Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Σταθερότητα

 



Αν και δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για  αντιληφθεί κανείς τους κινδύνους που επιφυλάσσει στο λαό ο ρόλος της Ελλάδας ως «στρατηγικού εταίρου» των ΗΠΑ για την αναχαίτιση της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αμερικανός πρέσβης, ανώτατα στελέχη της αμερικανικής πολεμικής μηχανής φρόντισαν τις προηγούμενες μέρες να δώσουν πιο καθαρά το στίγμα: «Σε αντίθεση με τους πολέμους των τελευταίων δύο δεκαετιών εναντίον τρομοκρατών και βίαιων εξτρεμιστικών ομάδων, ο επόμενος - πιθανά ενάντια στην Κίνα ή τη Ρωσία - απειλεί την επιβίωση του έθνους», δήλωσε ο επικεφαλής της Διοίκησης Παγκόσμιας Κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως οι δύο αυτοί αντίπαλοι εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους με ταχύτερους ρυθμούς από τις ΗΠΑ. Περιγράφοντας στη συνέχεια τους τρόπους με τους οποίους επιχειρείται η αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟικής ετοιμότητας για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα, αναφέρθηκε στην αεροπορική άσκηση «Allied Sky», στο πλαίσιο της οποίας έξι στρατηγικά βομβαρδιστικά «B-52» πέταξαν σε μία μέρα πάνω από 30 κράτη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος του κινδύνου με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός, εξαιτίας της εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Για την Ιστορία, να καταγραφεί και η δήλωση ανώτατου στρατιωτικού των ΗΠΑ, που προβλέπει ότι «ο μελλοντικός πόλεμος δεν θα παραμείνει μακριά από τις ακτές μας» και ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να είναι προετοιμασμένες να πολεμήσουν με απώλειες πιο κοντά σε αυτές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου»...

Αφήνουν τον ακριτικό Πεντάλοφο Έβρου χωρίς ΑΤΜ

 


 

Τα πλησιέστερα καταστήματα της τράπεζας, των Δικαίων και Ν. Ορεστιάδας, απέχουν 30 και 50 χιλιόμετρα αντίστοιχα από το χωριό!

Οι κάτοικοι του Πενταλόφου Έβρου και της ευρύτερης περιοχής κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ΑΤΜ που να εξυπηρετεί τις καθημερινές τους συναλλαγές και προβαίνουν σε μαζική διαμαρτυρία για την εγκατάλειψή τους, διεκδικώντας την παραμονή και εξακολούθηση της λειτουργίας του.

 

 

Διαμαρτυρία

Θέμα: Παύση Λειτουργίας Αυτόματης Ταμειολογιστικής Μηχανής (ΑΤΜ) ΚΩΔQ S1F97490 στον Πεντάλοφο του Δήμου Ν. Ορεστιάδας

Σας πληροφορούμε ότι ο Α.Σ. Πενταλόφου λειτουργούσε ως Τράπεζα και συγκέντρωνε καταθέσεις ταμιευτηρίου και προθεσμίας για λογαριασμό της ΑΤΕ BANK από το 1984 μέχρι και το 2012 με μεγάλο ύψος καταθέσεων, καθώς και με μεγάλο εύρος τραπεζικών εργασιών. Μετά τη διακοπή της συνεργασίας, υπήρξε συμφωνία για την τοποθέτηση ΑΤΜ, όπως και έγινε από ΑΤΕ BANK. Μετά και την απορρόφηση της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς (27-7-2012) η συμφωνία αυτή διατηρήθηκε.

Μετά τη βροχή


Του Γρηγόρη Τραγγανίδα

Από το facebook του Γρηγόρη Τραγγανίδα:

Τους ανθρώπους που κηδεύουμε μετά από κάθε βροχή τους θρηνούμε βουβά. Και δεν μιλάμε γι’ αυτούς περισσότερο από όσο κρατά ένα δελτίο ειδήσεων.

Μετά βγαίνει ο ήλιος.

Γιατί ξέρουμε πως δεν θα έπρεπε να έχουν πεθάνει Νιώθουμε απόλυτα το παράλογο. Και είναι τόσο αβάσταχτο, που βρίσκουμε καταφύγιο στη σιωπή. Σαν ένα συλλογικό, ενοχικό μυστικό που δεν πρέπει να φανερωθεί, διότι τότε δεν θα μας αρέσει αυτό που θα βλέπουμε στον καθρέφτη.

Σαν φόρος αίματος στον Μινώταυρο του καναπέ και της φονικής κουλτούρας της διαμεσολάβησης.

Κορωνοϊός: Ο κυβερνητικός σκοταδισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία


Σε μια περίοδο ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ένας υπουργός της κυβέρνησης φωτογραφίζεται με υπερηφάνεια, τη στιγμή που λαμβάνει από τον παπά (χωρίς μάσκα ο παπάς, γιατί έτσι γουστάρει…) τη θεία κοινωνία

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και ΑσύλουΓιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος, σύμφωνα με το romfea.gr, πήγε εκκλησία της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού και κοινώνησε.

Ποιος κορωνοϊός; Ποια μέτρα προστασίας; Για αυτά θα χαλάσουν τη σχέση τους με την ηγεσία της εκκλησίας; Ψιλά γράμματα!  

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του romfea.gr η πράξη του αναπληρωτή υπουργού θεωρείται και κυβερνητική απάντηση«Υπουργός της Κυβέρνησης ”απαντά” στον Καθηγητή Δερμιτζάκη για την Θεία Κοινωνία», τιτλοφορείται το κείμενο στο οποίο καταγράφονται τα εξής: 

«Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Γενετικής κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν κατά της εξάπλωσης του COVID-19 ήταν να σταματήσει η Θεία Μετάληψη. Μια μέρα μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος απάντησε στον Καθηγητή Δερμιτζάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός της Κυβέρνησης κοινώνησε κανονικά των αχράντων μυστηρίων»

«Η φωτογραφία είναι απάντηση σε τέτοιου είδους δηλώσεις» (!) , υποστηρίζει η εκκλησιαστική ιστοσελίδα, χωρίς υπολογίζεται καθόλου η υγεία των ανθρώπων στην εποχή του κορωνοϊού. 

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού, με στόχους και αιτήματα που φωτίζουν τον δρόμο για να νικήσει η ζωή (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

 

Με την είσοδο της ΚΝΕ στο γήπεδο, με τις σημαίες να ανεμίζουν, από τα μεγάφωνα ακούγεται ο Ύμνος της ΚΝΕ και σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης συγκέντρωσης, την αντίστροφη μέτρηση για την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Τα δικά μας τραγούδια, τα «κόκκινα» δίνουν τον τόνο, δίνουν τον ρυθμό στις σημαίες να ανεμίζουν. «Το δέντρο», «Αυτά τα κόκκινα σημάδια», «Η ζωή τραβάει την ανηφόρα», ο «Οδηγητής» και τόσα άλλα, μαζί με τη φωνή του Γιάννη Ρίτσου να απαγγέλλει από το «Καπνισμένο τσουκάλι» δονούν την ατμόσφαιρα στη μεγάλη συγκέντρωση καθώς στο βήμα ανέβηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε στο βίντεο πάνω την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα και όλη την εκδήλωση την μέρα κορύφωσης του Φεστιβάλ από το livestream)

«Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», φωνάζει ο κόσμος στην έναρξη της μεγάλης συγκέντρωσης και κάτω από τις μάσκες τα συνθήματα ακούγονται και πάλι δυνατά: «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», «Για ανθρώπινη ζωή, μόρφωση, δουλειά, με το ΚΚΕ η νέα η γενιά».