Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σήμερα κερδήθηκε κάτι περισσότερο από ένα σπίτι


barikat
Έξω τα κοράκια. Αυτό ακουγόταν συνεχώς έξω από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, όπου είχε προγραμματιστεί  πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, για χρέη προς την τράπεζα Πειραιώς. Το κράτος πήρε την απόφασή του. Μια άνεργη γυναίκα από εδώ και πέρα θα ζει στο δρόμο.
Οι «φύλακες του Σάλλα» δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο συσπειρωμένος κόσμος δεν τους άφησε να πλησιάσουν στο κτίριο. Όπως δεν άφησαν και κανέναν επίδοξο αγοραστή να μπει. «Το φιλότιμο πουλήθηκε στον Σάλλα» ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους. Μέχρι τη στιγμή που ο πλειστηριασμός κρίθηκε «άγονος» κανείς δεν μπήκε στο Ειρηνοδικείο.
Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν, το δικαίωμα στη στέγη δεν είναι πολυτέλεια. Στη χώρα των 20.000 αστέγων και των 400.000 άδειων σπιτιών, η Κυβέρνηση αποφάσισε πως άλλη μια άνεργη γυναίκα πρέπει να τιμωρηθεί, προφανώς επειδή τόσο καιρό «ζούσε πάνω από τις δυνατότητες της».  
Μία άνεργη γυναίκα που σήμερα το βράδυ θα κοιμηθεί σπίτι της. Μία μάχη που κερδήθηκε. Γιατί πέρα από το δίκιο υπήρχαν και οι όροι. Αποφασισμένοι άνθρωποι που στεκόντουσαν μπροστά στην πόρτα του ειρηνοδικείου και που δεν σκέφτηκαν να φύγουν όταν το ζήτησαν οι διμοιρίες των ΥΜΕΤ και ΔΕΛΤΑ.  Οι διμοιρίες δεν το ζήτησαν απλά. Προσπάθησαν να πλησιάσουν τη πόρτα όσο μπορούσαν.  Οι εντολές από τον ασύρματο ήταν καθαρές «ενεργήστε!». 
Η μετάφραση όμως της εντολής στον πραγματικό κόσμο κουβάλαγε ζόρια. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μονολογούσε: «θα γίνουμε σίριαλ το βράδυ». Την ίδια στιγμή απαντούσε στον ασύρματο: «τους απωθούμε». Το μόνο που απωθούσε όμως ήταν ο χρόνος μέχρι να περάσει η ώρα να κηρυχτεί άγονος ο πλειστηριασμός. Είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά ο αντίπαλος θα κάνει όλα τα απαραίτητα (όλα αυτά που δεν έκανε σήμερα). Δεν παίζει όμως μόνος του. Για άλλη μια φορά αυτός που θα αποφασίσει θα είναι η σύγκρουση.   
Σήμερα όμως κερδήθηκε κάτι περισσότερο από ένα σπίτι. Κερδήθηκε η δυνατότητα της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Κερδήθηκε συλλογικά, δεν χαρίστηκε. Μία δυνατότητα χαράχτηκε σήμερα.   

Σιχαμερή διαφήμιση του Ευρωκοινοβουλίου... για τις ευρωεκλογές.

Σιχαμερή διαφήμιση του Ευρωκοινοβουλίου... για τις ευρωεκλογές.


Καλά κανένας δεν την έχει δει την κωλοδιαφήμιση όλα τα κανάλια την παίζουν πρωί βράδυ.
.

Παρακαλώ προσέξτε τη διαφήμιση για τη συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές.
Από το ευρωκοινοβούλιο προπαγανδίζουν ότι ΟΛΕΣ οι απόψεις χωράνε στον ευρωπαϊκό χώρο.
Ακίνδυνο θα πούνε κάποιοι ανυποψίαστοι για το βαθιά αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε.
 Σε αυτό το ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα, σε αυτή η λυκοφωλιά  εκμεταλλευτών, θέλουν να μας πείσουν για το φιλελεύθερο προσωπείο τους. Διαφημίζουν έτσι το δικαίωμα του κάθε πολίτη, να δράσει να αντιδράσει και να επηρεάσει. Αυτό το πολίτη που τον έχουν συντρίψει με "μνημόνια" και "αναδιαρθρώσεις", αυτό το πολίτη που τον έχουν γραμμένο μαζί με την άποψή του στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ξαφνικά (και κάθε 5 χρόνια) τον φέρνουν στο προσκήνιο. Τον μεταμορφώνουν σε ένα παντοδύναμο λύτη όλων των προβλημάτων. Για να ρίξουν δίχτυα όμως ακόμα και στα πιο άθλια, κακομοίρικα και ζωώδη ένστικτά του, του καλλιεργούν την πεποίθηση ότι σε αυτό το φιλόξενο Ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον, οι απόψεις για το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι αποδεκτές και πρέπει να ακούγονται...
Έτσι το βίντεο στο 0.52 προτρέπει ανοιχτά με το  ΜΙΣΗΣΕ, έναν νεαρό να πάρει ένα όπλο και να καθαρίσει, αφού έχει δικαίωμα στο μίσος... Τραγικά ειρωνικό είναι όταν στο 0.25 βλέπουμε δύο μετανάστες να πέφτουν στη θάλασσα, την ώρα που ο εκφωνητής λέει ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ. Δεν είναι τυχαίο το ΤΕΛΕΙΩΝΕ 0.06 (με το γκρέμισμα του τοίχους, τέλειωνε... από τι άραγε), το ΚΟΙΤΑ ΠΙΣΩ  1.01(όπου πίσω είναι μια κλειστή βιομηχανική μονάδα), το ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ  0.57(όπου δείχνει έναν αντιστασιακό του β΄Παγκόσμιου ο οποίος πρέπει να συγχωρήσει ποιους άραγε).
Όλες αυτές οι εικόνες είναι αναμεμιγμένες με τη γέννηση ενός παιδιού, ή ένα διαφυλετικό γάμο για να γίνουν πιο εύπεπτες και περισσότερο αποδεκτές. Το γεγονός αυτό όμως τις κάνει ακόμα πιο επικίνδυνες γιατί σου λένε έμμεσα, ότι η αποδοχή δεν μπορεί να σταματά μόνο όπου συμφωνείς. Πρέπει να τα περιλαμβάνει όλα.... Το ρατσισμό, το πόλεμο, τη κρατική καταστολή, τον παιδόφιλο, τον απατεώνα...κλπ