Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ» Η προστασία του παιδιού δεν είναι κόστος! Μέτρα τώρα για τη στήριξη των νέων γονιών

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ
 
Η κυβέρνηση με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νεας Αριστεράς πουλάει «προοδευτικότητα»...

Στις αρχές Φλεβάρη φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση το νομοσχέδιο. Αναβλήθηκε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί

 

Συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες η συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, με την κυβέρνηση να προτίθεται - σύμφωνα με διαρροές που έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο - να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στις αρχές Φλεβάρη. Η παρουσίασή του είχε προγραμματιστεί για το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αναβλήθηκε λόγω ασθένειας του πρωθυπουργού (διαγνώστηκε με γρίπη Α' Η1Ν1).

Από υπουργούς και στελέχη της ωστόσο, συνεχίστηκαν οι αισχρές επιθέσεις στο ΚΚΕ, το οποίο συκοφαντούν για αναχρονισμό. Από κοντά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της «Νέας Αριστεράς», που επιτίθενται με τα ίδια «επιχειρήματα» στο ΚΚΕ και βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση να εμφανίζεται ως ...προοδευτική και ως υπερασπιστής κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ στην πραγματικότητα τα διαλύει με τα αντιλαϊκά μέτρα της σε όλους τους τομείς.

Πληρωμένες απαντήσεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη σοσιαλδημοκρατία έδωσαν στελέχη του ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις τους σε διάφορα ΜΜΕ. Ανέδειξαν ταυτόχρονα τις θέσεις του Κόμματος απέναντι στην κατάργηση του δικαιώματος του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα, αλλά και απέναντι στη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγής, όπως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αντισυστημικοί

 

Πηγή: Associated Press

 

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι αποκαλύψεις για την πρόσφατη μυστική συνάντηση της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD), κατά την οποία έκανε προγραφές για μαζικές απελάσεις μεταναστών, αλλά και ντόπιων που δεν συμβαδίζουν με τις ρατσιστικές και άλλες «αξίες» της.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη της «Ενωσης Αξιών», μιας πρόσφατης πολιτικής διάσπασης από το μέχρι πρότινος κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU). Σ' αυτό το πολιτικό σχήμα συμμετέχουν μάλιστα και εν ενεργεία βουλευτές των δύο κομμάτων, ενώ στην ηγεσία του είναι ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής της «Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος», Χ. Γ. Μάασεν, ο οποίος - μ' αυτήν την ιδιότητα - ήταν υπεύθυνος και για την «προστασία»... από την ακροδεξιά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (VIDEO)

 

 
 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και μέτρα για την αξιοπρεπή λειτουργία του νοσοκομείου με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, απαίτησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που συμπαραστέκονται στον αγώνα των υγειονομικών και απαιτούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.