Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«Δούρειος Ίππος» της Coca Cola στα σχολεία

Αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, η «Coca Cola - 3Ε» συνεχίζει να εισβάλλει στα σχολεία, με το μανδύα του «ευεργέτη» χορηγού, στο πλαίσιο της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη ο πολυεθνικός κολοσσός επαναλαμβάνει το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου». Με ψηφοφορία, στο Facebook και μέσω ειδικών εντύπων που διακινούνται στους δήμους, επιλέγεται ένα σχολείο το οποίο θα επισκευαστεί, προσφέροντας παράλληλα τη διαφήμιση στην  «Coca Cola - 3E».
Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας και σε συνεργασία με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Ευόσμου - Κορδελιού, Πυλαίας - Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, οι οποίοι έχουν υποδείξει συνολικά 10 σχολεία (Δημοτικά και Γυμνάσια).
«Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν ρόλο προώθησης της πολυεθνικής συμβάλλοντας στην προσπάθειά της να εμφανίσει ένα πρόσωπο «φιλάνθρωπο», την ίδια ώρα που απολύει τους εργάτες της», σχολιάζει η εφημερίδα, σημειώνοντας πως την ίδια στιγμή «στο εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη, επί 9 μήνες διεξάγεται ένας ηρωικός απεργιακός αγώνας με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου».
Σε ανακοίνωση τους Λαϊκές Επιτροπές των περιοχών όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός καταγγέλλουν τη «λογική των χορηγιών που καλλιεργεί η κρατική και τοπική διοίκηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες», τονίζοντας πως δεν είναι παρά «ο Δούρειος Ίππος για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας».
«Πάει πολύ εταιρείες που κλείνουν και ανοίγουν τα εργοστάσιά τους ανάλογα με τα κέρδη τους, που τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων να εμφανίζονται ως κοινωνικά ευαίσθητες για τα παιδιά του λαού μας! Δε γίνεται από τη μια να βάφουν τα σχολεία των παιδιών μας και από την άλλη να αφήνουν τους γονείς τους χωρίς δουλειά, και να απαιτούν και την ευγνωμοσύνη μας από πάνω», τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή Τριανδρίας.
Οι Λαϊκές Επιτροπές καλούν τους δημάρχους που άνοιξαν την πόρτα των σχολείων στην «Coca Cola - 3E» να ακυρώσουν τη συμφωνία με την εταιρεία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες όλων των σχολείων τους. «Το δικαίωμα των μαθητών και εκπαιδευτικών για ασφαλή και αξιοπρεπή σχολικά κτίρια δεν μπορεί να επαφίεται στους χορηγούς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση με την οποία καλούνται οι πολίτες να παλέψουν για να φύγουν οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
πηγή:tvxs.gr 

COCA COLA : ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ....ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ !!!

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ....ΓΑΖΑΣ !!!


611 Παλαιστίνιοι μέχρι τις 22 Ιουλίου 2014 έχουν σκοτωθεί

121 παιδιά νεκρά

900 παιδιά τραυματισμένα

107.000 παιδιά χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη

1.200.000 Παλαιστίνιοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό

100.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι

18 μονάδες υγείας (εκ των οποίων 3 νοσοκομεία) έχουν

καταστραφεί.         

ΠΗΓΗ     huffingtonpost