Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

«Κανονικότητα» ή Βαρβαρότητα;



Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της «λίστας των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά.

    Θα διαπιστώσει ότι:
  • Το 2008, προ κρίσης δηλαδή, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κατά τη «λίστα Forbes», αριθμούσαν τους 793 και η συνολική περιουσία τους ανερχόταν στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι ανήλθαν στους 216 και η περιουσία τους ανήλθε στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το 2013 ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέβηκε στους 645 και η περιουσία τους ανήλθε στα 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το 2015 ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέβηκε στους 826 και η περιουσία τους στα 7,05 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το 2017 ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέβηκε στους 043 και η περιουσία τους ανήλθε στα 7,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το 2019 ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέβηκε στους 153 και η περιουσία τους ανήλθε στα 8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ερώτηση για το απαράδεκτο σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό




Το προκλητικό σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ που διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην Ερώτησή του αναφέρει τα παρακάτω:

«Με γενική απεργία, διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις αντιδρά ο παλαιστινιακός λαός στο απαράδεκτο σχέδιο των ΗΠΑ για τη δήθεν επίλυση του Παλαιστινιακού που όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή.

«Τι σου έφταιξαν οι απεργοί και τους χτύπησες;»


Αυτές τις μέρες που σημαδεύονται από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, στους παλαιότερους ξυπνούν μνήμες από τον απεργιακό αγώνα του 1977.

 Η μεγάλη απεργία που κράτησε 110 μέρες φωτίζει το δύσκολο και σκληρό αγώνα που δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.



Και κάνει σήμερα περισσότερο επίκαιρη την έκδοση «ΛΑΡΚΟ ’77: Το χρονικό των 110 συγκλονιστικών ημερών της μεγάλης απεργίας στη ΛΑΡΚΟ. Γενάρης – Μάης 1977»
που επανακυκλοφόρησε από την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Κόμματος.

Στην έκδοση αυτή βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μορφή αποκομμάτων τα δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη και του Οδηγητή τις μέρες της μεγάλης απεργίας

Μπαράζ βρώμικων δημοσιευμάτων σε αντιΠΑΜΕ αποστολή


Με ενορχηστρωτή την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που μεθοδεύει συνέδριο - παρωδία
Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες προβοκατόρικα δημοσιεύματα και στημένα «ρεπορτάζ» σε μια σειρά ΜΜΕ, με ενορχηστρωτή την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και στόχο να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να διαστρεβλώσουν τη μάχη που δίνουν ενάντια στη νοθεία, στον εκφυλισμό και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
 Σε αυτό το πλαίσιο, «πρόθυμα» ΜΜΕ και ορισμένοι «πρόθυμοι» δημοσιογράφοι αναπαράγουν αυτούσια τα ψέματα και τον χυδαίο αντικομμουνισμό που χρησιμοποιεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ προκειμένου να συγκαλύψει τα αίσχη της και να μεθοδεύσει ένα συνέδριο - παρωδία, με νόθους, εργοδότες και τα ΜΑΤ, για να γαντζωθεί στις καρέκλες της ως μηχανισμού στήριξης της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Απάνθρωπα και απαράδεκτα τα κυβερνητικά σχέδια για πλωτούς φράχτες στο Αιγαίο


Πλωτά φράγματα θανάτου σε βάρος των ξεριζωμένων
 
 
Τα σχέδια της κυβέρνησης θα πολλαπλασιάσουν τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο (φωτ. από την περισυλλογή μεταναστών από το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς στις 11 Γενάρη 2020)
Associated Press
Τα σχέδια της κυβέρνησης θα πολλαπλασιάσουν τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο (φωτ. από την περισυλλογή μεταναστών από το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς στις 11 Γενάρη 2020)
Απάνθρωπα σχέδια σε βάρος προσφύγων και μεταναστών βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται να μπουν πλωτά φράγματα στο Αιγαίο με στόχο να αποτρέψει τους ξεριζωμένους στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κάτι που στην ουσία θα πολλαπλασιάσει τις πολύνεκρες τραγωδίες και τα ναυάγια στο Αιγαίο.
 «Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε πλωτά φράγματα σε ορισμένα περάσματα - σημεία. Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «ΑΝΤ1» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ετσι, μετά τη δημιουργία ειδικού σώματος, με την αξιοποίηση και στρατιωτικού προσωπικού, για την «εποπτεία» των συνόρων και της ηπειρωτικής χώρας, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προγραμμάτισε την άμεση αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων για την τοποθέτηση Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος μήκους 2.700 μέτρων, «για την εκτέλεση της αποστολής των μονάδων αποτροπής στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Ανάλγητο και αντιεπιστημονικό το κάθε «επόμενο βήμα»




«Για να μην πεθαίνουν οι χρήστες στο δρόμο», το 1995 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - με τη στήριξη της ΝΔ και του τότε ΣΥΝ - δημιούργησε τα πρώτα προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων ηρωίνης (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη) από τον ΟΚΑΝΑ. Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 2010, σε έκθεσή του, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) διαπίστωνε: «Η μεθαδόνη ανιχνεύεται όλο και πιο συχνά και ταυτοποιείται ως αιτία θανάτου. Στη Φινλανδία το 58% των χρηστών ζητούν απεξάρτηση από τη βουπρενορφίνη. Στην Τσεχική Δημοκρατία οι χρήστες βουπρενορφίνης αγγίζουν το 40%. Η μεθαδόνη είναι κύρια ουσία κατάχρησης στην Αυστρία, στη Γαλλία, στη Δανία, στη Σλοβακία και τη Σουηδία». Σήμερα στην ΕΕ πάνω από τα 2/3 των προγραμμάτων χορηγούν υποκατάστατα και τα «στεγνά» προγράμματα καλύπτουν μόλις το 1/3 των θέσεων θεραπείας.

Ατύχησε




Όποιος περίμενε το βράδυ να ενημερωθεί από την κρατική ΕΡΤ για τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη συμφωνία για τις βάσεις, ατύχησε...

Το πιθανότερο είναι να τον πήρε ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση, περιμένοντας στο δελτίο ειδήσεων να ακούσει έστω και μια αναφορά για το θέμα. Αφού «έπαιξε» όλη η επικαιρότητα, κάπου προς το τέλος του δελτίου ακούστηκαν «τσάτρα πάτρα» δυο κουβέντες για τη συμφωνία, που σε χρόνο μηδέν μετά την ψήφισή της έσπευσε να χαιρετίσει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Πομπέο, με μήνυμα στο «Τwitter». Προφανώς ο ίδιος είχε πιο άμεση ενημέρωση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σίγουρα δεν έβλεπε ΕΡΤ. Πάντως, δεν μας εκπλήσσει η θέση που πήρε η συγκεκριμένη είδηση στο δελτίο της κρατικής τηλεόρασης, λίγο πριν τα αθλητικά.

Δικαιολογείται απόλυτα από το γεγονός ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για να αποπροσανατολίσουν το λαό και να θολώσουν τη μεταξύ τους συναίνεση, αντιδίκησαν περισσότερο για το χάλι στο ποδόσφαιρο, που φέρει τη σφραγίδα και των δύο, ενώ δεν έλειψε και το μεταξύ τους «ντέρμπι» για το ποιος είναι περισσότερο «προβλέψιμος» και «δεδομένος» για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή. Πάνω εκεί πρόσφερε το δικό της σιγόντο και η ΕΡΤ.

902gr