Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ελληνοφρένεια: Πιστεύει κανείς από το δεξιό σκυλολόι ότι μπορεί να αγγίξει το Κόμμα του Μπελογιάννη και του Βελουχιώτη;



Νομίζει κάποιος ότι οι Γερμανοτσολιάδες, τα ακροδεξιά ψεκασμένα σούργελα, τα ορφανά του Παττακού, οι άριστοι γραβατωμένοι Μαυρογιαλούροι, οι θρησκόληπτοι τραμπούκοι, ξιπασμένοι δημοσιογράφοι – παρκετέζες των αφεντικών τους, κάθε λογής απόβρασμα με κοστούμι μπορούν να αγγίξουν το κόμμα του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, του Βελουχιώτη και του Σουκατζίδη; Το πιστεύει κάποιος από όλους αυτούς;

Η σημερινή Ελληνοφρένεια είναι ίσως η καλύτερη σύνοψη όσων συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Όχι μόνο της εγκληματικής δράσης των νεοναζί, αλλά και των κυβερνητικών μπουμπουκιών που τους παρείχαν απλόχερη κάλυψη.

Το καλύτερο σημείο ήταν όμως η κορύφωση του Θύμιου Καλαμούκη, που τους έδωσε την καλύτερη απάντηση, με μουσική υπόκρουση τους μελοποιημένους στίχους του Βάρναλη: δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης!

Το άλλο βιτριόλι, το ναζί

 




Μωρέ καλά το ψυλλιάστηκα κι εγώ, κι ευτυχώς πολλοί άλλοι, πως μετά την τρομακτική επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εκείνο το χάσταγκ «#ΚΚΕ εκτός νόμου», που κυκλοφόρησε σχεδόν αμέσως μετά, ήταν εναρκτήριος συριγμός προς τα φίδια τα ναζιστικά να βγουν και να έρπουν ανάμεσα στα παιδιά. Κι ενώ μια φρικτή βιτριολίστρια μονοπωλεί δυο εικοσιτετράωρα τις οθόνες και τα πρωτοσέλιδα στη δίκη της που άρχισε, το άλλο βιτριόλι το χρυσαυγίτικο άρχισε να πιτσιλάει την κοινωνία ολάκερη ξανά. Η τρομακτική, ξαναλέω, επιτυχία της ΚΝΕ τρόμαξε τελικά αυτά τα δηλητηριασμένα μαύρα νιάτα, που σαν τα σκυλιά τα ξαμόλησαν απ' τα κελιά τους, τα φασιστοειδή, για να φτιάξουν κλίμα λίγες μέρες πριν από την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη τους.

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και η θεωρία των «άκρων»


Δρέσδη 1933. Οι ναζιστές βάζουν στην κρεμάλα κομμουνιστικά σύμβολα

Το θέμα «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» έχει γίνει προσφιλές θέμα αρθρογραφίας στον αστικό Τύπο. Συνδέεται με την προπαγάνδα των άκρων που τάχα βάζουν σε κίνδυνο τη «δημοκρατία» και έτσι συνδέουν «τα άκρα» με «το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης». Λένε περίπου το εξής: «Τα κόμματα των άκρων εκτινάζονται σε επίπεδα πρωτόγνωρα. Αυτό μοιάζει πολύ με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».

Υπάρχει και η άλλη εκδοχή της ίδιας προπαγάνδας. Η ταύτιση της δράσης διαφόρων ομάδων προβοκατόρων, παρακρατικών, εθνικιστών, ακροδεξιών, με τη δράση του εργατικού κινήματος. Για παράδειγμα, περίσσεψε η προβολή για τα επεισόδια στην παρέλαση της Ρόδου, από ομάδες εθνικιστών, ακροδεξιών. Σε αστικό τηλεοπτικό κανάλι με αφορμή αυτό άνοιξε συζήτηση δημοσιογράφου και αστού πολιτικού για τα λίγα άτομα που κλείνουν λιμάνια, βάζουν πανό στην Ακρόπολη, δημιουργούν εικόνες βίας, ταυτίζοντας τη δράση των ακροδεξιών στοιχείων στην παρέλαση της Ρόδου με τη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, αλλά και του ΚΚΕ συνεχίζοντας την επικίνδυνη προπαγάνδα των κινδύνων από «τα άκρα». Ταυτίζοντας, δηλαδή, την οργανωμένη ταξική εργατική δράση κόντρα στον καθολικό πόλεμο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, των κομμάτων του στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, στο αναφαίρετο δικαίωμα ως παραγωγών του πλούτου που τους τον κλέβουν οι καπιταλιστές, να ζουν οι οικογένειές τους καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους, με τη δράση ομάδων και μηχανισμών που στοχεύουν στην υπονόμευση, στο τσάκισμα του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού κινήματος, της αντιμονοπωλιακής αντικαπιταλιστικής πάλης.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να την προστατέψει από τους εργαζόμενους και τους συλλογικούς αγώνες

 

 

Να επαναφέρει το καταργημένο άρθρο 197 του ν. 4619/2019, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και 2 έτη για όποιον «παρεμποδίζει συνεδρίαση σωματείου….» ζητά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με έγγραφη παρέμβασή της, από τον υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ξαναχτύπησε» σημειώνει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας ότι «μετά το "Συνέδριο" που έκανε στο Καβούρι υπό την προστασία του κράτους και των δυνάμεων καταστολής, με τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, προστρέχει για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση, ζητώντας να την προστατέψει από τους εργαζόμενους και τους συλλογικούς τους αγώνες!».

ΠΑΜΕ Δε θα αφήσουμε τους ναζί να ξαναβγούν στο φως για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα

 

 

«Οι χθεσινές δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε κομμουνιστές, σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργάτες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αποδεικνύουν το ρόλο των ναζιστικών συμμοριών και του φασισμού ως βαστάζο του συστήματος για το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος» τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει:

«Οι θεωρίες των δύο άκρων που αναπαράγονται από κυβερνητικά χείλη είναι το έδαφος που αναπτύσσεται η εγκληματική δράση των ναζιστικών συμμοριών, το λίπασμα για να εξαπολύουν θρασύδειλες επιθέσεις οπλισμένοι με μαχαίρια, αλυσίδες και τέιζερ. Tο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι που γέννημά του είναι αυτές οι εγκληματικές ναζιστικές συμμορίες.