Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Σίγουρη επιλογή μόνο το ΚΚΕ!



Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας, πάνω στο έδαφος του κοινού «κυβερνητικού» προγράμματος που αποκάλυψε η μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν, με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και τους ματωμένους δημοσιονομικούς στόχους, στους οποίους δεσμεύονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι.

Στα ψευτοδιλήμματα της ΝΔ, ότι χωρίς αυτοδυναμία τον Ιούλη η χώρα κινδυνεύει να μπλεχτεί σε περιπέτειες και να οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική τον Δεκαπενταύγουστο, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει τώρα ότι θα προσφέρει «στήριξη ανοχής» σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας της ΝΔ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι στις 8 Ιούλη θα υπάρχει οπωσδήποτε κυβέρνηση. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλειαν επίσης το προηγούμενο διάστημα τη στήριξη και σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν προέκυπτε τέτοιο ενδεχόμενο από τις εκλογές.

Εν μέσω καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν κι εκλογών, να σας σερβίρουμε λίγο από εκμετάλλευση



Δε θα έρθει ο Κούλης και θα τα κάνει χειρότερα. Είμαστε ήδη στα χειρότερα κι αν δε δυναμώσουν σε όλους τους κλάδους τα σωματεία και τα συνδικάτα από τις ταξικές δυνάμεις, θα δεθεί ακόμα περισσότερο η αλυσίδα και θα λαδωθεί την επομένη των εκλογών από τους ίδιους τους εργάτες.




Έχουν ακουστεί τόσα για την δήλωση του Μητσοτάκη, πως οι εργαζόμενοι μετά από συνεννόηση με τον εργοδότη-αφεντικό σε μια επιχείρηση θα μπορούν να δουλεύουν 7 ημέρες εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν. Πρώτες αντιδράσεις από όψιμους υποστηρικτές του δίκιου του εργάτη φωνασκούν και ωρύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: αν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να εκλεγεί μια δεξιά κυβέρνηση η οποία θα φέρει το μεσαίωνα στα εργασιακά και να γίνουμε σκλάβοι.

Στην αρχή αν το δει κάποιος θα πει όντως δε μπορεί να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου όμως αρχίζεις και γελάς μέχρι που ξεκαρδίζεσαι. Θυμάσαι πως δουλεύεις στον επισιτισμό και το 7ημερο, 12ωρο και το σπαστό ωράριο είναι κανονικότητα. Την δε καλοκαιρινή σεζόν 6μηνο χωρίς ρεπό είναι δεδομένο.

Κριτήριο ψήφου οι επικίνδυνες εξελίξεις




Βήμα - βήμα προωθείται ο αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως δείχνει και η υπερψήφιση την Τρίτη, στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο» (EastMed Act), των γερουσιαστών Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, το οποίο νομοσχέδιο στη συνέχεια θα έρθει στην Ολομέλεια, ενώ αντίστοιχη διαδικασία υπάρχει και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων προβλέπει την ενίσχυση του ρόλου των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, με αναβάθμιση και άμεση αμερικανική εμπλοκή στην τριμερή συμμαχία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Χαρακτηρίζει τις χώρες αυτές «βασικούς εταίρους», προβλέπει να αρθεί η απαγόρευση πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και εγκρίνει την ίδρυση ενός αμερικανικού «ενεργειακού κέντρου» στην περιοχή, όπου εντάσσεται και το σχέδιο του αγωγού «ΕastMed» για τη μεταφορά υδρογονανθράκων από το Ισραήλ και την Κύπρο, μέσω Κρήτης, προς την Ιταλία.

Σύμφυση


Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση» για την καταδίκη περιστατικού εργοδοτικής αυθαιρεσίας, κατά το οποίο ο εργοδότης έκανε μήνυση σε εργαζόμενη, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη περίπτωση «φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα συλλογικοποίησης των εργαζομένων και συλλογικής αντιμετώπισης κάθε περιστατικού στο χώρο εργασίας». Οποιος βιαστεί να συμπεράνει ότι για το εν λόγω «σωματείο» αυτό σημαίνει οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών και διεκδίκηση, έπεσε έξω. Η «συλλογική αντιμετώπιση» στα κιτάπια των εργατοπατέρων μεταφράζεται σε μία ακόμα «μπίζνα». Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ενημερώνει τους εργαζόμενους πως «έχει προνοήσει» για παρόμοια περιστατικά και «παρέχει στα μέλη του ειδικό πρόγραμμα ασφάλισης Νομικής Προστασίας» σε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία. Και φυσικά, με ένα «κλικ» στη σχετική φράση ο εργαζόμενος μπορεί να μεταβεί στην ιστοσελίδα της «Ενωσης», να ενημερωθεί για τα σχετικά ασφάλιστρα και να συμπληρώσει την αίτηση για να συμμετάσχει στο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο «σωματείο» είναι δημιούργημα του Δ. Καραγεωργόπουλου, ενός από τους στυλοβάτες της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ. Και όπως όλα δείχνουν, ο συνδυασμός του «συνδικαλιστή» και του εργοδότη στο πρόσωπό του ανοίγει το δρόμο για τη σύμφυση «συνδικαλιστικής» - επιχειρηματικής δράσης και για σωματεία του κλάδου...