Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ Με την επιστολική ψήφο αλλοιώνεται η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού (VIDEO)

 


 
 

Με την επιστολική ψήφο δεν διασφαλίζεται η διαφάνεια της ψήφου καθώς καταργείται το αυτοπρόσωπο και η παρουσία στην κάλπη, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκέμβρη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Εκφράζοντας τη διαφωνία του Κόμματος με την επιστολική ψήφο, σημείωσε ότι στόχος είναι η αλλοίωση της πραγματικής βούλησης του ελληνικού λαού.

«Η επιστολική ψήφος δεν εξασφαλίζει τίποτα, μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων», σημείωσε χαρακτηριστικά η Λιάνα Κανέλλη.

 

902gr

Με όλες μας τις δυνάμεις για τα συλλαλητήρια στις 15 Δεκέμβρη

 

Από το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά και τις νέες μορφές «ευελιξίας» - απογείωσης της εκμετάλλευσης που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβρη, μέχρι τις μεταρρυθμίσεις διάλυσης και περαιτέρω εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας... Από τη νέα φορολεηλασία που προωθείται για τους μικρούς επαγγελματίες και τη γενικευμένη επίθεση στη λαϊκή κατοικία, μέχρι τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024... Από την ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα μέχρι το νέο κύμα ενεργειακής φτώχειας που έρχεται από την 1η Γενάρη με τα χρωματιστά τιμολόγια κερδοφορίας των παρόχων. Και από το «ανίκανο» κράτος να προστατεύσει τη ζωή του λαού απέναντι σε καιρικά και άλλα φαινόμενα, μέχρι την επαγγελματική του «ικανότητα» να δίνει το «παρών» σε κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όπως στην Παλαιστίνη...

Κάπως έτσι έχει κυλήσει το πρώτο 4μηνο από τις εκλογές του περασμένου Ιούνη, κι αν κάτι γίνεται φανερό είναι ότι παντού ο λαός έχει να αναμετρηθεί με τις δραματικές επιπτώσεις της «θωράκισης» της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας, του κέρδους, των «επενδυτικών βαθμίδων» κ.ο.κ. Δεν υπάρχει δικαίωμα των εργαζομένων, δεν υπάρχει ανάγκη τους που να μην συναντάει «τοίχο»: Τον «τοίχο» των ματωμένων πλεονασμάτων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, της γεωπολιτικής αναβάθμισης και των «ισχυρών συμμαχιών» της αστικής τάξης.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 2 - 3 Δεκέμβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 2 - 3 Δεκέμβρη:

 

  • Ακρίβεια – Φοροληστεία – Πλειστηριασμοί – Υγεία: Αγωνιστικός ξεσηκωμός για τη ζωή και το εισόδημα. Τα μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 15 Δεκέμβρη, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, προετοιμάζουν δεκάδες σωματεία και φορείς. 
  • Μικροί ΕΒΕ – Αυτοαπασχολούμενοι Επιστήμονες: Κατεβάζουν ρολά και καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 5/12 στη Βουλή ενάντια στο φορονομοσχέδιο – έκτρωμα.
  • Εργαζόμενοι στο Δημόσιο: Διαμαρτυρία την Τετάρτη 6/12 στο υπουργείο Οικονομικών για ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημα και Δώρο Χριστουγέννων.
  • Βιοπαλαιστές αγρότες - Κτηνοτρόφοι: Βγάζουν τα τρακτέρ στην Καρδίτσα, συντονίζονται πανελλαδικά για την επιβίωσή τους.