Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Η ...ενόχληση του κ. Πατούλη (VIDEO)





«Γυρίστε την πλάτη στις μειοψηφίες... Και του χρόνου να κυριαρχήσει η κανονικότητα επιτέλους...»: Οι ...ευχές του περιφερειάρχη Αττικής (δείτε πάνω βίντεο) κατά τη φωταγώγηση του δέντρου στο Πεδίον του Άρεως, πιο πολύ μοιάζουν με «κατάρες» για το λαό της Αττικής.

Τι ενόχλησε τον περιφερειάρχη και διάνθισε τις «ευχές» του με την πολυφορεμένη προπαγάνδα της ΝΔ για τις «μειοψηφίες» και την «κανονικότητα»; Προφανώς η αγωνιστική παρέμβαση σωματείων και φορέων κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης φιέστας και τα δίκαια αιτήματά τους, για να κλείσει επιτέλους η χωματερή της Φυλής, να μην ανοίξουν νέοι σκουπιδότοποι στη Δυτική Αττική.

Αντιδραστικές κραυγές


Οπως η βδελυρή κολοβή οχιά, έτσι συνεχίζει τις επιθέσεις σε βάρος του ΚΚΕ ο γνωστός αντικομμουνιστής Θ. Τζήμερος. Αυτή τη φορά τόλμησε να πιάσει στο στόμα του το «Σπίτι του Αγωνιστή», μιλώντας για «κομματικό ιδιωτικό γηροκομείο» που φιλοξενεί «ιδρυματοποιημένους κομματικούς υπαλλήλους». Φτάνει πια ο αντικομμουνιστικός οχετός. Το «Σπίτι του Αγωνιστή» είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα αναγνωρισμένο από τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας - Πρόνοιας. Λειτουργεί έξω από κάθε κερδοσκοπική επιδίωξη. Φιλοξενεί, κυριολεκτικά αγκαλιάζει ηλικιωμένους αγωνιστές που πάλεψαν σε όλη τους τη ζωή μέσα από τις γραμμές του λαϊκού κινήματος. Το «Σπίτι του Αγωνιστή» δεν είναι μια «αποθήκη ψυχών», αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που πέρα από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, εξασφαλίζει στους φιλοξενούμενούς του την ηθική και πνευματική βοήθεια, τη διατήρηση της κοινωνικότητας της ζωής τους, με πλούσια δραστηριότητα μέσα και έξω από το ίδρυμα. Γι' αυτό ενισχύεται και εθελοντικά από πολλούς ανθρώπους, φορείς, και την Περιφέρεια Αττικής, που αναγνωρίζουν την προσφορά του. Η ενίσχυση του «Σπιτιού του Αγωνιστή» από το λαό θα συνεχιστεί παρά τους κρωγμούς των αντιδραστικών. Η ηθική ανωτερότητα δεν πρόκειται να μολυνθεί από τέτοιες επιθέσεις.

Χρονικό μιας προαναγγελθείσας απαράδεκτης εισαγγελικής πρότασης


Τα δολοφονικά χτυπήματα της Χρυσής Αυγής απορρέουν από τη ναζιστική ιδεολογία της
Τα δολοφονικά χτυπήματα της Χρυσής Αυγής απορρέουν από τη ναζιστική ιδεολογία της
Προκλητική πρόταση - ασπίδα προστασίας ήταν επί της ουσίας η προχτεσινή πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Της οργάνωσης όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.
 
Αμέτρητα και ατράνταχτα τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια. Αρθρα και δηλώσεις του αρχηγού Μιχαλολιάκου και των στελεχών της που εξυμνούν τον ισόθεο Χίτλερ, το ναζιστικό καθεστώς και τις θηριωδίες του, την αρία φυλή, φωτογραφικά ντοκουμέντα με ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, σημαίες της Βέρμαχτ, των SS, ναζιστικά τατουάζ στα μπράτσα των στελεχών της, φωτογραφικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες με επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές, βίντεο με τα τάγματα εφόδου εν δράσει, με στειλιάρια, με όπλα, συνομιλίες και μηνύματα με εντολές, όπου ακολουθούσαν εγκληματικές πράξεις. Αμέτρητα και ατράνταχτα τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν για την ευθύνη της ηγεσίας στις οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που δρούσαν κατόπιν εντολών, οδηγιών, ενημέρωσης και έγκρισης της ηγεσίας της (πυρηνάρχης - περιφερειάρχης βουλευτής - αρχηγός) κ.ά.

Ολα αυτά ήταν ανύπαρκτα στην πρόταση της εισαγγελέα. Υστερα από 8 ώρες αγόρευσης, κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι - οι 18 ναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και 47 μέλη της - θα πρέπει να αθωωθούν.

Αντεργατική «συνέχεια» με αλλαγή προσώπου στην προεδρία



Σε αλλαγή προσώπου στη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού στην ηγεσία του ΕΚΘ, επιλέγοντας τον Χ. Κυπριανίδη, ο οποίος έχει τα εχέγγυα να συνεχίσει με συνέπεια το... «έργο» του προκατόχου του, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, χρόνια τώρα δίνει διαπιστευτήρια, υπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Ο επί 9 χρόνια πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης παραιτήθηκε, επικαλούμενος την επικείμενη συνταξιοδότησή του. Η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης του ΕΚΘ, το βράδυ της Τρίτης, είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, αφού ο νέος πρόεδρος είχε προαναγγελθεί και δημοσίως βδομάδες πριν, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το πόσο σέβονται οι εργατοπατέρες τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων...

«Με εξαίρεση το ΚΚΕ»...


  Πηγή: Eurokinissi

Ο διάλογος από την προχτεσινή συνεδρίαση της Βουλής είναι χαρακτηριστικός. 
Στο βήμα ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνει, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το γεγονός ότι κάνατε μια θεαματική στροφή ως προς την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με αυτά τα οποία πιστεύατε. Αφήσατε στην άκρη τις ωραίες δηλώσεις περί του ΝΑΤΟ, περί των ιμπεριαλιστών Αμερικάνων και πολύ καλά κάνατε...».

Στη συνέχεια, απαντώντας στην παρέμβαση από τα έδρανα του Δ. Κουτσούμπα ότι αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει αλλάξει χρόνια, ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Εγώ λέω ότι άλλαξαν και καλά έκαναν στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι, με την εξαίρεση του Κομμουνιστικού Κόμματος, διαμορφώνεται σε αυτήν την αίθουσα, για πρώτη φορά, τουλάχιστον από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, μια πλατιά διακομματική συμμαχία, η οποία θεωρεί τη σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχέση με μεγάλο βάθος, σχέση στρατηγικής σημασίας».