Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Μαζέψτε τους φασίστες

 


Ακόμη και αν τυπικά λοιπόν η αστυνομία δεν έχει άμεση σύνδεση με του οπαδούς του ναζισμού, φαίνεται να την συνδέει μαζί τους κάτι βαθύτερο. Μοιάζουν να έχουν κοινούς εχθρούς, τους ανθρώπους δηλαδή που τολμούν να μιλούν και να ζουν ελεύθερα. Για την ελληνική αστυνομία το φοιτητικό κίνημα θεωρείται πιο επικίνδυνο από τους νεοναζί.

 «Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;», αυτά τα λόγια της Μάγδας Φύσσα δεν ήταν απλώς η διαμαρτυρία της απέναντι στην αστυνομία, την ώρα που οι υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη χαιρετούσαν ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο. Στην πραγματικότητα ήταν η πλέον εύστοχη ερώτηση που έρχεται στα χείλη κάποιου μόλις αντιληφθεί τις αντιφάσεις γύρω από τον ρόλο και την δράση της ελληνικής αστυνομίας. 

 Τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και από κυβερνητικά στελέχη (όπως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη), γίνεται λόγος για την «αντιμετώπιση της παραβατικότητας» και την «πάταξη της ανομίας» από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, υπάρχει η τάση να χρησιμοποιείται η άμεση καταστολή ως μόνη λύση απέναντι σε κάθε δράση που η κυβέρνηση θεωρεί παραβατική, νομιμοποιώντας ακόμη και την αστυνομική αυθαιρεσία ως ενέργεια απαραίτητη για την διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Αγώνας, όχι «συμβίωση»!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Κατά 22% αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού και κατά 31% οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνοντας ότι η πανδημία παραμένει απειλή για τον λαό. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα επόμενο κύμα, με μεταλλάξεις του ιού τις οποίες ενδεχομένως να μην καλύπτουν ούτε τα εμβόλια, η κυβέρνηση αναμασά το «να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό», αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη.

Ο λαός παραμένει ανυπεράσπιστος, χωρίς καμία αναβάθμιση της επιδημιολογικής επιτήρησης, καμία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας στους βασικούς «κρίκους» μετάδοσης, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι μεγάλοι χώροι εργασίας.

Η κυνική δικαιολογία ότι οι θάνατοι παραμένουν στους δέκα περίπου τη μέρα, με υψηλή διάμεση ηλικία, και ότι οι νοσηλείες είναι προς το παρόν «διαχειρίσιμες» από τα νοσοκομεία, πρέπει να εξοργίσει, να πεισμώσει, να κινητοποιήσει.

Μια οφειλόμενη απάντηση σε άσπονδους φίλους και «πολιτικούς τουρίστες»…

 

Thumb_Diethni_Oukrania_Russia_3

 

Κάποιοι “καλοθελητές”, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, και τους επιστημονικούς τίτλους σπουδών που απέκτησαν με τη θυσία και τα έξοδα τότε των κομμουνιστών και του λαού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην προσπάθειά τους να πλήξουν το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και το πολύ πετυχημένο 48ο Φεστιβάλ της, “σπέρνουν” στο διαδίκτυο μια σειρά από ανυπόστατες φήμες σε βάρος των προσπαθειών για την εκπλήρωση του διεθνιστικού χρέους της ΚΝΕ.

Τους ενοχλεί αφάνταστα η κρυστάλλινη τοποθέτηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και το κάλεσμα των κομμουνιστών στο λαό να μην επιλέξει ληστή-ιμπεριαλιστή.