εργαζομένων.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Αυτοί που συνυπέγραψαν το πετσόκομμα των μισθών... μιλάνε για αυξήσεις!


Αυτοί που συνυπέγραψαν το πετσόκομμα των μισθών... μιλάνε για αυξήσεις!



Καταγγελία για τα κροκοδείλια δάκρυα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Τα κροκοδείλια δάκρυα που εμφανίζεται να χύνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) για την κατάσταση των μισθών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, υπενθυμίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της για όσα βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

Ατιμίες με… μεσάζοντα ή με… πληρεξούσιο;!!!



Ατιμίες με… μεσάζοντα ή με… πληρεξούσιο;!!! – του Νίκου Μπογιόπουλου

 

 
 
  Από τις αρχές του 2017 στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί 1.700 παιδιά.

 Εκεί στην Υεμένη ένα παιδί μικρότερο των 10 ετών πεθαίνει κάθε 10 λεπτά.

 Πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη πάσχουν από υποσιτισμό. 
  
Εκεί στην Υεμένη περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 80% του πληθυσμού της χώρας χρειάζεται βοήθεια σε τρόφιμα και για τα δύο εκατομμύρια εξ αυτών η βοήθεια σε τρόφιμα για να επιβιώσουν χαρακτηρίζεται επείγουσα.

Κυριακή 12/11 Εκδήλωση της ΚΝΕ Ωραιοκάστρου με θέμα:




"Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα διδάγματα στο σήμερα "




ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Καταδίκασαν τα θύματα της επίθεσης των χρυσαυγιτών, επειδή αμύνθηκαν!
Με μια απαράδεκτη απόφαση, το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε μαζί με τους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν και τα τρία θύματά τους!
  • Πικετοφορία οργανώνει η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ., στην πλατεία του Λαγκαδά
Αμεση - μαζική απάντηση στην τραμπούκικη επίθεση των χρυσαυγιτών είχαν δώσει οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής
Αμεση - μαζική απάντηση στην τραμπούκικη επίθεση των χρυσαυγιτών είχαν δώσει οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής
Την απαράδεκτη λογική της εξίσωσης της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τα θύματά της υιοθέτησαν δικαστής και εισαγγελέας, στη διάρκεια της δίκης που πραγματοποιήθηκε χτες στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, στις 7 Νοέμβρη του 2012, σε βάρος μελών της ΚΝΕ που μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας και σε εργάτες που έτρεξαν να τους βοηθήσουν.