Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Προβλέψεις

 

Μια σταχυολόγηση από τις πρόσφατες οικονομικές εκτιμήσεις: Οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν κάνουν λόγο για απότομη επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας, πέφτοντας στο 1% το 2023, και μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη. Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να τρέχει με σπασμένα φρένα και τα εμπορεύματα θα ακριβαίνουν, όπως φανερώνει ο δείκτης για τις τιμές των εισαγωγών στην εγχώρια βιομηχανία, που κατέγραψε «άλμα» 25,2% τον Σεπτέμβρη. Τη δε «κούρσα» των αυξήσεων οδηγεί ο δείκτης της παροχής ρεύματος - φυσικού αερίου, που σημείωσε εκρηκτική άνοδο 360,5%. Παράλληλα, τα λαϊκά νοικοκυριά μαζεύουν χρέη σε εφορία, τράπεζες και βέβαια σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμα και οι περιβόητες καταθέσεις, που επικαλείται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ, έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, τουλάχιστον για τα πιο φτωχά νοικοκυριά, μετά το ράλι των αυξήσεων σε βασικά αγαθά. Υπάρχει βέβαια και κάτι που συνεχίζει να «ευημερεί». Κι αυτό δεν είναι άλλο από τα έσοδα της φοροληστείας, με τον λαό να πληρώνει νέα και παλιά χαράτσια, που γίνονται «πακέτα» και διευκολύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Μ' αυτά και με τ' άλλα, δε χρειάζεται καμία «μαγική σφαίρα» για να προβλέψει κανείς όσα ετοιμάζουν το κεφάλαιο, οι σημερινοί κι επίδοξοι κυβερνητικοί «σωτήρες» σε βάρος του λαού. Ούτε όμως θέλει και φαντασία για το ποιος και πώς μπορεί να τους χαλάσει τις «προβλέψεις»: Είναι ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση και τον αγώνα του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αντικομμουνιστικές εμμονές που βγάζουν μάτι

 

 

Τις τελευταίες μέρες διάφοροι δημοσιογράφοι, σεσημασμένοι... σοβιετολόγοι, διαπρέπουν στην εξομολόγηση των αντικομμουνιστικών εμμονών τους. Ακόμα και αν εμφανίζονται λάβροι για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, όπως του απορρήτου των επικοινωνιών και άλλων θεμελιωδών λαϊκών ελευθερίων που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες στη χώρα μας, αποδεικνύουν (ή θέλουν να αποδείξουν…) ότι η πρόσφατη μνήμη τους μάλλον δε δουλεύει καλά, σε αντίθεση με παλιότερες μνήμες και (ελεγχόμενες για την αξιοπιστία τους) διηγήσεις, ηλικίας 30 χρονών και βάλε.

Εξ ου και στον κυριακάτικο Τύπο έχει την τιμητική της η... Στάζι και άλλα δαιμόνια. Γιατί να επικαλείται κάποιος τη Στάζι και τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία -μία χώρα που πλέον δεν υπάρχει!- τη στιγμή που το πρόσφατο παρελθόν έχει εμβληματικά παραδείγματα «σχολών υποκλοπών» κάθε είδους, όπως τα όσα αποκάλυψαν ο Σνόουντεν και ο Ασάνζ;

Χαράτσι ... «κυμαινόμενο» μέσω των λογαριασμών ρεύματος!

 

Ο υπουργός θα αποφασίζει το ύψος της νέας επιβάρυνσης που θα πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά στις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

 

RIZOSPASTIS

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της αύξησης των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) φέρνει ρύθμιση της κυβέρνησης που «πέρασε» ως τροπολογία πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπεται ότι οι χρεώσεις ΥΚΩ μπορούν να αναπροσαρμόζονται από την 1η Νοέμβρη 2022 με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατόπιν γνώμης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι αυτό το χαράτσι είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου Αυγούστου με τη μορφή εισφοράς. Τώρα, αυτό το χαράτσι θα μπορεί να αυξάνεται κατά βούληση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας! Ετσι, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με την ακρίβεια, την πανάκριβη Ενέργεια σε σχέση με έναν χρόνο πριν και την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο μέτρο που αναμένεται να επιβαρύνει τους καταναλωτές με περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Τις χρεώσεις ΥΚΩ - τις βλέπουμε στους λογαριασμούς μας στην κατηγορία «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» - τις πληρώνουν οικιακοί καταναλωτές, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, αγρότες και δήμοι.

