Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΙΕΣ «Η ΑΓ. ΣΟΦΙΑ»


Ζητά να ανοίξει άμεσα το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο




Συγκέντρωση υπογραφών για να ανοίξει άμεσα και πλήρως στελεχωμένο το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών ΕΚΑΣΚΑΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», ξεκίνησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες «Η Αγ. Σοφία».

Ο Σύλλογός σημειώνει:

«Το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών (ΕΚΑΣΚΑΠ) είναι κλειστό ή υπολειτουργεί από τον Σεπτέμβρη του 2011. Είναι το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα.

Το Σεπτέμβρη του 2019 έκλεισε αιφνιδιαστικά με το πρόσχημα της ανακαίνισης της κλινικής. Καμία άλλη κλινική του Παίδων "Αγία Σοφία", ή του "Αγλαΐα Κυριακού" όμως δεν έκλεισε όσο ανακαινιζόταν

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ






           
 Η κυβέρνηση της ΝΔ πετάει στους δρόμους χιλιάδες πρόσφυγες, ακόμα και μικρά παιδιά, διώχνοντάς τους από τις δομές φιλοξενίας. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν λάβει θετική απόφαση ασύλου.

          Συγκεκριμένα, φεύγουν σταδιακά οι 11.237 πρόσφυγες από τα διαμερίσματα του προγράμματος «Εστία», τα Κέντρα Υποδοχής, τις δομές της ηπειρωτικής χώρας και τις θέσεις σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia». Θα ακολουθήσουν άλλες 9.000!

          Με δεδομένα ότι διακόπτεται η χρηματική βοήθεια και δεν εφαρμόζονται προγράμματα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, για κοινωνική ένταξη και εγγραφή στα προγράμματα Πρόνοιας, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ «ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ»


Η περιγραφή του Αμερικανού πρέσβη για τη σύγκρουση ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας εντός και εκτός της χώρας




Τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας εντός της Ελλάδας και στη γειτονιά της, περιγράφει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή». Οι αναφορές του είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε πεδίο σκληρών ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για το λαό.

Σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στην Ελλάδα, ο Τζ. Πάιατ δηλώνει πως δραστηριοποιείται στη χώρα η Διεθνής Επιχείρηση Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC), που έφτιαξε η Ουάσιγκτον για την ανάσχεση της οικονομικής επιρροής της Κίνας ανά τον κόσμο. Δηλώνει πως «η DFC δημιουργήθηκε από το Κογκρέσο για να δώσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα εργαλείο απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές μας και ιδίως για να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση στη διπλωματία του βιβλίου επιταγών, με την οποία η Κίνα και άλλοι έχουν εμπλακεί με μηχανισμούς όπως το πρότζεκτ "Belt and Road"».

Τα δισ. που δεν θα δεις


  Πηγή: Eurokinissi

Μόνο σε τίτλους εφημερίδων και σε ρεπορτάζ καναλιών θα δει ο λαός τα δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Στην τσέπη του δεν θα φτάσουν ποτέ. Θα πάνε όλα, ζυγισμένα, στοιχισμένα στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και όλα τα προηγούμενα ευρω-πακέτα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη ήταν σαφές. «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου», διαβεβαίωσε στο υπουργικό συμβούλιο, όχι τους υπουργούς, μα τους αδηφάγους προύχοντες.