Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η πολιτική τους




Για πολλοστή φορά επιστρατεύεται η σκανδαλολογία, ως μια συνηθισμένη πρακτική στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος, που αξιοποιεί υπαρκτά ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς για να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες, να θολώσει τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων και να αποπροσανατολίσει το λαό. Με αφορμή την Εξεταστική της Βουλής και την προαναγγελία διώξεων για την υπόθεση «Novartis», στην επικαιρότητα βρίσκονται τα σκάνδαλα στην Υγεία. Η ανάγκη να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη όλες αυτές οι υποθέσεις και να αποδοθούν ευθύνες, είναι δεδομένη. Ο λαός όμως χρειάζεται να δει πέρα από αυτό, να ξεσκεπάσει τον κάλπικο καβγά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τα σκάνδαλα και ποιος μπορεί καλύτερα να τα αντιμετωπίσει. Το μεγαλύτερο «σκάνδαλο» είναι η στρατηγική του κεφαλαίου, που υπηρετούν από κοινού όλα τα αστικά κόμματα και στον τομέα της Υγείας, διευρύνοντας τα κερδοφόρα πεδία δράσης για το κεφάλαιο και την εμπορευματοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας, τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες εργαζομένων και ασθενών.

Η ανεκτίμητη προσφορά του Γιάννη Καλοπίση στην διάσωση και αποκατάσταση του Αρχείου του ΚΚΕ, μετά την πλημμύρα στον Περισσό


Για να αποκατασταθεί το Αρχείο, υπολογίζεται ότι συνέβαλαν πάνω από 25.000 σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απ’ όλη την Ελλάδα. Από τις πιο σημαντικές ήταν η συμβολή του Γιάννη Καλοπίση, για τον καθαρισμό του υλικού από τους μύκητες, αφού χωρίς αυτή τη δύσκολη αλλά άκρως απαραίτητη διαδικασία δε θα μπορούσε να συνεχιστεί η αποκατάσταση και να σωθεί το Αρχείο.


Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που η πλημμύρα έπληξε την έδρα και το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Κεντρική Επιτροπή διοργανώνει εκδήλωση τιμής για όσους συνέβαλαν στο τιτάνιο έργο της διάσωσης και αποκατάστασης του Αρχείου του ΚΚΕ. Πράγματι, η διάσωση και η αποκατάσταση ήταν έργο επικό. Μέσα από τις τεραστίων διαστάσεων δυσκολίες για την αντιμετώπιση της καταστροφής, που απαιτούσαν και οικονομική επάρκεια και βεβαίως πολλά, μα πάρα πολλά χέρια για την αντιμετώπισή της, αναπτύχθηκε μια πρωτοφανής λαϊκή δράση, ικανή να κάνει πέρα κάθε δυσκολία και αντιξοότητα για να ξαναγίνουν όλα όπως ήταν πριν και ακόμη καλύτερα. Το κτίριο, το Αρχείο, ο «Ριζοσπάστης»…

«Μανδύας» σε επικίνδυνα σχέδια



Μια ακόμα «συνεκπαίδευση», από τις κυριολεκτικά δεκάδες που γίνονται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, πραγματοποιείται σήμερα στο Ελληνικό από κοινού με τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Τα «ιδιαίτερα» στοιχεία της αποκαλύπτονται τόσο από τον τίτλο, που είναι «η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και η προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους καταστροφές», όσο και από την εμπλοκή σε αυτήν - πέρα από τις Ενοπλες Δυνάμεις - των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΚΑΜ και του Λιμενικού, το οποίο μάλιστα θα παραλάβει αμέσως μετά «σκάφη και άλλον εξοπλισμό που παραχωρούν στη χώρα μας οι ΗΠΑ».

Τα δυο αυτά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά τόσο για τα προσχήματα που αξιοποιούν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σαν «προβιές» για να ντύνουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους, όσο και για την επιτάχυνση της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που πλέον αγκαλιάζει «από την κορφή ως τα νύχια», σε όλα τα επίπεδα, τον κρατικό μηχανισμό.