Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

«Κτυπούμε τον σοσιαλισμό στην ρίζα του, από την βρεφική ηλικία»…



Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων με αφορμή το άνοιγμα των νηπιαγωγείων καλεί σε…εκπαίδευση των παιδιών στο να μην μοιράζονται παιχνίδια, γραφική ύλη και οτιδήποτε μπορεί να μοιράζονται τα νήπια, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση ιού όπου ενδεχόμενα μπορεί να βρίσκεται…

Με…ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων, Μιχάλης Αντωνίου, να εκφράσει τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, με αφορμή την επιστροφή των παιδιών στα νηπιαγωγεία
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Αντωνίου, ανέβασε ένα tweet με αφορμή το άνοιγμα των νηπιαγωγείων στο οποίο καλεί σε…εκπαίδευση των παιδιών στο να μην μοιράζονται παιχνίδια, γραφική ύλη και οτιδήποτε μπορεί να μοιράζονται τα νήπια, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση ιού όπου ενδεχόμενα μπορεί να βρίσκεται.

Επικίνδυνος ο εφησυχασμός και η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς*


Η στρατηγική της τουρκικής αστικής τάξης

(...) Η Τουρκία είναι καπιταλιστικό κράτος με 80 εκατομμύρια κατοίκους και Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν περίπου 750 δισ. δολ. Διαθέτει ισχυρά μονοπώλια, είναι μέλος του club των μεγαλύτερων είκοσι οικονομιών (G20), έχει εκτεταμένες ισχυρές οικονομικές σχέσεις με ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, με δεκάδες κράτη, εξάγει εμπορεύματα και κεφάλαια. Είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η δεύτερη δύναμη σε αριθμό στρατευμένων, και φιλοξενεί από χρόνια ΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις που έχουν εκπληρώσει στο παρελθόν σημαντικό ρόλο κατά της Σοβιετικής Ενωσης, ενώ σήμερα είναι ενταγμένες στον σύγχρονο επιθετικό ΝΑΤΟικό σχεδιασμό.


Παρά την αναστολή της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, οι αμοιβαίες σχέσεις είναι προωθημένες. Η Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό οδηγεί στον εγκλωβισμό προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου. Το προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση Ερντογάν ως μοχλός γεωστρατηγικών επιδιώξεων και παζαριών.

Αντιλαϊκή η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης»


Πρόσφατα ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με χρήση φυσικού αερίου της «Elpedison» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, δίπλα στις ήδη υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ομίλου των ΕΛΠΕ. Η επένδυση προχωρά παρά τη μη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, που αναδείχθηκαν από τις αντιδράσεις των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη χρόνια δυσοσμία - ρύπανση και τα πορίσματα της μελέτης του ΑΠΘ.
 
 
Εγκληματικά τα αποτελέσματα της παραγωγής με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος
 
Η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της «Elpedison» δεν είναι η μοναδική. Η πληθώρα ιδιωτικών επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα τα τελευταία χρόνια δεν συνέβαλε στην επάρκεια φθηνής Ενέργειας για το λαό. Ενώ οι πετρελαϊκοί όμιλοι κερδοφορούν, περίπου το 50% του πληθυσμού δεν εξασφαλίζει ικανοποιητική θέρμανση, με την κατάσταση να είναι χειρότερη στους ανέργους και στις ψυχρότερες περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα, χιλιάδες νοικοκυριά δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ εντείνεται το κυνήγι για την πληρωμή των οφειλών τους. Εκεί οδηγεί η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, που υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Ωφελημένοι βγήκαν οι ιδιωτικοί όμιλοι, που διασφάλισαν θεαματική κερδοφορία, ενώ επιβαρύνθηκε η λαϊκή κατανάλωση και επιδεινώθηκε η θέση των εργαζομένων του κλάδου.

Εκδόσεις που αποκαλύπτουν τους πραγματικούς εχθρούς και τους κάλπικους φίλους του περιβάλλοντος


Τα τελευταία χρόνια έχουν φουντώσει η δημόσια συζήτηση και η διαπάλη γύρω απ' τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Πλήθος αναλύσεων και δημοσιεύσεων προσπαθούν να ντύσουν τα αστικά σχέδια της «πράσινης ανάπτυξης» με τον μανδύα του ειλικρινούς ενδιαφέροντος για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
 Οι σύγχρονες επεξεργασίες του ΚΚΕ, που δημοσιεύονται μέσα απ' τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», αποτελούν τη διαφορετική φωνή που ξεσκεπάζει τους μύθους της αστικής προπαγάνδας.

***
 
Η έκδοση«Πυρασφάλεια και δασοπροστασία»παρουσιάζει τα υλικά της σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 10 Μάη 2018.
 
Περιλαμβάνει την εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην οποία αναπτύχθηκαν οι σχετικές θέσεις του Κόμματος, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται η ανάγκη προστασίας της ζωής του λαού από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις πυρκαγιές στις πόλεις, στους εργασιακούς χώρους, στα δάση, στις μεταφορές και στα άλλα δίκτυα. Περιλαμβάνονται ωστόσο και οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων ομιλητών, που συνέβαλαν σημαντικά στον προβληματισμό γύρω από το σοβαρό θέμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας.