Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Τα παλαμάκια... πέφτουν βροχή

 

Η σύμβαση για το Ελληνικό, που παραδίδει τον τεράστιο χώρο του πρώην αεροδρομίου στην επιχειρηματική δράση, αντί να αποδοθεί για τις ανάγκες του λαού, έχει τη συμφωνία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οι υπογραφές τους «φιγουράρουν» στις διάφορες φάσεις «ωρίμανσης» και εξέλιξης του έργου, με κατακλείδα την ψήφιση της σύμβασης από τη Βουλή, τον Μάρτη του 2021. Αυτό υπενθύμισε περιχαρής ο Σπύρος Λάτσης, κατά την παρέμβασή του στα εγκαίνια των εργασιών για το Ελληνικό, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι το έργο «ένωσε τρεις κυβερνήσεις, τρεις αυτοδιοικήσεις (...) Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις τρεις κυβερνήσεις των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη». Ποιος είναι όμως ο Σπύρος Λάτσης; Πρόκειται για μέλος της γνωστής οικογένειας, στην οποία ανήκει η «Lamda Development» και έχει αναλάβει το Ελληνικό. Είναι εφοπλιστής, τραπεζίτης και «μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς» (όπως αναφέρει ένα από τα δημοσιευμένα βιογραφικά του), ενώ το 2019 ήταν ο πλουσιότερος Ελληνας, με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το «Forbes».

Τα χειροκροτήματα λοιπόν πέφτουν βροχή στα αστικά κόμματα που εμφανίζονται ως «σωτήρες» του λαού, άλλοτε από μεγαλοεπιχειρηματίες, τύπου Λάτση, κι άλλοτε από τον Αμερικανό πρέσβη. Αυτόν που δήλωνε τις προάλλες ότι καμιά αγωνία δεν έχει για το ποιος θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αφού οι «καλές» ελληνοαμερικανικές σχέσεις (διάβαζε «η ελληνική συμμετοχή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό») είναι δεδομένες. Απ' όλους αυτούς, που «παγιδεύουν» λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες στην πολιτική στήριξης των κερδών και της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, καμιά «σωτηρία» δεν μπορεί να περιμένει ο λαός. Ο δρόμος για να πάρει ανάσα και να «ανοίξει βήμα» για μια καλύτερη ζωή περνάει μέσα από τη σύγκρουση με την πολιτική τους, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ «Κρίκος» στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

 

Ελληνικά μαχητικά σε συνεκπαίδευση με στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλη 
Ελληνικά μαχητικά σε συνεκπαίδευση με στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλη

 

Επιβεβαιώνεται η συμμετοχή της χώρας στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια φάση όπου οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί σε άλλη ακόμα πιο επικίνδυνη φάση, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη».

Διόλου τυχαία, ο Χανς Κρίστενσεν, διευθυντής του Nuclear Information Project της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), επιμένει ήδη από προχτές ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση «πυρηνικής αποτροπής» του ΝΑΤΟ «Steadfast Noon», που ξεκίνησε τη Δευτέρα με επίκεντρο το Βέλγιο και συμμετοχή 14 χωρών της λυκοσυμμαχίας.

Το ΠΑΜΕ για τους 92 κατατρεγμένους στον Έβρο


 

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οι εικόνες με τους 92 πρόσφυγες γυμνούς στον Έβρο, δείχνουν την γύμνια του σάπιου συστήματός της εκμετάλλευσης. Οι ανθρώπινες ψυχές σέρνονται στις αρένες των βαρβάρων σαν λάφυρα. Δείχνουν όλοι αυτοί οι «πολιτισμένοι» ότι μπροστά στα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η δυστυχία κατατρεγμένων, δεν διστάζουν να πράξουν το μεγαλύτερο έγκλημα. Άλλωστε άλλοι είναι αυτοί που υποφέρουν, άλλοι αυτοί που κερδίζουν.         Καλούμε τα συνδικάτα, όλο τον Ελληνικό λαό να σταθεί απέναντι σε αυτόν τον ξεπεσμό, να υπερασπιστεί την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, να κατανοηθεί ότι ως λαός βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά με αυτούς τους ξεριζωμένους, και αυτοί που κάνουν τους πολέμους, τα μονοπώλια, οι ιμπεριαλιστές, μαζί με  τις κυβερνήσεις είναι από την άλλη πλευρά.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Νόμος και τάξη» για να μη διαταράσσονται τα κέρδη των επιχειρηματιών

 

Eurokinissi

Την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», για να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» και να μη διαταράσσονται η οικονομική δραστηριότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων, διακήρυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας».

Αφού παρουσίασε μια ωραιοποιημένη εικόνα για την καθημερινότητα του λαού, όπου υπάρχει τάχα «σημαντική μείωση μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας», πέρασε στο «ψητό», διαφημίζοντας τον κατάπτυστο νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. «Το συνταγματικό δικαίωμα στη συνάθροιση εναρμονίζεται με το δικαίωμα στην κοινωνική και οικονομική ζωή», είπε.

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, το δείχνουν οι επενδυτές που εμπιστεύονται τα κεφάλαιά τους εδώ», ενώ στον αντίποδα έκανε λόγο για «υπονόμευση της δημοκρατίας από εξτρεμιστικές πράξεις και ακραία ρητορική», βάζοντας σε ένα επικίνδυνο «μπλέντερ» τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τη λεγόμενη τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, όπως αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι σύρονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ οι εργατικοί αγώνες αντιμετωπίζονται με βία και καταστολή.

Αναπόσπαστο μέρος

 

 

Μόνο ανατριχίλα προκαλούν τα δημοσιεύματα για τη ΝΑΤΟική πυρηνική άσκηση «Steadfast Noon», που πραγματοποιείται με φόντο την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η χώρα μας δεν συμμετέχει στην άσκηση, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, αφού η Ελλάδα, με τη βούλα όλων των κυβερνήσεων, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πυρηνικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Οπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ ήδη από το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι υποδομές στον Αραξο που προορίζονται για την αποθήκευση πυρηνικών - και που «φιλοξενούσαν» τέτοια όπλα έως το 2001 - όχι μόνο παραμένουν «εν ενεργεία» αλλά γίνονται και εργασίες «συντήρησης» και εκσυγχρονισμού για τη φιλοξενία «ειδικών όπλων» ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.

Μάλιστα, για τις εργασίες αυτές είχαν γίνει ειδική συνεδρίαση στην έδρα του ΝΑΤΟ, όσο και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις από τον τότε επικεφαλής για την Πυρηνική Πολιτική της δολοφονικής συμμαχίας.