Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

H MΑΚΡΟΝΗΣΟΣ κι ένα σκουπίδι (ναζιστοφασιστοχουντικό)



H MΑΚΡΟΝΗΣΟΣ κι ένα σκουπίδι (ναζιστοφασιστοχουντικό) – του Γεράσιμου Χολέβα



Αριστερά, στην κεντρική φωτογραφία, το άγαλμα του «Δεσμώτη Μακρονησιώτη», έργο του γλύπτη και αρχιτέκτονα Γρηγόρη Ριζόπουλου.

Δεξιά, στην κεντρική 
φωτογραφία, ο ναζιστοφασιστοχουντοχρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, με τα σύμβολα του και τους χαιρετισμούς του, μαζί με ένα τεκμήριο της «ακλόνητης πίστης» του «στην αιώνια μορφή του Führer Adolf Hitler» (παρακάτω ολόκληρο)

  Ο ναζιστής Χρήστος Παππάς μίλησε για τη Μακρόνησο.

Σουηδία: Εκλογές ενίσχυσης του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού






Από Panos
 
  Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

 Στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 η Σουηδία έχει τριπλές εκλογές. Εθνικές, δημοτικές και Νομαρχιακές. Το διακύβευμα είναι ποιος συνδυασμός κομμάτων θα πάρει την πλειοψηφία. Οι λεγόμενοι συντηρητικοί ή αυτοί που κυβερνούν και σήμερα δηλαδή οι Σοσιαλδημοκράτες- Πράσινοι με την ανοχή του Αριστερού κόμματος; Θα μπουν οι Ξενόφοβοι- Εθνικιστές που βρίσκονται σε άνοδο στην κυβέρνηση;


“Μην πετάς την ψήφο σου-Δυνάμωσε τους κομμουνιστές” Κεντρικό εκλογικό σύνθημα του ΚΚ Σουηδίας

Ταμείο...


Ενα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από τη φονική πυρκαγιά, ήταν η δημιουργία του λεγόμενου Ταμείου «Ανασυγκρότησης Πληγεισών Περιοχών και Στήριξης Πληγέντων», στο οποίο συγκεντρώνονται ήδη προσφορές από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Οπως μάλιστα ακούγεται, εκεί θα καταλήγει και κάθε είδους κρατική «αρωγή», αλλά και το ευρωπαϊκό χρήμα που επιδιώκει να αποσπάσει η κυβέρνηση, ανταγωνιζόμενη μάλιστα με τη ΝΔ για το ποιος έχει το πάνω χέρι στην ενεργοποίηση των μηχανισμών της ΕΕ. Βέβαια, όσα περισσότερα λέγονται και όσο περισσότερο ανεβαίνει προπαγανδιστικά ο πήχης για την προοπτική αυτού του ταμείου, τόσο θα πρέπει να κουμπώνονται οι πυρόπληκτοι, που δικαιολογημένα αναζητούν από κάπου να πιαστούν, ιδιαίτερα εκείνοι που τα έχασαν όλα και αντιλαμβάνονται από τα μέτρα της κυβέρνησης ότι η κρατική στήριξη απέχει παρασάγγας από το να ικανοποιήσει τις πραγματικές τους ανάγκες. Η εμπειρία από το προηγούμενο ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων στην Ηλεία δείχνει ότι ελάχιστα από τα χρήματα που συγκεντρώνονται φτάνουν τελικά στους πληγέντες, παρά τη γενναία και αγνή προσφορά των λαϊκών στρωμάτων από το υστέρημά τους.

... φερετζές
 
Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά: Πίσω από τέτοια ταμεία, η κυβέρνηση, και συνολικά το κράτος, πάει να κρύψει τη δική της ευθύνη να σταθεί στους πληγέντες με ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και προστασίας, πετώντας το μπαλάκι στη λαϊκή αλληλεγγύη, την οποία προσπαθεί προκλητικά να οικειοποιηθεί, και στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την οποία αποθεώνει. Σε καμιά περίπτωση επομένως η λειτουργία του ταμείου δεν πρέπει να καλλιεργήσει προσδοκίες που θα παραλύσουν κάθε διεκδίκηση από το κράτος μέτρων ουσιαστικής αποκατάστασης και προστασίας. Ούτε βέβαια να αποτελέσει άλλοθι για την κυβέρνηση, να αθωώσει τις ευθύνες της και να «μακιγιάρει» τις εξαγγελίες για μέτρα - κοροϊδία.

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο στη διάρκεια ομιλίας του


ΗΠΑ και Κολομβία κατηγορεί η κυβέρνηση της χώρας
 
Στιγμιότυπο από την επίθεσηΣτιγμιότυπο από την επίθεση
Πηγή: Associated Press

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, είναι καλά στην υγεία του μετά από μια «επίθεση» που έγινε εναντίον του με drones που έφεραν εκρηκτικές ύλες, καθώς εκείνος έκανε μια ομιλία σε μια στρατιωτική εκδήλωση σήμερα στην οδό Μπολιβάρ στο Καράκας.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν τον Μαδούρο να πραγματοποιεί μια ομιλία μπροστά σε 17.000 στρατιώτες στο Καράκας, καθώς σταμάτησε να μιλάει και κοίταξε ψηλά, ξαφνιασμένος, με τον ήχο της τηλεοπτικής μετάδοσης να σταματά. Τα πλάνα δείχνουν στρατιώτες να τρέχουν, έως ότου η τηλεοπτική μετάδοση διεκόπη. Επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση και νοσηλεύονται.

Τα αντικομουνιστικά επιχειρήματα





Μερικές παρατηρήσεις απ αφορμή ένα σχόλιο στο Φ/Β για τις δυσκολίες αντιμετώπισης της αντικομουνιστικής προπαγάνδας.

Ο κομμουνιστής, ο μαρξιστής, ο αριστερός ριζοσπάστης έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας που συνεχώς προσθέτει αληθοφανή ψέματα στην ήδη διαμορφωμένη από τον καπιταλισμό συνείδηση των λαών.


Οι διαμορφωτές της κοινής συνείδησης στον καπιταλισμό μπορούν να πουν με απλά λόγια ένα ψέμα όπως τα πολύ  γνωστά «ο Στάλιν δολοφόνησε 60  εκατομμύρια και όλους τους συντρόφους του», «στο Κατίν οι σοβιετικοί σκότωσαν το άνθος του Πολωνικού στρατού», «στον σοσιαλισμό δεν είχαν καμία ελευθερία», «στον καπιταλισμό ο άνεργος έπαιρνε επίδομα μεγαλύτερο από τον μισθό στον σοσιαλισμό» και άλλα πολλά πολύ εξατομικευμένα ή και χυδαία, κατά βούληση.