Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πανηγύρια ηλιθίων για το 35% της ακροδεξιάς στη Γαλλία!




Μεγαλειώδης νίκη του Μακρόν, χτύπημα στο φάντασμα της ακροδεξιάς, νίκη της δημοκρατίας, ήττα του φασισμού και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες ακούγονται και γράφονται από χθες για την νίκη του Μακρόν επί της Λεπέν. Πανηγυρίζουν διάφοροι απολογητές τους συστήματος της εκμετάλλευσης του 99% του πληθυσμού της γης από το 1% του πληθυσμού της γης, γιατί ο Παπαδήμος της Γαλλίας ή ο Στουρνάρας της Γαλλίας (διαλέξτε και πάρτε γιατί ταιριάζουν και οι δύο) γιατί ο Μακρόν κέρδισε τις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές με 65%! Ένας στυγνός εκπρόσωπος της άρχουσας τάξης, ένας τραπεζίτης κέρδισε τις Γαλλικές εκλογές με 65% και το σύστημα με τα «παπαγαλάκια» του πανηγυρίζουν γιατί ο Μακρόν «συνέτριψε» την Λεπέν!

Τα είπε όλα!




Τα είπε όλα!

 

 
«Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει το γνωστό: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί μιλώντας για μέτρα μεν, αλλά ανώδυνα δε. Αργότερα όλοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, σοκαρισμένοι : “Μα πόσο σκληρή είναι τελικά αυτή η τρόικα”. Τέλος, διακόπτουν για λίγο τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτούν. Και τότε αρχίζει το γνωστό σήριαλ της κινδυνολογίας: Τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς, τι θα γίνουμε χωρίς τα λεφτά τους, θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις, θα καταστραφούμε. 

Η χαμένη τιμή των μικροαστών


1. Το τραγούδι του μικροαστού: «Το κράτος βουλιάζει, παιδιά / στα δύσκολα και στα βαθιά / τι λέτε για όλα αυτά; / Και τι με νοιάζει εμένα; / κόκαλα ατάκτως ριγμένα / κάποιο θ' ανήκει και σ' εμένα».

2. Χωρίς να έχει συμβεί κάποιο συγκλονιστικό γεγονός στη ζωή τους, οι μικροαστοί έχουν υποστεί με τη θέλησή τους μια ολοκληρωτική μετάλλαξη προκειμένου να προσαρμόζονται σε κάθε πραγματικότητα. Εχουν αποφασίσει να παρακολουθούν το καθετί στον δημόσιο βίο, χωρίς να συμμετέχουν, αλλά να καρπώνονται και ό,τι προκύπτει από τις διεκδικήσεις από το κράτος, ειρηνικές ή συγκρουσιακές. Αυτοί οι βετεράνοι της αρπαχτής ούτε ένταση ούτε κόπωση γνωρίζουν και απολαμβάνουν τα εγκώμια όλων των αστικών κομμάτων - και της Χρυσής Αυγής - που αποκαλούν τους μικροαστούς φιλήσυχους πολίτες, αληθινούς πατριώτες και όλοι τους διεκδικούν.