Οι «κρυφές» αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος είναι:

902.GR Δέκα χρόνια μαζί στην ενημέρωση, στους αγώνες, στην αλήθεια...

 

 

«Με καθημερινή και συνεχή ειδησεογραφία, με κείμενα, ανταποκρίσεις, σχολιασμό, φωτορεπορτάζ, βίντεο και ζωντανές μεταδόσεις, στόχος του 902.gr είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των εργαζομένων και της νεολαίας: Με την αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα των καθημερινών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, με την προβολή των εργατικών, λαϊκών αγώνων και με την προβολή και την εκλαΐκευση της πολιτικής του ΚΚΕ, των θέσεων, των προτάσεων και της δράσης του, σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

Με ένα σύντομο κείμενο, το 902.gr καλωσόριζε τους αναγνώστες του πριν από 10 χρόνια ακριβώς. Το ημερολόγιο έγραφε 16 Νοέμβρη του 2012 -παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου και της ίδρυσης του Κόμματός μας- όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ. Στις 8 το πρωί, το 902.gr ξεκίνησε τη διαδρομή του.

Κόμβος πολεμικών σχεδίων

 

 

Η είδηση της χτεσινής μέρας για τη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία έρχεται από τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αποφασίστηκε να εκπαιδεύσει η ΕΕ 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στο μέτωπο. Μάλιστα, στους εκπαιδευτές θα συμμετέχουν και Ελληνες στρατιωτικοί, διευρύνοντας την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών θα γίνεται στη Γερμανία και στην Πολωνία, ενώ Γαλλία και Ισπανία θα φιλοξενήσουν κοινές ασκήσεις με τον ουκρανικό στρατό.

Μετά τη μαζική αποστολή όπλων, αξίας άνω των 20 δισ. ευρώ το εννιάμηνο του πολέμου, μετά την επί της ουσίας στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων, με την παροχή πληροφοριών για ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους, μετά την επιβολή οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων στη Ρωσία, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κάνουν το επόμενο βήμα.

Συγγραφείς... της δεκάρας

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ενα ολόκληρο δισέλιδο αφιέρωσαν την Κυριακή στο «Βήμα», για να αναδημοσιεύσουν αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη που παρουσιάστηκε χτες «μετά βαΐων και κλάδων» από τον γνωστό Κ. Λαλιώτη, τον δήμαρχο Πειραιά και άλλους. Το ανακάτεμα γεγονότων, «αναμνήσεων», αυθαίρετων εκτιμήσεων, κουτσομπολιών και φθαρμένων αντι-ΚΚΕ κλισέ δεν ξέρουμε αν χαρακτηρίζεται λογοτεχνία ή κάπως αλλιώς.

Τις προηγούμενες μέρες διάφορα δημοσιεύματα προανήγγειλαν «σεισμό αποκαλύψεων» για τα όσα γράφει το βιβλίο για την «Πανσπουδαστική Νο 8» (η εφημερίδα της Αντι-ΕΦΕΕ, φοιτητική αντιδικτατορική οργάνωση στη συγκρότηση της οποίας πρωτοστάτησε η ΚΝΕ). Ανθρακες όμως ο θησαυρός. Πρόκειται για τις γνωστές αθλιότητες που διακινούνται εδώ και περίπου 50 χρόνια και ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κατήγγειλαν ως προβοκάτσια της Ασφάλειας την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Το ποια είναι η πραγματικότητα είναι γνωστό σε όλους και εκατό φορές απαντημένο: