Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Καταψηφίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας

 


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας καταψηφίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Στην τοποθέτησή της σημειώνει:
«Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" και φέτος διαπιστώνουμε ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων και Περιφερειών παρακολουθούν και συμπληρώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό που αποτελεί έναν από τους βασικούς μηχανισμούς αναδιανομής -σε όφελος του κεφαλαίου- του πλούτου που παράγει ο λαός μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο σημερινός "υπερμίζερος", σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις που έχουν σχέση με τις λαϊκές ανάγκες και ταξικός σε βάρος τους, προϋπολογισμός της ΠΚΜ. Την ώρα που είναι απλόχερος σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του κεφαλαίου στην περιοχή.

Οι κρατικοί προϋπολογισμοί των τελευταίων χρόνων όπως και ο φετινός είναι προσαρμοσμένοι στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2018-2021, στις κατευθύνσεις και τους στόχους της ευρωενωσιακής δημοσιονομικής πειθάρχησης που περιέχονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, σε συνέχεια των προηγούμενων και βέβαια στο 4ο μνημόνιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Οι νεκροί και οι καταστροφές είναι έγκλημα με υπεύθυνο την πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων

 



Ανακοίνωση για τους νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και αναφέρει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου. Ζητά να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων.

Ισονομία


Με υποσχέσεις για «ευνοϊκή» ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους, και την επιστροφή των υπερβολικών κρατήσεων για τις εισφορές Υγείας, οι οποίες αποδείχθηκαν και παράνομες, η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι» στους συνταξιούχους, που παραμένουν στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής και πληρώνουν τα σπασμένα της αντιασφαλιστικής επίθεσης. Ως συνέχεια των παραπάνω, το κυβερνητικό επιτελείο, με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, διαρρέει ότι τελικά οι μειώσεις στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις εξαιτίας της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» από το 2019, μπορεί να είναι μικρότερες απ' όσο υπολογιζόταν αρχικά, καθώς προκύπτει «δημοσιονομικό περιθώριο»! Μ' αυτά και με τ' άλλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στους συνταξιούχους και κυρίως να αποκρύψει το γεγονός ότι οι νέες συντάξεις που βγαίνουν, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, είναι μικρότερες κατά 20% και πλέον, σε σχέση με αυτές που απέδιδε το προηγούμενο σύστημα, και οι οποίες, έτσι κι αλλιώς, υπολείπονταν των πραγματικών αναγκών. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων συντάξεων να κινείται μεταξύ 500 και 800 ευρώ, γίνεται φανερό ότι δίπλα στους παλιούς συνταξιούχους, οι οποίοι είδαν τα απανωτά χαράτσια να λεηλατούν τις συντάξεις τους, προστίθενται τώρα και οι «νέοι», οι οποίοι, από χέρι και με τη «βούλα του νόμου», καταδικάζονται να ζουν στην ανέχεια. Αυτή ήταν η περίφημη «ισονομία» και «δικαιοσύνη» στο Ασφαλιστικό που διαφήμιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και η οποία αποδείχθηκε πως ήταν οδυνηρή εξίσωση προς τα κάτω, για όλους τους συνταξιούχους.

ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ




Στη χώρα μας, Πλημμελειοδικείο της  Θεσσαλονίκης, στη λογική της συμπλοκής δύο πλευρών, καταδικάζει  μεν σε 21 μήνες φυλάκιση μέλη της Χρυσής Αυγής για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και οπλοχρησία, επειδή επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, αλλά καταδικάζει  και σε 12 μήνες φυλάκιση και τα 3 θύματα της επίθεσής τους, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της άμυνας, εξισώνοντας «την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τα θύματά της». Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας δεκάδες χιλιάδες φασίστες διαδηλώνουν για την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας με ρατσιστικά συνθήματα για «Αγνή Πολωνία, λευκή Πολωνία» και εναντίον των  μουσουλμάνων, με νεοναζιστικά σύμβολα και θρησκευτικά μηνύματα.

«Επιτυχίες» πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων



Χωρίς τέλος είναι τα «συγχαρητήρια» που αποσπά για το αντιλαϊκό της έργο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς», συγχαρητήρια που δίνουν νέο «αέρα στα πανιά» της, προκειμένου να ολοκληρώσει μια ώρα αρχύτερα το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης» με τα 95 αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα», όπως το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το περαιτέρω τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα κ.ο.κ. Στα απανωτά αυτά συχαρίκια ήρθε να προσθέσει τα δικά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που σε νέα έκθεση με τίτλο «Το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας - 1η και 2η Αξιολόγηση» προχωρά σε μια πρώτη «αποτίμηση» του 3ου μνημονίου.

***
 
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση με πυροτεχνήματα όπως αυτά του «κοινωνικού μερίσματος» επιχειρεί να παρουσιάσει στο λαό το παραμύθι της «δίκαιης» ανάπτυξης, τα όσα καταγράφονται στην έκθεση της Επιτροπής είναι παραπάνω από ενδεικτικά για το τι περιμένει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα από τη «βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος», όσο και από την «επόμενη μέρα» για το κεφάλαιο.